انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
شدت گرفتن رقابتها بر سر ورود به کاخ سفید؛ ۷۷ روز مانده به انتخابات
در صورتی که جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا پیروز شود برای بازسازی روابط با متحدان این کشور با مشکل مواجه خواهد بود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ در صورتی که جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا پیروز شود برای بازسازی روابط با متحدان این کشور با مشکل مواجه خواهد بود.
به گزارش نشریه هیل، متحدان آمریکا پس از اقدامات ترامپ در بدنام کردن آنها و خروج آمریکا از توافقات بین المللی، به دقت نشانههای دیپلماتها در خصوص برنامههای جو بایدن برای احیای روابط را زیر نظر دارند.
بایدن و افراد نزدیک به وی وعده داده اند که روابط (آمریکا) را بازسازی خواهند کرد و در خصوص اقدامات ترامپ در زمینههایی مانند خروج نیروهای آمریکایی از آلمان و خروج از توافق هستهای ایران که متحدان آمریکا همچنان حامی آن هستند، عقب نشینی یا بازنگری خواهند کرد.
بر خلاف ترامپ چهار سال پیش، بایدن یک چهره شناخته شده برای متحدان آمریکاست که پیشتر معاون اول رئیس جمهوری آمریکا بود و قبل از آن نیز عضو کمیسیون روابط خارجی سنا بوده است و از همین رو برای آن کشورها اطمینان بخش است.
با این حال کارشناسان هشدار میدهند که پس از دوره چهار ساله حضور ترامپ در مقام ریاست جمهوری آمریکا، بایدن نمیتواند به سادگی به شرایط پیش از سال ۲۰۱۶ بازگردد.
ترامپ جو بایدن را عروسک خیمه شب بازی خواند
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سفر به مینه سوتا گفت جو بایدن عروسک خیمه شب بازی جناح چپ افراط گرا است
وی افزود بایدن تلاش میکند مرزهای ما را از بین ببرد و پلیس ما را نابود کند. فرزندان ما را شستشوی مغزی میدهد، به قهرمانان کشور ما تهمت بزند و کشور ما را از منابع انرژی محروم کند.
ترامپ که در جمع محدودی صحبت میکرد افزود شما همه مطالب را درباره انرژی میدانید. او مخالف استفاده از سوختهای فسیلی است. بایدن تلاش میکند متمم دوم قانون اساسی کشورمان را از بین ببرد و به حق زندگی آمریکاییها حمله میکند و تلاش دارد آزادی آمریکاییها را با فاشیسم چپ گرای افراطی جایگزین کند.
پشیمانی مردم آمریکا از رای دادن به ترامپ در سال ۲۰۱۶
بسیاری از مردم آمریکا که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ به دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور رای دادند اکنون از انتخاب شان پشیمان هستند.
به گزارش سی ان ان، بسیاری از مردم آمریکا که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ به دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور رای دادند اکنون پس از گذشت چهار سال با مشاهدهی عملکرد او بویژه در برخورد با پیامدهای همه گیری جهانی ویروس کرونا از انتخاب شان ابراز پشیمانی میکنند.
تشدید بحثها درباره رأی گیری پستی در آمریکا
دموکراتها دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را به تلاش برای ایجاد اختلال در فعالیتهای اداره پست طی دوران شیوع همه گیری کرونا متهم کرده اند.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا اکنون در حال انجام دادن اقداماتی است. پلوسی از قانون گذاران آمریکایی خواسته است این هفته به کنگره باز گردند تا در ارتباط با قانونی به منظور حفاظت از اداره پست و همچنین عدم ایجاد تغییرات در فرآیند کاری آن قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در ماه نوامبر رای گیری کنند. این در حالی است که دونالد ترامپ با برخی تأمین مالیهای ضروری برای اداره پست مخالفت کرده است، زیرا او بر این باور است برگزاری انتخابات پستی به نفع دموکراتها خواهد بود.
هیلاری کلینتون: ترامپ مسبب افزایش شکاف اجتماعی در جامعه آمریکاست
وزیر خارجه سابق آمریکا: دولت ترامپ میتوانست تغییراتی در این باره ایجاد کند، ولی سیاستی که این دولت دنبال کرد به ایران برای ادامه دادن اقداماتش چراغ سبز نشان داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر؛ هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در مصاحبهای درباره "اولویتهای سیاست خارجی و آینده رهبری آمریکا" گفت روابط چین و ایران برای آمریکا یک چالش به شمار میرود.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۷۷ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز سه شنبه ۱۸ اوت، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات پیروز انتخابات رئیس جمهوری امریکا، ۷ ممیز هفت دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۵۰.۲ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲.۵ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای شبکه خبری سی ان ان (CNN) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری سیبیاس نیوز (CBS News) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC News) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، شبکه خبری فاکسنیوز (Fox News) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۳۹ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۴ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، دانشگاه مانموس (Monmouth) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، نشریه پولتیک (Politics) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۳ درصد، مرکز تحقیقاتی امرسون (Emerson Electric) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد و دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۵ درصد و ترامپ ۴۵ درصد را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۷۸ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۱۷۳ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
هشت هزار مبتلا به کرونا فقط در یک روز و در یک ایالت آمریکا
در بیست و چهار ساعت گذشته حدود هشت هزار نفر در ایالت کالیفرنیا در آمریکا به کرونا مبتلا شدند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی. ان. ان؛ در بیست و چهار ساعت گذشته حدود هشت هزار نفر در ایالت کالیفرنیا در آمریکا به کرونا مبتلا شدند.
