انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۷۳ روز مانده به انتخابات
در کمتر از سه ماه به انتخابات سرنوشت ساز ریاست جمهوری آمریکا هر روز خبری ناگوار برای کلیددار کنونی کاخ سفید به گوش میرسد.
ریزش حامیان دونالد ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰
این گروه از مقامات سابق امنیت ملی حزب جمهوری خواه شامل برخی از بلندپایهترین اعضای این حزب در سازمانهای دفاعی و اطلاعاتی آمریکا در دولتهای پیشین رونالد ریگان، جورج بوش پدر و پسر و دولت ترامپ میشوند. در این گروه ۷۳ نفره از جمهوری خواهان نام مایکل هایدن، رئیس سابق سیا، ویلیام وبستر، رئیس سابق سیا و اف بی آی، جان نگروپونته، اولین مدیر اطلاعات ملی؛ مایکل لایتر، مدیر سابق مرکز ملی مبارزه با تروریسم، و مایک دونلی، دبیر سابق نیروی هوایی آمریکا به چشم میخورد.
حمایت گسترده مقامات ارشد سابق حزب جمهوری خواه از بایدن درست سه روز پیش از آغاز نشست مجازی حزب جمهوریخواه در حمایت از ترامپ علنی میشود. در نامهای جمهوری خواهان برجسته آمریکا ترامپ فردی نالایق توصیف شده که تداوم ریاست جمهوری او برای این کشور آثار مخربی در پی خواهد داشت.
کارنامه چهارساله ریاست جمهوری ترامپ به حدی چالش برانگیز بوده که صدای انتقادات از جبهه دموکراتها به جمهوری خواهان سرایت کرده است.
ترامپ از ژانویه ۲۰۱۷ به این سو با اقدامات خود حمایت بخش زیادی از نیروهای بدنه اصلی حزب متبوع خود را از دست داده و کار به آنجا رسیده که برخی از آنها برای ممانعت از ابقای او در کاخ سفید روی به حمایت علنی از رقیب دموکرات او آورده اند.
هزینههای سرسامآور ترامپ طی یک ماه برای پیروزی در انتخابات
بنا به اطلاعات ارائه شده به کمیسیون انتخابات فدرال آمریکا، دونالد ترامپ تنها طی یک ماه بیش از ۶۴ میلیون دلار هزینه صرف کمپین انتخاباتی خود کرده است.
کارزار انتخاباتی "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور فعلی آمریکا برای انتخاب مجدد او در نوامبر ۲۰۲۰ مبلغی نزدیک به ۶۴.۵ میلیون دلار هزینه کرده است. این مبلغ هنگفت تنها مربوط به هزینه ستاد انتخاباتی او در ماه ژوئیه بوده است.
در حالی که ویروس کرونا همچنان در حال گسترش است و چشماندازی برای پایان آن مشاهده نمیشود، دونالد ترامپ اوضاع مساعدی در روزهای سرنوشت ساز باقی مانده تا انتخابات ۲۰۲۰ ندارد و در نظرسنجیهای صورت گرفته تا به امروز همچنان از رقیب دموکرات خود عقب است. علاوه بر این بسیاری از سیاسیون داخلی آمریکا شکست او در انتخابات را پیش بینی میکنند. با این اوصاف چنین تقلایی برای بقا در کاخ سفید چندان عجیب به نظر نمیرسد.
پیشی گرفتن بایدن از ترامپ در جمع آوری کمک های مردمی
کمپین انتخاباتی جو بایدن اعلام کرد بایدن و گروههای دموکرات متحد نزدیک به وی در جریان گردهمایی چهار روزه هفته گذشته ۷۰ میلیون دلار کمک مالی جمع آوری کردند.
ترامپ: شمارش آراء انتخابات ممکن است هفتهها به طول انجامد
رئیس جمهور آمریکا هشدار داد اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر در این کشور ممکن است هفتهها یا ماهها به طول انجامد.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۷۳ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز شنبه ۲۲ اوت، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات پیروز انتخابات رئیس جمهوری امریکا، ۷ ممیز شش دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۴۹.۹ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۳ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۵ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، شبکه خبری سی ان ان (CNN) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری ایبیسی نیوز (ABC News) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری سیبیاس نیوز (CBS News) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، شبکه خبری فاکسنیوز (Fox News) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و دانشگاه مانموس (Monmouth) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که۷۳ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۱۷۷ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
هشت هزار مبتلا به کرونا فقط در یک روز و در یک ایالت آمریکا
در بیست و چهار ساعت گذشته حدود هشت هزار نفر در ایالت کالیفرنیا در آمریکا به کرونا مبتلا شدند.
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
نزدیک به ۷۳ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
مرگ یک سیاه پوست دیگر در بازداشت پلیس آمریکا
گزارشهای منتشر شده از مرگ یک سیاه پوست دیگر در بازداشت پلیس آمریکا حکایت دارد.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
انتقاد سندرز از نظام سرمایهداری آمریکا
برنی سندرز کاندیدای پیشین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز جمعه از نظام سرمایهداری این کشور انتقاد کرد و گفت: در حالیکه ۴۰ میلیون آمریکایی با خطر بیخانمان شدن مواجه هستند، وال استریت از لحاظ سود در حال ثبت رکورد است.
سندرز سناتور بلندپایه ایالت ورمونت آمریکا و نامزد پیشین عضو حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، در پیام توییتری نوشت: در حالیکه ۳۰ میلیون کارگر آمریکایی شغل خود را از دست دادهاند، دارایی ۱۲ میلیاردر در کشور هم اکنون به یک تریلیون دلار رسیده است.
به نوشته سندرز، ما نیازی به سیاستهای ریاضت برای خانوادههای قشر کارگر نداریم، بلکه نیازمند اعمال سیاست ریاضت برای قشر یک درصد (پولدار) جمعیت و شرکتهای چند ملیتی هستیم.
سندرز پیش از این نیز اعلام کرده بوده که ثروت ۶۴۳ میلیاردر آمریکاییها در دوره کرونا به ۵۸۴ میلیارد دلار افزایش یافت این درحالی است که ثروت خانوارهای آمریکایی به میزان ۶.۵ تریلیون دلار کاهش یافته است.
به نوشته سندرز، به دنبال شیوع ویروس کرونا در سراسر ایالتهای آمریکا و تاثیر آن بر اقتصاد، تا کنون ۴۶ میلیون شهروند آمریکایی درخواست دریافت بیمه بیکاری کردهاند.
وی همچنین در اواخر اردیبهشتماه نیز اقتصاد آمریکا را «متقلبانه و نابرابر» توصیف و در پیامی توئیتری نوشته بود: در حالی که کارگران این کشور مجبور به بازگشت به کارند، ثروتمندان در خانههای اعیانی خود در قرنطینه به سر میبرند و جان خود را به خطر نمیاندازند.
سندرز در ادامه تاکید کرد که شیوع ویروس کرونا و پیامدهای آن در ایالت متحده سبب آشکار شدن «نابرابریهای نظام اقتصادی آمریکا» شده است.