انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
شدت گرفتن رقابتها بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۷۶ روز مانده به انتخابات
مجمع ملی حزب دموکرات در دومین شب برگزاری نشست خود، جو بایدن را به طور رسمی به عنوان نامزد این حزب در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزید.
به رغم آنکه بایدن نامزد پیشتاز دموکراتها در انتخابات آتی آمریکا بود، او پس از رای نمایندگان منتخب از تمام ایالتها و سرزمینهای متعلق به آمریکا در رأی گیری مجازی سه شنبه شب در جریان کنوانسیون ملی این حزب، رسماً نامزدی را پذیرفت.
او در حال حاضر، رقیب
دونالد ترامپ ، رئیس جمهور فعلی آمریکا و از حزب جمهوری خواه است.
بایدن پس از کسب عنوان رسمی نامزدی حزب دموکرات یک پیام تشکر منتشر کرد. او قرار است روز پنجشنبه در خصوص پذیرش رسمی به عنوان نامزد حزب دموکرات سخنرانی کند.
جیمی کارتر، رئیس جمهور پیشین آمریکا با ارسال یک پیام صوتی انتخاب بایدن برای حزب دموکرات را تحسین کرد.
بیل کلینتون، دیگر رئیس جمهور آمریکا نیز عملکرد دونالد ترامپ در مواجهه با ویروس کرونا را به باد انتقاد گرفت و گفت: ما ۴ درصد جمعیت جهان هستیم، ولی ۲۵ درصد موارد ابتلا به کرونا را در خود جای داده ایم.
کنوانسیون ملی حزب دموکرات با انتشار تصویری از بایدن نامزدی او را تبریک گفت.
انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا در سوم ماه نوامبر برگزاری میشود. نتایج نظرسنجیها حاکی از بخت بالای بایدن در پیروزی در انتخابات است. ناتوانی ترامپ در مقابله با شیوع بیماری کووید-۱۹ و تشدید اعتراضات به بی عدالتی و خشونت پلیس در آمریکا، از شانس او برای پیروزی در انتخابات کاسته است.
این در حالی است که ترامپ مدعی است در انتخابات سال ۲۰۱۶ نیز نظرسنجیها حاکی از پیروزی هیلاری کلینتون بود، ولی در نهایت او پیروز میدان شد.
جو بایدن چندی پیش کاملا هریس، سناتور دموکرات را به عنوان معاون خود [در صورت پیروزی در انتخابات]معرفی کرد.
پلوسی:مجلس نمایندگان تغییرات انتخابات پستی را به رای میگذارد
به دنبال تلاشهای دولت ترامپ برای تضعیف خدمات پست در زمان برگزاری انتخابات، نانسی پلوسی بامداد چهارشنبه گفت: مجلس نمایندگان قرار است لایجه خدمات پست در آمریکا را به رای بگذارد.
پلوسی رییس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: سخنان اخیر مدیر پست در مورد وقفه در تغییر خدمات با نزدیک شدن به انتخابات ماه نوامبر (آبان) بهاندازه کافی پیش نرفته است و مجلس نمایندگان قرار است لایجه خدمات پست را روز شنبه به رای بگذارد.
پلوسی در بیانیهای اعلام کرد: توقف اعمال شده تنها توانسته تعداد محدودی از خدمات را تغییر دهد و هنوز دسترسی مردم برای حضور پستی در انتخابات ریاست جمهوری را متوقف نکرده است.
با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و تلاشهای ترامپ برای تضعیف و از بین بردن فرصت حضور مردم در انتخابات از طریق رای گیری پستی، اداره پست آمریکا این هفته به ایالتها هشدار داده که برخی رأیهای انتخابات ریاست جمهوری نوامبر که از طریق پست ارسال میشوند ممکن است با تأخیر به مقصد برسند و در نتیجه، به موقع شمرده نشوند.
ادعای جدید ترامپ درباره رویکرد مقامات ارشد برخی کشورها نسبت به انتخابات آمریکا
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در جمع هواداران خود اظهارات جدیدی درباره مقامات ارشد روسیه، چین، ترکیه و کرهشمالی داشته است.
ترامپ در اظهارات خود مدعی شد: «ولادیمیر پوتین»، «شیجینپینگ»، «رجب طیب اردوغان» و «کیم جونگ اون» مقامات ارشد روسیه، چین، ترکیه و کرهشمالی «شطرنجبازان در کلاس جهانی» هستند و افزود: «آنها آرزو دارند جو بایدن [نامزد دموکراتها در انتخابات سال جاری آمریکا]برنده شود. اما بایدن توانایی همپا شدن با آنها را نخواهد داشت، زیرا او حتی در طلاییترین سالهای خود نیز خوب نبود.»
