انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
(۸۴ روز) شدت گرفتن رقابتها بر سر ورود به کاخ سفید
یک منبع آگاه اعلام کرد جو بایدن، با نامزدهای نهایی مطرح برای تصدی پست معاونت خود گفتگو کرده و کمپین انتخاباتی او آماده میشود این هفته فرد مورد نظر برای معاونت بایدن را اعلام کند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ "جو بایدن"، نامزده دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نامزد پیشنهادی او برای احراز سمت معاون رئیس جمهور در مجمع ملی حزب دموکرات که قرار است هفدهم تا بیستم ماه اوت برگزار شود نامزدی این حزب را به طور رسمی خواهند پذیرفت و پیش بینی میشود بایدن پیش از آغاز این نشست گزینه مورد نظر خود را برای احراز سمت معاونتش اعلام کند.
روزنامه نیویورک تایمز روز دوشنبه در گزارشی به نقل از منابع آگاه نوشت کمپین انتخاباتی بایدن در نظر دارد روز سه شنبه و به احتمال زیاد روز چهارشنبه نامزد پیشنهادی خود را اعلام کند.
این روزنامه نوشت کمیتهای که مسئولیت بررسی صلاحیت نامزدها را بر عهده داشته پس از پایان مسئولیتش منحل شده است. بایدن مهلتهای زمانی قبلی را برای اعلام نام نامزد مورد نظر خود از دست داده است و زمان جدید اعلام شده نیز ممکن است تغییر یابد.
با این حال سخنگوی کمپین انتخاباتی بایدن در این زمینه اظهارنظری نکرده است.
بایدن متعهد شده یک زن را به عنوان معاون خود انتخاب کند و با فشار فزاینده برخی رهبران دموکرات و فعالان برای انتخاب چنین فردی مواجه شده است. آنها اینطور استدلال میکنند که بایدن در صورت خودداری از چنین اقدامی با خطر از دست دادن شور و اشتیاق رای دهندگان سیاه پوست برای شرکت در انتخابات روبرو خواهد شد که برای حزب دموکرات و امید او برای شکست دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در انتخابات نوامبر بسیار حائز اهمیت هستند. به ویژه در برههای که کشور به صحنه اعتراضات به نابرابری نژادی تبدیل شده است.
کاملا هریس سناتور آمریکایی از ایالت کالیفرنیا و سوزان رایس مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا که هر دو سیاه پوست هستند از جمله نامزدهای اصلی مطرح برای احراز سمت معاونت بایدن میباشند.
شومر: ترامپ از مدتها قبل تلاش میکند اداره پست را نابود کند
رئیس فراکسیون حزب دموکرات در سنای آمریکا گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور از مدتها قبل تلاش میکرد به اداره پست این کشور آسیب بزند.
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics) که روزانه آمار کلیه نظرسنجیهای صورت گرفته رسانههای آمریکا درباره انتخابات این کشور و میانگین آنها را ارائه میکند گزارش داد بایدن با ۴۸.۹ درصد امتیاز از ترامپ با ۴۲ درصد پیش است.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی جوبایدن نسبت به دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای نشریه پولتیک (Politics) بایدن ۵۳ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۳ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، هفته نامه اکونومیست (The Economist) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، مرکز تحقیقاتی امرسون (Emerson Electric) بایدن ۵۰ درصد و ترامپ ۴۶ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۲ درصد و دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۵ درصد و ترامپ ۴۵ درصد را نشان میدهد.
نتایج نظرسنجیها در آمریکا در حالی گویای برتری نسبی جو بایدن است که دونالد ترامپ بارها تاکید کرده که اعتقادی به نتایج این نظرسنجیها ندارد. او حتی این را هم گفته که آمار نظرسنجیها «جعلی» است. به اعتقاد ترامپ جمهوریخواهان در نظرسنجیها شرکت نمیکنند.