میزان موارد مثبت ابتلا به بیماری کووید - ۱۹ در سی و شش ایالت آمریکا در حال افزایش است. این درحالی است که تعداد موارد تست کرونا در حال کاهش است. دانشگاه جانز هاپکینز در بررسیهای خود ضمن اعلام این مطلب، تاکید کرده است ایالت کالیفرنیا به کانون اصلی شیوع کرونا در آمریکا بدل شده است.
فرماندار ایالت میشیگان آمریکا: ما در بحران بهداشت عمومی قرار داریم
گِرِچِن ویتمِر: تاکنون، ۴۰۰۰ تن فقط در ایالتِ ما بر اثر ابتلا به بیماری کووید - ۱۹ کشته شده اند. به گزارش شبکه تلویزیونی سی. ان. ان؛ فرماندار ایالت میشیگان آمریکا گفت تاکنون، ۴۰۰۰ تن فقط در ایالتِ ما بر اثر ابتلا به بیماری کووید - ۱۹ کشته شده اند.
مجری این شبکه در ابتدا گفت سخنرانان مختلفی قرار است در کنوانسیون ملی حزب دموکرات در روز دوشنبه (بامداد سه شنبه به وقت ایران)، سخنرانی کنند. یکی از این سخنرانانِ دموکرات، خانم گِرِچِن ویتمِر (Gretchen Whitmer)، فرماندار ایالت میشیگان آمریکاست.
وی یکی از منتقدانِ جدی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا محسوب میشود. فرماندار میشیگان از نحوه واکنش دولت فدرال (مرکزیِ) آمریکا به شیوع ویروس کرونا در این کشور به شدت انتقاد کرده و از این رو، مورد توجه بیش از پیشِ سران حزب دموکرات قرار گرفته است.
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
نزدیک به ۷۷ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
زنان سیاه پوست راه زیادی برای رسیدن به برابری در پیش دارند
در حالیکه صد سال از اعطای حق رأی به زنان آمریکایی میگذرد، نابرابری جنسی در جامعه آمریکا و به ویژه در میان زنان رنگین پوست همچنان به صورت مشکلی بزرگ به چشم میآید.
به گزارش شبکه تلویزیونی ان. بی. سی؛ در حالیکه صد سال از تصویب متمم نوزدهم قانون اساسی آمریکا و اعطای حق رأی به زنان آمریکایی میگذرد، نابرابری جنسی در جامعه آمریکا و به ویژه در میان زنان رنگین پوست همچنان به صورت مشکلی بزرگ به چشم میآید.
این شبکه افزود در این ماه، صدمین سالگرد تصویب متمم نوزدهم قانون اساسی در آمریکاست که براساس آن زنان در این کشور حق رأی یافتند. این سالگرد در حالی نزدیک میشود که هفته گذشته، جو بایدن نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سوی دموکراتها برای انتخابات سال جاری، یک زن رنگین پوست را به عنوان همگام انتخاباتی خود و در صورت پیروزی، به عنوان معاون اول ریاست جمهوری دولت خود برگزیده است.
ادامه اعتراضات در سیاتل
ادامه اعتراضات در سیاتل و حرکت مردم در خیابان های این شهر
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، ۱۷ هفته است که در آمریکا هر هفته بیش از یک میلیون نفر به علت ویروس کرونا بیکار میشوند و در هفته گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری کردند.
براساس گزارش وزارت کار آمریکا، نزدیک به ۱۷.۴ میلیون کارگر در این کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری داشته و علاوه بر این بیش از ۱۴.۳ میلیون نفر دیگر نیز درخواست دریافت بیمه بیکاری کرونا از دولت آمریکا کردهاند.
طبق آمارهای کنونی وزارت کار آمریکا، مجموع بیکاران کنونی این کشور به ۳۲ میلیون نفر رسیده است.
نگرانی از نبود زیرساختها برای بازگشایی مدارس
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی ان ان، مدارس آمریکا با کمبود پرستارانِ مستقر در مدرسهها مواجه هستند، زیرا آمار نشان میدهد که برای هر ۵۰۰ دانش آموز در مدارس آمریکا، فقط یک پرستار وجود دارد.
ایالتهای آمریکا برای بازگرداندن بیش از ۵۰ میلیون دانش آموزان به مدارس در سراسر این کشور به تقلا افتاده و همچنان با چالشهای فراوانی مواجه اند. برخی از ایالتها تصمیم گرفته اند که سال جدید تحصیلی را با آموزشهای مجازی آغاز کنند، اما برخی دیگر از ایالتهای آمریکا خواستار برقراری تمامیِ کلاسهای مدارس به صورت حضوری شده اند. هزاران پرستار مدرسه در خط مقدم مقابله با شیوع کرونا به منظور ایمن و سلامت نگه داشتن کودکان و نوجوانان در مدارس آمریکا قرار دارند. در شهر نیویورک، بیل دِ بلازیو، شهردار این شهر، قول داده است در هر یک از مدارس این شهر، هنگامی که پس از چند هفته بازگشایی خواهند شد، یک پرستار قرار دهد. بیانا اولدریگا، خبرنگار سی ان ان، در این خصوص گزارش میدهد.