انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
(۸۳ روز) شدت گرفتن رقابتها بر سر ورود به کاخ سفید
دونالد ترامپ، "جو بایدن" رقیب دموکرات خود در رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و "کاملا هریس" معاون وی را دروغگو خواند.
خبرنگار از ترامپ پرسید: آیا انتخاب کامالا هریس سبب تقویت یا ضعف بایدن میشود؟ ترامپ در پاسخ گفت: "در ارتباط با کامالا هم باید بگویم که او یک جمع آوری کننده بزرگ مالیات است؛ او یک فعال بزرگ در زمینه کاهش بودجه برای ارتش ما بوده است. او با دشواریهای زیادی مواجه شده است و اکنون باید توضیحاتی را ارائه کند.
رئیس جمهور آمریکا افزود، کامالا هریس بسیار زننده هم هست؛ یکی از دلایل تعجب من این است که کار او حتی زنندهتر از چیزی بود که پوکاهونتاس با جو بایدن کرد. او اقدامات بی شرمانهای را در قبال جو بایدن انجام داد و به سختی میتوان فردی را پیدا کرد که تا این اندازه بی احترامی میکند.
جو بایدن روز چهارشنبه کامالا هریس را به عنوان معاون خود انتخاب کرد.
بایدن با انتشار پیامی در توئیتر از انتخاب هریس به عنوان معاون خود برای ادامه رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خبر داد.
کامالا هریس، سناتور دموکرات ایالت کالیفرنیا بوده و وی دومین سناتور آفریقایی الاصل مجلس سنا به شمار میآید.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
۸۳ روز مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰، نتایج نظرسنجیها نشان میدهد که تا امروز چهارشنبه ۱۲ اوت، "جو بایدن" نامزد حزب دموکرات پیروز انتخابات رئیس جمهوری امریکا، ۷ ممیز دو دهم درصد از دونالد ترامپ، رقیب جمهوری خواه خود پیشی گرفته است.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۴۹.۱ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۱.۹ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای دانشگاه مانموس (Monmouth) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، نشریه پولتیک (Politics) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۳ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، مرکز تحقیقاتی امرسون (Emerson Electric) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۲ درصد و دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۵ درصد و ترامپ ۴۵ درصد را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۸۳ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از۱۶۷ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
انتقاد طنزپرداز آمریکایی از عملکرد کرونایی ترامپ
طنزپرداز سیاسی آمریکایی گفت ترامپ پس از افتضاح که در خصوص مبارزه با کووید ۱۹ به بار آورد، اکنون میخواهد مجسمه اش در کوههای راشمور حک شود.
ترامپ همچنان دست و پا میزند
رئیس جمهور آمریکا همچنان سعی دارد تا با برگزاری کنفرانس مطبوعاتی وجهه خود را که در بحران ایالتها و کرونا از بین رفته است دوباره بازگرداند.
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
نزدیک به۸۳ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
هفتاد و چهارمین شب اعتراضات به نژادپرستی در پورتلند آمریکا
تظاهرات ضد نژاد پرستی برای هفتاد و چهارمین شب متوالی در شهر پورتلند و همزمان با تهدید رئیس جمهور آمریکا ضد معترضان برگزار شد.
غارت فروشگاههای بزرگ در شیکاگو
شبکه سی بی اس تصاویری از خسارات به جا مانده از غارت روز دوشنبه فروشگاههای این شهر را به نمایش گذاشت.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، ۱۷ هفته است که در آمریکا هر هفته بیش از یک میلیون نفر به علت ویروس کرونا بیکار میشوند و در هفته گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری کردند.
براساس گزارش وزارت کار آمریکا، نزدیک به ۱۷.۴ میلیون کارگر در این کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری داشته و علاوه بر این بیش از ۱۴.۳ میلیون نفر دیگر نیز درخواست دریافت بیمه بیکاری کرونا از دولت آمریکا کردهاند.
طبق آمارهای کنونی وزارت کار آمریکا، مجموع بیکاران کنونی این کشور به ۳۲ میلیون نفر رسیده است.
استعفای رئیس پلیس سیاتل به علت کاهش بودجه
همزمان با تصمیم شورای شهر سیاتل برای کاهش بودجه اداره پلیس این شهر، رئیس پلیس سیاتل نیز از استعفای خود خبر داد.