علیرغم این موضوع، کاهش محبوبیت ترامپ حداقل در نظرسنجیها را باید در پی بیتفاوتی ترامپ به شیوع ویروس کرونا، ضربه مهلک اقتصادی این ویروس و اعتراضات به خشونت پلیس در این کشور باید جستجو کرد.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که ۸۴ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
براساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تاکنون منجر به مرگ بیش از ۱۶۶ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
شمار مبتلایان کرونا درآمریکا از ۵ میلیون نفر گذشت
سی ان ان: فقط طی ۱۷ روز گذشته یک میلیون نفر دیگر به شمار مبتلایان کووید-۱۹ در آمریکا اضافه شده اند.
افزایش افسردگی و خودکشی در آمریکا در اثر بحران کرونا
براساس پیش بینی مراکز تحقیقاتی در آمریکا در صورت ادامه شرایط کنونی، ۷۵ هزار آمریکایی درمعرض افسردگی شدید و اقدام به خودکشی قرار دارند.
سایه اعتراضات بر انتخابات امریکا
نزدیک به ۸۴ روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
تظاهرات اعتراض آمیز گسترده در شهرهای مختلف آمریکا که نتیجه تبعیضها علیه سیاه پوستان این کشور است و با گسترش جریان اپیدمی و همه گیری ویروس کرونا، سیاه پوستان آمریکا متوجه این واقعیت شدند که بیشترین کمکها و حمایتها در این رابطه برای سفید پوستان انجام میگیرد و سیاه پوستان از این کمکها کمتر برخوردار هستند و این تبعیضها خشم سیاه پوستان را برانگیخته است.
از سوی دیگر، موارد متعددی از خشونت پلیس علیه معترضان شامل مشت و لگد زدن، استفاده از شلیک گاز اشکآور و اسپری فلفل و حتی راندن خودرو به سمت معترضان در اعتراضات اغلب مسالمتآمیز، منجر به افزایش اعتراضات شده است.
حضور سنگین نیروهای امنیتی مقابل کاخ سفید
پس از حادثه تیراندازی دوشنبه، نیروی پلیس واشنگتن و سرویس مخفی شرایط امنیتی بسیار شدیدی را در اطراف کاخ سفید ایجاد کردند.
نگرانی مردم آمریکا درباره افزایش جنایت و خشونت
در حالی که شب گذشته شهر شیکاگو صحنه درگیری و غارت آشوب بود، در تازهترین نظر سنجیها ۷۷ درصد آمریکاییها درباره افزایش جنایات در شهرهای خود نگران هستند.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
همهگیری کرونا و اعتراضات ضد نژاد پرستی در آمریکا اقتصاد این کشور را با بحران عمیقی روبرو کرده و بیکاری میلیونها نفر را به دنبال داشته است.
جدیدترین گزارشها در آمریکا نشان میدهد با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کرونا در آمریکا میزان تقاضا برای بهرهمندی از مزایای بیکاری در آمریکا رو به افزایش گذاشته و پیشبینی شده است تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۵۰ میلیون نفر در این کشور شغل خود را از دست بدهند.
به نوشته روزنامه واشنگتن پست، ۱۷ هفته است که در آمریکا هر هفته بیش از یک میلیون نفر به علت ویروس کرونا بیکار میشوند و در هفته گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری کردند.
براساس گزارش وزارت کار آمریکا، نزدیک به ۱۷.۴ میلیون کارگر در این کشور درخواست دریافت بیمه بیکاری داشته و علاوه بر این بیش از ۱۴.۳ میلیون نفر دیگر نیز درخواست دریافت بیمه بیکاری کرونا از دولت آمریکا کردهاند.
طبق آمارهای کنونی وزارت کار آمریکا، مجموع بیکاران کنونی این کشور به ۳۲ میلیون نفر رسیده است.
آمریکا در مسیر فقیرتر شدن
شیوع ویروس کووید- ۱۹ و سیاستهایی که دولت دونالد ترامپ - رئیس جمهور آمریکا، به کار گرفته است، مردم این کشور را به سمت فقیرتر شدن پیش میبرد.