انتخابات آمریکا در سایه کرونا، اعتراضات و رکود اقتصادی؛
(۹۶ روز) شدت گرفتن رقابتها بر سر ورود به کاخ سفید
همه گیری ویروس کرونا ، تظاهرات گسترده علیه نژادپرستی و بحران اقتصادی بی سابقه، مبارزات انتخاباتی در آمریکا را غیرعادی کرده است.
>> جو بایدن از معاون اوباما تا رقیب ترامپ
>> دونالد ترامپ چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا
>> نمای کلی انتخابات۲۰۲۰ آمریکا
>> نقش سوپرپکها در انتخابات آمریکا
>> بررسی مشکلات آمریکا از منظر نامزدهای انتخابات
آخرین نظرسنجی های انتخاباتی در آمریکا
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛
«شیوع کرونا در آمریکا»، «مقابله با خشونت پلیس» و «رکود اقتصادي» به ملاکی برای رایدهندگان آمریکایی در انتخابات تبدیل شده است، اما در ظاهر بایدن توانسته در ایالتهای تعیینکننده سرنوشت انتخابات در دو موضوع نخست برای اولینبار از ترامپ پیشی بگیرد.
بر اساس گزارش موسسه نظرسنجی ریل کلیر پولیتیکس (RealClearPolitics)؛ ۵۰.۱ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی گفتهاند که از جوبایدن حمایت میکنند و در مقابل ۴۱.۷ درصد از دونالد ترامپ اعلام حمایت کردهاند.
رسانههای معتبر آمریکا هم در نظرسنجیهای جداگانه از پیشتازی
جوبایدن نسبت به
دونالد ترامپ در
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۲۰ خبر میدهند.
بر اساس نظرسنجیهای اکونومیست (The Economist) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۰ درصد، موسسه محافظه کار راسموسن (Rasmussen Reports) بایدن ۴۸ درصد و ترامپ ۴۲ درصد، سی بی اس نیوز (CBS News) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، دانشگاه هاروارد (Harvard University) بایدن ۵۵ درصد و ترامپ ۴۵ درصد، پایگاه خبری هیل (The Hill) بایدن ۴۵ درصد و ترامپ ۳۸ درصد، شبکه خبری فاکس نیوز (Fox News) بایدن ۴۹ درصد و ترامپ ۴۱ در صد، شبکه خبریای بی سی (ABC News) مشترک با روزنامه واشنگتن پست (The Washington Post) بایدن ۵۴ درصد و ترامپ ۴۴ درصد، شبکه خبری سی ان بی سی (CNBC) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۱ درصد، دانشگاه کوینیپیاک (Quinnipiac University) بایدن ۵۲ درصد و ترامپ ۳۷ درصد، شبکه خبری ان بی سی (NBC) مشترک با روزنامه والاستریت ژورنال (The Wall Street Journal) بایدن ۵۱ درصد و ترامپ ۴۰ در صد را نشان میدهد.
چالشهای پیش روی ترامپ در آستانه برگزاری انتخابات
شمار زیادی از آمریکاییها میگویند این کشور در مقایسه با همه دورانهای قبلی، در دوران ریاست جمهوری ترامپ، در حال حرکت در مسیر اشتباهی است.
سایه بحران کرونا بر انتخابات آمریکا
در حالی که۹۶روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده، بروز بحران کرونا، محاسبات تیم انتخاباتی دونالد ترامپ را برهم زده است.
بر اساس تارنمای خبری «وردمترز دات اینفو» (worldometers.info) بیماری کرونا تا کنون منجر به مرگ بیش از ۱۵۳ هزار نفر از شهروندان آمریکا شده است که اقتصاد این کشور را فلج کرده و در مورد سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری نیز تردیدها و گمانهزنیهای بسیاری پدید آورده است.
گرچه بسیاری از نظرسنجیها از محبوبیت بیشتر جو بایدن حکایت دارند، اما بسیاری از تحلیلگران بر این باور بودند که ترامپ در انتخابات روز سوم نوامبر از رقیب خود پیشی میگیرد. این ارزیابی، اما بر اثر شیوع کرونا اعتبار خود را از دست داده است.
ترامپ دل به آن بسته بود که شهروندان آمریکا شاهد پیروزیها و موفقیتهای او باشند؛ حال، اما همه چیز در گروی کارنامه او در مقابله با شیوع بیماری کرونا است.
کرونا هردقیقه جان یک آمریکایی را میگیرد
ابراز نگرانی به جهش شیوع کرونا در آمریکا و ثبت ابتلای ۶۷ هزار آمریکایی به کرونا در یک روز.
سایه اعتراضات بر انتخابات آمریکا نزدیک به ۹۶روز به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مانده است که اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف این کشور تاثیر منفی بر موقعیت "دونالد ترامپ" رییس جمهوری امریکا گذاشته است.
