انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
شدت گرفتن رقابتها بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۷۸ روز مانده به انتخابات
گردهمایی سیاسی حزب دموکرات برای اعلام رسمی نامزدی «جو بایدن» در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا، از امروز به مدت ۴ روز برگزار خواهد شد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ حزب دموکرات آمریکا امروز دوشنبه گردهمایی ملی خود را در شهر «میلواکی» ایالت «ویسکانسین» آغاز میکند.
مهمترین ویژگی این کنوانسیون چهار روزه آن است که در سهشنبه شب، «
جو بایدن» رسماً نامزدی حزب دموکرات برای رفتن به مصاف
دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه را میپذیرد تا بخت خود را برای کنار زدن او از مسند قدرت کاخ سفید بیازماید.
از دیگر ویژگیهای این کنوانسیون، اعلام رسمی پیوستن «کامالا هریس» به صحنه
انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در مقام معاون و یار انتخاباتی بایدن است، زنی با ریشههای هندی-جامائیکایی که به دلیل پیوند با مردی یهودی، از توانایی جذب رایدهندگان مونث، رنگین پوست، مهاجر و همچنین جامعه یهودی آمریکا برخوردار است.
همچنین، حزب دموکرات کوشیده تا حتیالامکان، اثرات منفی شیوع کرونا را با کاهش حضور میهمانان در فضای بسته، محدود کند.
در این میان، چهرههای برجسته حزب دموکرات نظیر بیل کلینتون، هیلاری کلینتون، باراک اوباما و میشله اوباما نیز مجلس گرمکن مراسم نامزدی بایدن برای رقابت سرنوشتساز ۲۰۲۰ خواهند بود.
ترامپ: اگر احمقها به کاخ سفید نیایند شاهد شکوفایی بی سابقه در تاریخ آمریکا خواهیم بود!
رئیس جمهور آمریکا در راستای تبلیغات انتخاباتی خود وعده داد در صورت تداوم ریاست جمهوریاش رونق و شکوفایی اقتصادی بی سابقهای در آمریکا رخ میدهد.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه وعده و وعیدهای انتخاباتی خود مدعی شد در صورت انتخاب مجدد رونق اقتصادی به این کشور بازخواهد گشت.
ترامپ با اشاره به شیوع ویروس کرونا در آمریکا به طرح اظهارات فاقد پایه و اساس علمی خود پرداخت و گفت همه میدانیم که این بیماری افراد سالمند یا دارای بیماری قلبی یا دیابت را در معرض خطر قرار میدهد.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه تلاش کرد تا اوضاع ناگوار اقتصادی این کشور را به شیوع ویروس کرونا ارتباط دهد و گفت بخاطر این بیماری اقتصاد به تعطیلی کشیده شد.
ترامپ در ادامه ادعاهایش عملکرد دولت خود در مهار ویروس کرونا را بار دیگر عالی ارزیابی کرد. این در حالیست که آمریکا با ثبت رکورد بیسابقه از نظر آمار مبتلایان در جهان، در وضعیت اسفباری از نظر شیوع کرونا قرار دارد. ترامپ همچنین در راستای تبلیغات انتخاباتی خود گفت اگر سال آینده افراد احمق انتخاب نشوند، شاهد بازگشایی و رشد اقتصادی در آمریکا خواهیم بود به نحوی که تاکنون در این کشور سابقه نداشته است.
این در حالیست که ترامپ به دلیل عملکرد ضعیفش در مدیریت شیوع ویروس کرونا به شدت مورد انتقاد مردم و رسانههای این کشور قرار دارد. برخی نظرسنجیها نشان میدهد بایدن از اقبال بیشتری برای پیروزی برخوردار است، اما ترامپ میگوید اعتقادی به نظرسنجیهای دروغین ندارد و در ماه نوامبر بایدن را شکست خواهد داد.
چاک شومر: ترامپ نگران شکست در انتخابات است
رئیس جناح اقلیت سنای آمریکا گفت، رئیس جمهور آمریکا به سبب نگرانی از شکست در انتخابات، تلاش دارد کاری کند که مردم آمریکا به نتایج انتخابات شک کنند؛ او گستاخی نامحدود دارد.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۷۸ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز دوشنبه ۱۷ اوت، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات پیروز انتخابات رئیس جمهوری امریکا، ۷ ممیز پنج دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۴۹.۸ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۳ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای شبکه خبری سی ان ان (CNN) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری سیبیاس نیوز (CBS News) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، شبکه خبری فاکسنیوز (Fox News) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۴ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، دانشگاه مانموس (Monmouth) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، نشریه پولتیک (Politics) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، مرکز تحقیقاتی امرسون (Emerson Electric) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد و دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۵ درصد و ترامپ ۴۵ درصد را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۷۸ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۱۷۳ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
آغاز امواج جدید کرونا در سراسر آمریکا
شمار مبتلایان به کووید-۱۹ در آمریکا از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار مورد فراتر رفت و این کشور همچنان با فاصلهای بسیار، بیشترین تلفات ناشی از کرونا را متحمل شده است.
