انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی
(۹۰ روز) شدت گرفتن رقابتها بر سر ورود به کاخ سفید
با نزدیک شدن به زمان معرفی «معاون» از سوی نامزد حزب دموکرات آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری، گمانه زنی ها درباه اینکه چه فردی عهده دار این سمت مهم می شود بالا گرفته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، بر اساس قوانین آمریکا، در جریان انتخابات ریاست جمهوری، دو فرد از هر حزب وارد رقابت میشوند. اولی که منتخب رأی دهندگان حزبی است، در جایگاه نامزد انتخابات ریاست جمهوری قرار میگیرد و دومی از سوی فرد نخست به عنوان نامزد معاونت ریاست جمهوری معرفی میشود.
به عبارت دیگر، بر خلاف نامزد ریاست جمهوری که حمایت اکثریت حزب متبوع را پشت سر دارد، نامزد سمت معاونت ریاست جمهوری در فرآیند سیاسی، توسط سران حزبی و پشت درهای بسته انتخاب میشود.
در انتخاب نامزد معاونت ریاست جمهوری، ملاکهای متعددی مد نظر قرار میگیرد. اما در یک جمله میتوان گفت که نامزد معاونت ریاست جمهوری، تکمیل کننده کمبودها و نقایص نامزد ریاست جمهوری است. به عبارت دیگر، این دو نفر که از آنها به عنوان «هم تیمی» یا Running Mate یاد میشوند، باید تا حد ممکن، متنوعترین مطالبات، خواستهها، علایق و تفاوتها را نمایندگی کنند. به همین دلیل، مثلاً اگر نامزد ریاست جمهوری فردی مسن، سفید، لیبرال و متعلق به جنوب آمریکا باشد، فردی جوان، متعلق به گروههای اقلیتی، محافظه کار و متولد شمال آمریکا به عنوان نامزد سمت معاونت ریاست جمهوری معرفی میشود.
با توجه به این سابقه، انتظار میرود جو بایدن سفید پوست و سیاستمداری کهنه کار با سن بالا و گرایش سیاسی مرکزگرا از منطقه نیوانگلند، افرادی را به عنوان معاون خود مد نظر داشته باشد که دارای شاخصههایی همچون مونث، رنگین پوست، جوان، چپگرا و متعلق به دیگر مناطق جغرافیایی ایالات متحده باشند.
از «کاملا هریس» سناتور ایالت کالیفرنیا، «الیزابت وارن» سناتور ایالت ماساچوست، «تمی داکورت» سناتور ایالت ایلینوی، «ول دمینگز» و «کارن بس» دو عضو مجلس نمایندگان، «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی سابق آمریکا، «کیشا لنس باتمز» شهردار آتلانتا و «میشل لوین گریشام» فرماندار ایالت نیومکزیکو، «استیسی آبرامز»، «گرچن ویتمر» فرماندار ایالت میشیگان به عنوان گزینههای احتمالی معاونت جو بایدن نام برده میشود.
معلم آمریکایی: با رأی به ترامپ، حکم مرگ خود را امضا کردیم
یکی از آموزگاران اوکلاهما در مصاحبه با سی ان ان گفت: ما با بازگشت به کلاسهای حضوری در بحبوحه کرونا، حکم مرگ خود را امضا کرده ایم.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۴۹.۴ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای مرکز تحقیقاتی امرسون (Emerson Electric) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۲ درصد. شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۵ درصد و ترامپ ۴۵ درصد و پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۵ درصد و ترامپ ۳۸ درصد، را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۹۰روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۱۶۰ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
تجمع معلمان آمریکایی در اعتراض به بازگشایی مدارس
صدها معلم در ایالت یوتای آمریکا در اعتراض به دستور بازگشایی مدارس در این کشور تجمع کردند.
بی اعتمادی اکثر مردم آمریکا به ترامپ در مورد کرونا نظرسنجی جدید نشان میدهد اکثر آمریکائیان به آنچه دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور درباره ویروس کرونا میگوید اعتماد ندارند.
مشروح خبر ...
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
نزدیک به ۹۰روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
رفتار خشونتآمیز پلیس کلرادو با یک خانواده سیاه پوست
تصاویری از رفتار خشونتآمیز پلیس ایالت کلرادو در برخورد با یک خانواده سیاه پوست غیرمسلح، بار دیگر توجهات را در فضای اینترنت به خود جلب کرد.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، ۱۷ هفته است که در آمریکا هر هفته بیش از یک میلیون نفر به علت ویروس کرونا بیکار میشوند و در هفته گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری کردند.
براساس گزارش وزارت کار آمریکا، نزدیک به ۱۷.۴ میلیون کارگر در این کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری داشته و علاوه بر این بیش از ۱۴.۳ میلیون نفر دیگر نیز درخواست دریافت بیمه بیکاری کرونا از دولت آمریکا کردهاند.
طبق آمارهای کنونی وزارت کار آمریکا، مجموع بیکاران کنونی این کشور به ۳۲ میلیون نفر رسیده است.
کرونا و رکود اقتصادی عرصه را بر آمریکاییها تنگ کرد
پایگاه اینترنتی نیوزویک؛ گزارش داد، بررسی نتایج آمار اقتصادی در آمریکا نشان میدهد کرونا همه دستاوردهای اقتصادی کشور را از بین برد.