اختلاف پیشتازی بایدن به طور متوسط در هفتههای اخیر در نظرسنجیهای انجام شده در سطح ایالتها و در سطح ملی همزمان با چالشهای دولت ترامپ برای مهار کرونا و پاسخ به خواسته عمومی برای مقابله با خشونت پلیس و نژادپرستی نظاممند افزایش یافته است.
درک چنین خطری بعد از اعتراضهای گسترده در آمریکا به مرگ یک شهروند سیاه پوست به دست پلیس سفیدپوست، ترامپ را به تازگی وادار کرد فرمان اجرایی اصلاح نیروهای پلیس را امضا کند.
این فرمان اجرایی با هدف بهبود عملکرد پلیس طراحی شده و بخشی از آن به ایجاد بانک اطلاعاتی مربوط به سوءرفتار پلیس و خشونت این نیرو علیه مظنونان مربوط میشود.
درخواست سیاه پوستان آمریکا به شفافیت عمل حزب دموکرات
یکی از بنیانگذاران جنبش موسوم به "جان سیاه پوستان مهم است" از حزب دموکرات آمریکا درخواست کرد اقدامات خود را برای حمایت از سیاه پوستان این کشور افزایش دهد.
ادامه اعتراضات در آمریکا
در شصت و دومین روز اعتراضات در پورتلندو دیگر شهرهای آمریکا، فعالان حقوق بشر از خشونت پلیس فدرال از جمله استفاده از سلاح لیرزی علیه معترضان ابراز نگرانی کردند.
سایه بحران اقتصادی بر انتخابات آمریکا
مشکلات اقتصادی در ایالتهای کلیدی آمریکا نشان میدهد که جو بایدن رقیب انتخاباتی ترامپ وضع بهتری در برخي از ایالتها از جمله آیووا، ویسکانسین و میشیگان پیدا کرده است.
نشریه «استورم لیک» که در ایالت آیووا منتشر میشود در گزارشی با اشاره به وضع بد اقتصادی کارگران و بخشی از کشاورزان در ایالتهای مرکزی آمریکا نوشت: حتی قبل از اینکه بیماری کووید-۱۹ از ماه مارس همه جا را به تعطیلی بکشاند، مردم از میلواکی ویسکانسین تا موسکگون میشیگان نگران وضع آینده بودند.
جنگهای تجاری با چین، مکزیک، کانادا و اروپا بر قیمت تولید فولاد و قیمت سویا تاثیر بدی گذاشته بود و کارگران ماشینآلات کشاورزی شرکت "جان دیر" در دونپرت آیووا با کاهش و توقف تولید روبرو شده بودند. همچنین کارخانههای تولید اتانول، کارگران خود را اخراج کرده بودند.
کشاورزان در منطقه سوو در شمال غربی آیووا، جایی که ترامپ ۹۰ درصد آرا را به خود اختصاص داده بود، میگویند دوباره به وی رای نخواهند داد، زیرا که آنها به دلیل کاهش تولید اتانول که از فراوردهای جانبی ذرت است و برای سوخت خودرو استفاده میشود، دچار زیان شدهاند.
به دلیل ویروس کرونا قیمت ذرت از ژانویه به این سو، ۱۹ درصد سقوط کرده است. وضعیت تولیدی گوشت و کشتارگاهها بحرانی است و ۶۰ درصد از کارگران کشتارگاهها کرونا گرفتهاند. وضعیت دامداریها نیز از قبل خرابتر شده است و اخباری که درباره خودکشی دامدارها به دلیل ورشکستگی در گوشه و کنار منتشر میشود، نشاندهنده وضع وخیم دامداریهاست.
پیشبینی مي شود که ترامپ جایگاه شکنندهای در بيشتر مناطق آمريکا دارد و بایدن میتواند برنده این ایالتهای کلیدی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر شود. آرای کشاورزان و اقشار کارگری در میشیگان، ویسکانسین و آیووا میتواند نقش مهمی در سرنوشت ترامپ در ماه نوامبر داشته باشد.
زمان پایان هژمونی جهانی دلار فرا رسیده است
نشریه فارن افرز، گزارشی به قلم سیمون تیلفورد تحت عنوان " زمان آن فرا رسیده تا استیلای دلار پایان یابد" را منتشر کرد.
جان بولتن:ترامپ فردی معامله گر است
جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید میگوید دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سیاستهایی اصولی را در پیش نمیگیرد، بلکه سیاست هایش مبتنی بر معامله است.
بحرانهای مختلف انتخابات آمریکا را غیرعادی کرده است
همه گیری ویروس کرونا در جهان، تظاهرات گسترده آمریکاییها علیه نژادپرستی و بحران اقتصادی بی سابقه، مبارزات انتخاباتی در آمریکا را غیرعادی کرده است.