انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
تشدید رقابت بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۷۴ روز مانده به انتخابات
ترامپ برای جلوگیری از آنچه تقلب در انتخابات خوانده، قصد دارد وکلای قانونی را برای اجرای قانون و نظارت بر روند رایگیری بفرستد.
تلاش ترامپ برای اعزام وکلای قانونی جهت نظارت بر رایگیری
رئیس جمهور آمریکا بار دیگر از عملکرد رای گیری از طریق پست انتقاد و ادعا کرد "هرکسی میتواند امضاء کند. هیچ کس تا به حال چیزی از این دست نشنیده است. آنها ممکن است برگههای پستی را به همه مناطق دموکرات و نه به مناطق جمهوریخواه بفرستند. میتواند راه دیگری نیز باشد، اما من شک دارم".
اظهارات ترامپ مبنی بر ارسال وکلای قانونی به پای صندوقهای رأی، پس از آن صورت میگیرد که او و متحدانش بارها ادعا کرده اند که رای گیری از طریق پست راه را برای تقلب در انتخابات باز میکند.
در هفتههای اخیر، رئیس جمهور آمریکا این سوال را مطرح کرده است که آیا نتایج انتخابات با رأی گیری از طریق پست در میان شیوع ویروس دقیق خواهد بود یا خیر. او گفته است: این تنها راهی است که باعث میشود نتیجه انتخابات را واگذار کنیم.
ترامپ شب گذشته در یک پیام توئیتری نوشت: "آنها ۵۱ میلیون برگه رأی را برای افرادی میفرستند که حتی درخواست رأی گیری هم ندادهاند. بسیاری از این افراد حتی موجود نیستند. آنها سعی میکنند این انتخابات را بکار گیرند. نباید اجازه دهیم.
پیش از این نشریه نیویورک تایمز اعلام کرد تاکنون ۹ ایالت به علاوه واشنگتن دی سی آمادگی خود را برای رای گیری پستی اعلام کرده اند.
طعنه ترامپ به سخنرانی بایدن
سخنرانی تند «
جو بایدن» علیه «
دونالد ترامپ» در کنوانسیون ملی حزب دموکرات با واکنش رئیسجمهور آمریکا مواجه شد و او در پیامی توییتری به بایدن درباره حضور ۴۷ ساله در فعالیتهای سیاسی این کشور طعنه زد.
دونالد ترامپ در حمله لفظی به سخنرانی جو بایدن در کنوانسیون ملی حزب دموکرات زمان را از دست نداد و در رد آن، دستور کار اعلامی او در این سخنرانی را «فقط الفاظ و حرف» توصیف کرد.
ترامپ پیش از آغاز سخنرانی جو بایدن معاون رئیسجمهور آمریکا در هشت سال ریاست جمهوری باراک اوباما گفته بود که او این سخنرانی را تماشا خواهد کرد.
ترامپ در حالی که بایدن در حال ایراد آخرین جملات سخنرانی خود در نشست مجازی دموکراتها بود، در پیامی توییتری نوشت: «جو (بایدن) در ۴۷ سال هیچ کدام از این کارهایی که او حالا دارد درباره آنها حرف میزند را انجام نداده است. او هرگز تغییر نخواهد کرد، اینها فقط حرف است».
طعنه ترامپ به سابقه طولانی حضور رقیب دموکراتش در صحنه سیاسی آمریکا در حالی مطح شده که جو بایدن ۷۷ ساله کار خود را در سال ۱۹۷۰ به عنوان عضو شورای شهر «نیوکاسل» در ایالت «دلاور» آمریکا شروع کرد و به تدریج، طی سالهای بعد به عنوان سناتور این ایالت در کنگره سالهای متمادی حضور داشت تا در سال ۲۰۰۹ در مقام معاون رئیس جمهور آمریکا کارش را آغاز کرد و تمام هشت سال ریاست جمهوری باراک اوباما، نفر دوم دولت او بود.
ادعای سوزان رایس عليه روسیه درباره انتخابات آمريکا
رایس در نشستی مجازی که امروز پنجشنبه به میزبانی روزنامه واشنگتن پست برگزار شد، گفت: «من صد در صد متقاعد شدهام که روسیه بخش اعظم کارهایی که در انتخابات ۲۰۱۶ انجام داد و حتی بیشتر از آن را در انتخابات فعلی هم انجام خواهد داد.»