رئیس جمهور و نامزد حزب جمهورخواهان در انتخابات سال جاری آمریکا همچنین با ادعای اینکه «ایران نیز تمایل دارد بایدن در انتخابات پیروز شود» اظهارات پیشین خود را مبنی بر آنکه «اگر در انتخابات پیروز شوم به سرعت برای رسیدن توافق با ایران تلاش خواهم کرد» تکرار کرد.
علاوه بر این، ترامپ در سخنان خود مدعی شد بایدن تجربه و توانایی مذاکره با چین را ندارد و افزود: «اگر من در انتخابات پیروز نشوم، چین آمریکا را تصاحب کرده و مالک آن خواهد شد.»
همچنین امروز اخباری مبنی بر اینکه رئیس جمهور آمریکا در سفر به مینه سوتا گفته: «جو بایدن عروسک خیمه شب بازی جناح چپ افراط گرا است. اگر بایدن در انتخابات پیروز شود، آمریکا به کشوری مانند ونزوئلا تبدیل خواهد شد» منتشر شده است.
این اظهارات ترامپ در حالی مطرح شده که تازهترین نظرسنجیها در آمریکا همچنان از پیشتازی جو بایدن نسبت به رقیب جمهوری خواه خود دونالد ترامپ حکایت دارد.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۷۶ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز چهارشنبه ۱۹ اوت، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات پیروز انتخابات رئیس جمهوری امریکا، ۷ ممیز شش دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۰ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۴ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۵ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، شبکه خبری سی ان ان (CNN) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری سیبیاس نیوز (CBS News) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، شبکه خبری فاکسنیوز (Fox News) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، دانشگاه مانموس (Monmouth) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، نشریه پولتیک (Politics) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۴۰ درصد و موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۷۶روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۱۷۳ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
۶۴ درصد از جانباختگان کرونا، در قاره آمریکا هستند
مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در قاره آمریکا: شمار مبتلایان به ویروس کرونا در قاره آمریکا به ۱۱.۵ میلیون نفر رسیده است.
شمار مبتلایان کرونا در آمریکا ۵ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۹۷۴
شمار مبتلایان کرونا در آمریکا به ۵ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۹۷۴ رسیده است و تاکنون ۱۷۵ هزار و ۷۵ نفر نیز جان شان را از دست داده اند.
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
نزدیک به ۷۶ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
سناتور شومر: نژادپرستی در آمریکا همچنان فراگیر است
رئیس نمایندگان حزب دموکرات در سنا از آمریکاییها خواست، در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور به جو بایدن نامزد این حزب رای دهند.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، ۱۷ هفته است که در آمریکا هر هفته بیش از یک میلیون نفر به علت ویروس کرونا بیکار میشوند و در هفته گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری کردند.
براساس گزارش وزارت کار آمریکا، نزدیک به ۱۷.۴ میلیون کارگر در این کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری داشته و علاوه بر این بیش از ۱۴.۳ میلیون نفر دیگر نیز درخواست دریافت بیمه بیکاری کرونا از دولت آمریکا کردهاند.
طبق آمارهای کنونی وزارت کار آمریکا، مجموع بیکاران کنونی این کشور به ۳۲ میلیون نفر رسیده است.
وعده دموکراتها برای دادن مسکن ارزان قیمت توسط بایدن
با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و داغ شدن دادن وعدهها، دموکراتها میگویند که تامین مسکن ارزان قیمت از اولویتهای دولت جو بایدن است.
دموکراتها بر این باورند که برنامهای در زمینه تامین مسکن ارزان قیمت در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ وجود نداشته است و رفع این موضوع در دولت بایدن اولویت اصلی خواهد بود.
در همین زمینه جولیان کاسترو وزیر اسبق شهرسازی و مسکن آمریکا گفت: بایدن بسیاری از سیاستهای مسکن را که در دوران باراک اوباما به اجرا در آمد و در زمان ترامپ کنار گذاشته شد، به جریان خواهد انداخت.
کاسترو در ادامه از قانون تامین کننده مسکن منصفانه که در سال ۲۰۱۵ توسط دولت ترامپ متوقف شد دفاع کرد.
طبق قانون تامین کننده مسکن منصفانه که در دوران دولت اوباما به تصویب رسید دولت موظف به ارائه بودجه برای رفع موانع تامین مسکن منصفانه و تبعیض آمیز است.
نماینده دموکرات ناحیه اول واشنگتن تاکید کرد: مسکن ارزان قیمت یکی از اولویتهای اصلی قبل از شیوع ویروس کرونا بود و هم اکنون پس از این بحران اقتصادی به یکی از مهمترین اولویتها تبدیل شده است.