مقاله بولتون در نیویورک دیلی
جان بولتن:ترامپ فردی معامله گر است
مدیریت بحران کرونای ترامپ فاجعه آور است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ پایگاه اینترنتی نیویورک دیلی در گزارشی به مناقشات بین آمریکا و چین پرداخت و نوشت جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید میگوید دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سیاستهایی اصولی را در پیش نمیگیرد، بلکه سیاست هایش مبتنی بر معامله است.
در این گزارش به قلم جان بولتون آمده است: در حالی که زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا در ماه نوامبر در حال نزدیک شدن است، محافظه کاران فلسفی و نیروهای بی باک جمهوری خواه به صورت فزایندهای خود را در شرایط نامطلوبی میبینند. آنها با شفافیت فزآیندهای این موضوع را درک میکنند که دونالد ترامپ در فلسفه شان با آنها (یا با دیگران) اشتراک نظر ندارد و در اجرای سیاستهای خودش هم با ناکامی مواجه شده است. او به جای اجرای سیاستها یا اصول اصلی خود ضرورتا تنها بر روی موضوع انتخاب مجدد خود به عنوان رئیس جمهور آمریکا متمرکز شده است.
با این حال، محافظه کاران و جمهوری خواهان در ارتباط با این موضوع نگرانند که اگر جو بایدن به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود و همچنین اگر دموکراتها کنترل سنا و مجلس نمایندگان آمریکا را در دست بگیرند، این موضوع به ویژه با توجه به توهمات جناح چپ سبب ایجاد خطرات بزرگی خواهد شد. از این رو، بهترین استدلال ترامپ شامل این موضوع میشود که او بهتر از هر گزینه جایگزین دیگری است.
برای رئیس جمهور فعلی، این یک اعتراف شگفت آور به شکست محسوب میشود. اما اشتباهات ترامپ در شیوه مدیریت همه گیری ویروس کرونا -که به تنها میتواند سبب از بین رفتن امیدها برای انتخاب مجدد او شود- سبب میشود او گزینههای کمی در اختیار داشته باشد. از ین رو، او در تلاش برای تغییر موضوع است و امید دارد اشتباهاتش در مقایسه با خطراتی که دولت بایدن ایجاد خواهد کرد، نادیده گرفته شود.
چیزی که ترامپ آن را حذف میکند، اما همه ما آن را درک میکنیم شامل موضوعات حیاتی میشود که آمریکا با آنها مواجه است.
سیاست آمریکا در قبال چین را در نظر بگیرید. طی سه سال نخست روی کار بودن دولت، ترامپ به صورت بی محابایی مسئله "توافق قرن" را برای حل و فصل کسریهای تجاری دیرینه آمریکا با چین در پیش گرفت.
اینکه آیا چین تا به حال دلیل اصلی عدم تعادل در زمینه تجارت، مانند سرقت گسترده مالکیت معنوی آمریکا را کنار خواهد گذاشت یا خیر، خود جای سوال دارد. با این وجود، ترامپ خواهان دست یابی به یک توافق نامه بود.
ترامپ با تلاش برای دست یابی به این توافق نامه، از نگرانیهای مربوط به اقدامات خصومت آمیز پکن در دریای چین جنوبی، اهدافش برای تحت استیلا در آوردن تایوان، سرکوب اویغورها و نایده گرفتن تعهد پکن برای حفظ شرایط هنگ کنگ پس از تحویل آن از سوی انگلیس، شکایت کرد.
سپس ویروس کرونا شیوع پیدا کرد. در ابتدا، ترامپ مقصر بودن پکن را در ارتباط با این موضوع نادیده گرفت. ارائه اطلاعات نادرست از سوی چین، پنهان کاری و اظهار نادرست عمدی آنها بی پاسخ ماند. در عوض ترامپ تلاش کرد تا مذاکرات تجاری با چین را زنده نگه دارد و هر گونه مسئلهای در این باره را رد کرد که اقتصاد آمریکا -که برگ برنده او برای انتخاب مجدد محسوب میشود- دچار مشکل خواهد شد. برای مثال، در روز ۲۴ ماه ژانویه، ترامپ در توئیتر خود نوشت: "چین سخت در تلاش برای مهار ویروس کروناست. آمریکا از تلاشهای آنها و شفافیتشان به شدت تمجید میکند. این موضوع موثر واقع خواهد شد. به طور خاص، من به نیابت از مردم آمریکا میخواهم از رئیس جمهور شی تشکر کنم! "
شش ماه بعد، لفاظیهای واشنگتن علیه چین در ارتباط با موضوعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی شدت گرفت. اقدامات قاطعانهای از اعمال تحریمهای اقتصادی گرفت تا تعطیلی کنسولگری چین در هیوستون در پیش گرفته شد. کارزار انتخاباتی ترامپ سخت میکوشد تا بایدن و حزبش را در قبال چین "نرم" نشان دهد.
باید جنگ اقتصادی علیه چین افزایش یابد
من از لفاظیهای دولت و اقداماتش علیه چین خوشحالم. خیلی بد است که همه اینها از ژانویه سال ۲۰۱۷ آغاز نشد. بر این باور نباشید که در صورت انتخاب مجدد ترامپ در روز سوم ماه نوامبر، این لفاظیها همچنان ادامه خواهد داشت. رویکرد معامله گرانه، غیر فلسفی (در واقع ضد فلسفی) او در مورد حکمرانی مطمئناً بار دیگر ظهور خواهد کرد. این اتفاق بارها از جمله در ارتباط با تهدید تسلیحات هستهای از سوی کره شمالی نیز رخ داده است: از لفاطی "خشم و آتش" تا برگزاری سه نشست ناکام با کیم جونگ اون تا عدم برگزاری هیچ نشستی با او. آیا کسی میتواند در این باره تردید داشته باشد که "سورپرایز ماه اکتبر" امسال شاید شامل برگزاری نشست چهارم بین ترامپ و کیم باشد؟
در ارتباط با چین باید گفت بیشتر لفاظیهای اخیر ضد چینی در واقع از اطرافیان و زیردستان ترامپ نشأت میگیرد. این موضوع در ارتباط با موضوعات اویغورها، هنگ کنگ و تایوان هم صدق میکند. اعمال تحریم و دیگر اقدامات تنبیهی میتواند همانند موضوع تعرفههای گمرکی و مجازاتهای گسترده مدنی و جنایی اعمال شده علیه شرکت چینی هوآوی زد تی ایی و اقدامات چین در منطقه خود نادیده گرفته شود. انجام یک تماس تبریک آمیز از سوی شی جینپینگ برای ترامپ کافیست تا او خواستار از سرگیری مذاکرات تجاری برای دست یابی به "معامله قرن" شود.
ترامپ در صورت پیروزی فشارها را بر چین باید افزایش دهد
اگر ترامپ در انتخابات به پیروزی برسد، فشارهای سیاسی بر سیاستهای او در قبال چین باید قدرتمند و بی امان باشد. اگر بایدن هم به پیروزی برسد هم باز باید چنین اتفاقی رخ دهد. محافظه کاران، جمهوری خواهان و افراد مستقل میتوانند به صورت مشروعی ترامپ را رد کنند، اما آنها در هر صورت از انتخاب بایدن هم ناراحت خواهند شد. بهتر است که با خطرات از سوی مخالفان روبرو شویم تا اینکه بخواهیم خطرات جبران ناپذیر ناشی از فلسفه محافظه کاری ترامپ را به جان بخریم که به اسم حزبش تمام میشود.