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
نزدیک به ۷۸ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
تجمع اعتراضی به قتل یک سیاه پوست بدست پلیس کالیفرنیا
دهها معترض مقابل پارک لاپینتورِسکا در شهر پاسادینا تجمع کردند؛ این تجمع یک روز پس از ان صورت گرفت که یک پدر سیاه پوست ۳۲ ساله به نام آنتونی مک کلین بدست پلیس کشته شد.
پلیس در پورتلند وضعیت شورش اعلام کرد
پلیس در هشتادمین روز متوالی اعتراضات در پورتلند، در این شهر وضعیت شورش اعلام کرد.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، ۱۷ هفته است که در آمریکا هر هفته بیش از یک میلیون نفر به علت ویروس کرونا بیکار میشوند و در هفته گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری کردند.
براساس گزارش وزارت کار آمریکا، نزدیک به ۱۷.۴ میلیون کارگر در این کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری داشته و علاوه بر این بیش از ۱۴.۳ میلیون نفر دیگر نیز درخواست دریافت بیمه بیکاری کرونا از دولت آمریکا کردهاند.
طبق آمارهای کنونی وزارت کار آمریکا، مجموع بیکاران کنونی این کشور به ۳۲ میلیون نفر رسیده است.
ذوب بیسابقه اقتصاد آمریکا
گزارش رشد اقتصادی آمریکا، در فصل دوم ۲۰۲۰ از رکود بیسابقه اقتصاد این کشور خبر میدهد. بزرگترین اقتصاد جهان در فاصله بین ماههای آوریل تا ژوئن (نیمه فروردین تا نیمه تیر)، ۵/ ۹ درصد کوچکتر شده است.
این شاخص به این معناست که اگر عملکرد اقتصادی ایالات متحده در ۳ فصل بعدی هم به همین منوال باشد، یکسوم اقتصاد این کشور به دلیل پاندمی کرونا و صدمات ناشی از آن ذوب خواهد شد.این رکود از سال ۱۹۴۷ که نرخ رشد اقتصادی سالانه بهصورت فصلی در این کشور منتشر میشود، بیسابقه است. از زاویه دیگر پس از یازده سال، نرخ رشد فصلی اقتصاد آمریکا بهطور متوالی منفی شده است؛ موضوعی که در برخی از تعاریف به منزله ورود یک کشور به رکود اقتصادی است. گزارش رشد اقتصادی ناحیه یورو نیز نشان میدهد صدمات پاندمی کرونا بر اقتصاد، محدود به کشوری خاص نیست. کشورهای این حوزه نیز با رشد منفی ۹/ ۱۲ درصد، رکورد پایینترین رشد از سال ۱۹۹۵ یعنی از زمان جمعآوری دادههای این منطقه را شکستند.
انتشار آمارهای رشد تولید ناخالص داخلی فصل دوم سال جاری میلادی، حکایت از بزرگترین رکود آمریکا در طول تاریخ دارد. آمارها نشان میدهد، اقتصاد آمریکا در بازه زمانی آوریل تا ژوئن، یعنی فصل دوم سال میلادی، ۹/ ۳۲ درصد بهطور سالانه منقبض شده است. این حجم از کوچکشدن تولید اقتصاد آمریکا، در تاریخ ثبت آمار اقتصادی در آمریکا بیسابقه است.
نه رکود بزرگ اقتصادی در ابتدای دهه سوم قرن ۲۰ میلادی و نه رکود مربوط به بحران مالی در سال ۲۰۰۸، هیچکدام سبب چنین رکودی در اقتصاد آمریکا نشدند. GDP فصلی آمریکا نیز نشان میدهد، اقتصاد این کشور در فصل دوم سال جاری نسبت به فصل اول ۵/ ۹ درصد کوچکتر شده است. همچنین انتشار دادههای رشد اقتصادی ناحیه یورو برای فصل دوم سال ۲۰۲۰ نیز نشان میدهد، اقتصاد این منطقه نیز پایینترین رشد اقتصادی از زمان ثبت آمار یعنی سال ۱۹۹۵ را تجربه کرده است. اقتصاد ناحیه یورو نیز با رشد منفی ۱/ ۱۲ درصدی نسبت به فصل اول سال جاری میلادی روبهرو شده است.