رایس با اشاره به ادعای اخیر دفتر مدیریت اطلاعات ملی آمریکا مبنی بر اینکه چین، روسیه و ایران تلاش خواهند کرد در انتخابات آمریکا دخالت کنند، مدعی شد تلاش روسیه برای دخالت در انتخابات آمریکا در مقیاسی کاملاً متفاوت نسبت به تلاشهای ایران و چین انجام میشود.
این دفتر ادعا کرده که روسیه در تلاش است به منظور پیروزی ترامپ و چین و ایران به منظور شکست وی در این انتخابات دخالت کنند.
رایس در ادامه همچنین مدعی شد که آمریکا نه تنها باید درباره انتشار اطلاعات غلط توسط روسیه در رسانههای اجتماعی که باید در مورد تلاشهای دوباره و احتمالی این کشور در نفوذ به سیستم رأیگیری نگران باشد.
دستگاه اطلاعاتی آمریکا طی روزهای گذشته در بیانیهای جدید بار دیگر ایران، روسیه و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا متهم کرد.
«ویلیام ایوانیا»، مدیر «مرکز ملی امنیت و ضداطلاعات»، از نهادهای زیرمجموعه «مدیر اطلاعات ملی» آمریکا حدود دو هفته پیش در بیانیهای دیگر مدعی شده بود که این سه کشور به دنبال دخالت در انتخابات آمریکا هستند.
در این بیانیه درباره تلاش ادعایی چین برای دخالت در انتخابات آمریکا آمده است: «ارزیابی ما این است که چین-با توجه به اینکه رئیسجمهور ترامپ را فردی غیرقابل پیشبینی میبیند- ترجیح میدهد او در انتخابات پیروز نشود.»
وعدههای جو بایدن در صورت پیروزی در انتخابات آمریکا
نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا وعده داد که به این فصل تاریکی در این کشور پایان میدهد.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۷۴ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز جمعه ۲۱ اوت، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات پیروز انتخابات رئیس جمهوری امریکا، ۷ ممیز شش دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۴۹.۹ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۳ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۵ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، شبکه خبری سی ان ان (CNN) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری ایبیسی نیوز (ABC News) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری سیبیاس نیوز (CBS News) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، شبکه خبری فاکسنیوز (Fox News) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۴ درصد و دانشگاه مانموس (Monmouth) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۷۴ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۱۷۷ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
۱۳۶ مورد جدید مرگ بر اثر کرونا در کالیفرنیا
شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در ایالت کالیفرنیا آمریکا با دست کم ۱۳۶ مورد افزایش به ۱۱ هزار و ۸۲۷ مورد رسید.
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
نزدیک به ۷۴ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
پورتلند همچنان ناآرام است
با گذشت بیش از هشتاد روز از اعتراضات ضد نژادپرستی در آمریکا، شهر پورتلند همچنان صحنه تظاهرات مردمی است.
اعتراضات ضد نژادپرستی در شهر پورتلند ایالت اورگن همچنان ادامه دارد و میلیونها دلار به این شهر خسارت وارد شده است.
از زمان آغاز اعتراضات در این شهر در اواخر ماه مه بیش از ۵۵۰ نفر بازداشت و بیش از ۱۰۰ نفر به خرابکاری متهم شدهاند.
پیش از این نیز روز یکشنبه هفته جاری در هشتادمین روز تظاهرات علیه نژادپرستی در پورتلند، پلیس این شهر وضعیت شورش اعلام کرده بود.
در پی قتل جورج فلوید از طریق اقدام وحشیانه پلیس آمریکا و خفه کردن این سیاه پوست، موجی از اعتراضات سراسری علیه نژادپرستی نهادینه شده در این کشور ایجاد شد. حضور فعال سفیدپوستان در این تظاهرات برجسته بود. مردم آمریکا از خشونت پلیس این کشور به ستوه آمدند و خواستار اصلاحات جدی در اینباره شدند.
حدود دو هفته گذشته با اوج گرفتن اعتراضات در پورتلند، گروهی از معترضان به داخل ساختمان انجمن پلیس در این شهر روانه شدند. ساختمان مذکور در پی حمله معترضان به آتش کشیده شد و دود اطراف ساختمان را فرا گرفت.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
کاهش بهای نفت در بازار نیویورک
بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال با ۴۷ سنت، به ۴۴ دلار و ۹۰ سنت رسید.
افزایش متقاضیان دریافت بیمه بیکاری در آمریکا
بیش از ۱ میلیون نفر دیگر در آمریکا تقاضای دریافت بیمه بیکاری کردند.