پخش زنده
امروز: -
عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا گفت: سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا علامتهایی مشترک دارند، اما تب شاخصترین علامت در تشخیص این سه بیماری است.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای دکتر مسعود مردانی در گفتگو با برنامه تهران کلینیک رادیو تهران افزود: این سه بیماری همپوشانیهایی در علائم با یکدیگر دارند. برای مثال خلط، سرفه، تنگی نفس و تب از علائم مشترک در این سه بیماری است؛ اما تفاوتهای ویژه در رابطه با این سه بیماری وجود دارد که مردم با دانستن آنها میتوانند این سه بیماری را از یکدیگر تشخیص دهند.
وی درباره علائم این سه بیماری گفت: در بیماری سرماخوردگی تب به صورت جزئی است و به ندرت به ۳۸ درجه میرسد و گاهی بیمار حتی متوجه آن نمیشود؛ اما به هنگام ابتلا به بیماری آنفلوآنزا فرد دچار تب و سردرد و بدن درد ناگهانی و شدید میشود و دمای بدن در ابتلا به آنفلوآنزا تا ۴۱ درجه هم میرسد و در خصوص بیماری خطرناک کرونا باید گفته شود که تب به طور معمول از ۳۹ درجه بالاتر نخواهد رفت و دیگر علائمی از جمله بی اشتهایی و اسهال و استفراغ و اختلال در حس چشایی بروز میکنند.
مردانی درباره احتمال ورود ویروسهایی خطرناکتر از کرونا همزمان با بازگشایی مرزها گفت: این خبر نباید مردم را نگران کند. ما همه ساله ورود بیماریهایی از جمله مالاریا، سرخک و... را از کشورهای دیگر به کشور خود داریم؛ این مسأله نباید اذهان عمومی را دچار تشویش کند و نهادهای درمانی ما توانایی مقابله با این بیماریها را دارند. اکنون مشکل اول ما کرونا و پس از آن آنفلوآنزا است.
وی درباره اظهارات دکتر ریاحی درباره واکسنهای آنفلوآنزا که متعلق به سال گذشته هستند تأکید کرد: سفارشات واکسن آنفلوآنزا برای امسال، در سال گذشته انجام میشود و این فرآیند همه ساله رخ میدهد؛ اما به این معنی نیست که واکسنها متعلق به سال گذشته هستند؛ زیرا در این صورت کارایی خود را از دست دادهاند. نباید این دو مسأله را با یکدیگر اشتباه گرفت. شرکتهای دارویی برای تأمین سفارشات واکسن خود از یک سال قبل اقدام میکنند؛ زیرا ساخت و بستهبندی این تعداد از واکسن بسیار زمان بر است.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی در رابطه با مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها و مقاوم شدن بدن نسبت به آنها گفت: شایعترین استفاده نابجای آنتی بیوتیک ها، عفونت تنفسی دستگاه فوقانی است. امسال به دلیل همه گیری کرونا و همه ساله بیماری آنفلوآنزا شاهد ابتلا تعداد کثیری به بیماری عفونت تنفسی دستگاههای فوقانی خواهیم بود. این اتفاق بسیاری از پزشکان و مردم را به استفاده از آنتی بیوتیکها و ضد ویروسها تشویق میکند، باید دانست که آنتی بیوتیکها بر درمان کرونا، آنفلوآنزا و سرماخوردگی تأثیری ندارند و استفاده از آنها تنها منجر به مقاوم شدن بدن نسبت به این داروها میشود.
آقای دکتر مردانی، استراحت مناسب، دوری از استرس و تغذیه مناسب را سه راهکار بسیار مؤثر در جلوگیری از ابتلاء به سه بیماری سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کرونا عنوان کرد.