>> جو بایدن از معاون اوباما تا رقیب ترامپ
>> دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا
>> نمای کلی انتخابات۲۰۲۰ آمریکا
>> نقش سوپرپکها در انتخابات آمریکا
>> بررسی مشکلات آمریکا از منظر نامزدهای انتخابات
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ براساس برنامه ریزی کمیسیون مناظرات تلویزیونی، قرار است نخستین مناظره از سه مناظره میان نامزدهای ریاست جمهوری دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در روز ۸ مهر ماه (۲۹ سپتامبر) برگزار شود.
ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ نیز در نامهای رسمی، از کمیسیون مناظرات تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری خواسته است نخستین مناظره تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ را در هفته اول ماه سپتامبر برگزار کند تا رأی دهندگان در رای گیری زودهنگام در ۱۶ ایالت بتوانند از آن بهرهمند شوند.
در همين حال نيز ،ستاد انتخاباتی جو بایدن بزرگترین قرارداد تاریخ آمریکا برای پخش اگهی تلوزیونی را امضا کرد. این قرارداد شامل ۲۸۰ میلیون دلار هزینه تبلیغات تلویزیونی و رادیویی و همچنین ۶۰ میلیون دلار تبلیغات در فضای مجازی است.
تاختن دوباره ترامپ به بایدن
رئیس جمهور آمریکا: جو بایدن (نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری) برنامههای جناح چپ افراطی را اجرا و ناآرامیهای اقتصادی بیشتری را رهبری خواهد کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سخنانی در شهر کلیولند ایالت اوهایو بار دیگر به جو بایدن نامزد دموکراتها برای انتخابات ۲۰۲۰ تاخت و گفت: جو بایدن هنگامی که معاون رئیس جمهور بود هیچ دستاوردی نداشت و در آینده نیز نمیتواند هیچ دستاوردی داشته باشد.
انتقاد دوباره ترامپ از سیاست جهانی سازی
رئیس جمهور آمریکا با حضور در کارخانه تولید لوازم خانگی در ایالت اوهایو بار دیگر از سیاست جهانی سازی انتقاد کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با حضور در کارخانه تولید لوازم خانگی شرکت ویرلپول در ایالت اوهایو مقامات قبلی تحت هدایت یک سیاست شرم آور سرسپردگی، تسلیم و عقب نشینی قرار داشتند.
وی افزود به مدت چند دهه، شما شاهد بودید که سیاستمداران به کشورهای خارجی اجازه میدادند تا فرصتهای شغلی ما را سرقت کنند، کارخانههای ما را غارت کنند و سرمایههای موجود در اقتصاد آمریکا را چپاول کنند. باید بر واژه چپاول تأکید کنم.
بایدن: توافق تجاری آمریکا و چین در حال شکست است
نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد مرحله اول توافق تجاری ترامپ با چین به طرز بدی در حال شکست است.
آخرین نظرسنجی ها انتخاباتی در آمریکا
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با
۴۹.۱ درصد امتیاز از ترامپ با
۴۲.۷ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۳ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، مرکز تحقیقاتی امرسون (Emerson Electric) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۲ درصد و دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۵ درصد و ترامپ ۴۵ درصد را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
افزایش نارضایتی آمریکاییها از اوضاع این کشور
نظرسنجیها حاکی است نارضایتی مردم آمریکا از شرایط این کشور پس از شیوع ویروس کرونا و عملکرد نامناسب دولت این کشور همچنان ادامه دارد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۸۸ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از۱۶۲ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
افزایش بیماران کرونا در آمریکا
شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در آمریکا روز پنجشنبه با دست کم ۵۷ هزار و ۱۴ مورد افزایش در مجموع به پنج میلیون و ۳۲ هزار ۱۷۹ مورد رسید.
مشروح خبر...
ابتلای نیمی از زندانیان یک زندان ایالتی در آریزونا به کرونا
اداره اصلاح و تأدیب آریزونا آمریکا اعلام کرده است آزمایش کرونای ۵۱۷ زندانی در زندان «تاکسون وتستون» مثبت شده است.
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
نزدیک به ۸۸ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
خشونت و آشوب در شهر پورتلند آمریکا
پلیس آمریکا در درگیریهای پورتلند ضمن زد و خورد شدید و ضرب و جرح، بسیاری از معترضان به نژادپرستی نهادینه و ساختاری سیستم حاکمیتی آمریکا را بازداشت کرد.
سرکوب شدید معترضان به دست نیروهای امنیتی در شهر پورتلند آمریکا بازتاب گستردهای در شبکههای مجازی داشته است. پلیس آمریکا در این درگیریها ضمن زد و خورد شدید و ضرب و جرح، بسیاری از معترضان به نژادپرستی نهادینه و ساختاری سیستم حاکمیتی آمریکا را بازداشت کرد.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، ۱۷ هفته است که در آمریکا هر هفته بیش از یک میلیون نفر به علت ویروس کرونا بیکار میشوند و در هفته گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری کردند.
براساس گزارش وزارت کار آمریکا، نزدیک به ۱۷.۴ میلیون کارگر در این کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری داشته و علاوه بر این بیش از ۱۴.۳ میلیون نفر دیگر نیز درخواست دریافت بیمه بیکاری کرونا از دولت آمریکا کردهاند.
طبق آمارهای کنونی وزارت کار آمریکا، مجموع بیکاران کنونی این کشور به ۳۲ میلیون نفر رسیده است.
فروپاشی فشار حداکثری آمریکا با استعفای هوک
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که چند سال سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران را هدایت میکرد از سمت خود استعفا میکند.
روزنامه واشنگتنپست در گزارشی نوشت برایان هوک نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران از سمتش استعفا میکند.
برایان هوک فرد منتخب وزارت خارجه آمریکا در امور سیاسی ایران در آستانه تلاشهای دولت برای ترغیب شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید ممنوعیت تسلیحات متعارف بر تهران، از سمت خود استعفا میکند.