به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران، مراسم سالروز تولد نیما یوشیج شاعر بلندآوازه مازندرانی و پدر شعر نو ایران، دیشب همزمان با مراسم اختتامیه هفته مازندران، در ساری برگزار شد.
هفته مازندران که امسال به ابتکار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران و ستاد بزرگداشت این هفته با برنامههای فرهنگی مختلف از ۱۳ آبان در سراسر استان آغاز شد، دیشب با برگزاری چند برنامه با محوریت نیما از ساعت ۱۷ تا ۲۰ به عنوان اختتامیه هفته مازندران در سالن آمفی تئاتر هلال احمر ساری برگزار شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در این مراسم با بیان این که ویژه برنامههای هفته مازندران امسال به صورت گسترده در تمام شهرستانها در یک هفته برنامهریزی و اجرا شد، گفت: در نامگذاری روزهای هفته مازندران، ۲۰ آبان به نام «نیما و زبان تبری» تعیین شده است و امشب نیز تمام برنامههای فرهنگی با محوریت نیما و گرامیداشت استاد ابوالحسن خوشرو هنرمند برجسته و پیشکسوت استانمان برگزار شد.
عباس زارع درباره اهدای نشان درجه یک هنری به استاد ابوالحسن خوشرو افزود: به پاس بیش از نیم قرن فعالیت هنری استاد خوشرو و زحماتی که این چهره نامدار موسیقی بومی در حفظ و ترویج موسیقی مازندرانی کشید، از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشان درجه یک هنری به استاد خوشرو اهدا شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تصریح کرد: در کارگروه ترویج فرهنگ بومی، هفته مازندران را از تیرماه سیزده شو تا تولد نیما یوشیج برنامهریزی کردیم که مجموعا در این هفته بیش از ۵۰۰ برنامه فرهنگی برگزار شد.
زارع با اشاره به نگاه ویژه به مدارس در برگزاری هفته مازندران افزود: در مدارس برنامههای متنوعی به مناسبت روز مازندران برگزار شد و آموزش و پرورش استان، همکاری خوبی در این زمینه داشت.
این مسئول تصریح کرد: بهمن ماه امسال نخستین کنگره تجلیل از مشاهیر استان را برگزار خواهیم کرد.
یک نیماپژوه هم در این مراسم گفت: در یکصدمین سالی که نیما، شعر منتشر کرده هنوز نیما را به رسمیت نمیشناسیم.
احمدرضا بهرامپور عمران درباره اهمیت بومیگرایی و نگرش محلی نیما، شاعر مازندرانی افزود: دهههاست که نیما را به عنوان شاعری که در مدرسه سنلویی تهران درس خواند و زبان فرانسه میدانست سخن گفته شده، اما امروز زمان آن رسیده درباره اهمیتی که نیما به سرزمین پدری و زبان مادریاش قائل است سخن بگوییم.
این نیماپژوه با بیان اینکه نیما همزمان که به شعر جهانی و ملی نظر داشت به زبان و فرهنگ مازندرانی توجه ویژه میکرد، افزود: سفرهای پی در پی نیما به یوش و سفر به نقاط مختلف مازندران، موجب شده بود نیما با فرهنگ مازندرانی ارتباط عمیق داشته باشد.
بهرامپور ادامه داد: برای همین واژههایی که در شعر نیما شکل نمادگونه پیدا کردند مثل داروگ و ریرا، حکایت از این تعلق خاطر دارد.
وی با اشاره به حذف اشعار نیما از کتابهای درسی، گفت: سال بعد صدمین سالی است که نیما شعر منتشر کرد و ما هنوز نیما را به رسمیت نشناختیم.
علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج متولد ۲۱ آبان ۱۲۷۶ روستای یوش شهر بلده شهرستان نور استان مازندران– درگذشته ۱۳ دی ۱۳۳۸؛ شاعر معاصر ایرانی و بنیانگذار شعر نوین و ملقب به پدر شعر نو فارسی است.
نیما یوشیج با مجموعه تأثیرگذار افسانه، که مانیفست شعر نو فارسی بود، در فضای راکد شعر ایران، انقلابی به پا کرد. نیما آگاهانه تمام بنیادها و ساختارهای شعر کهن فارسی را به چالش کشید. شعر نو عنوانی بود که خودِ نیما بر هنر خویش نهاده بود.
تمام جریانهای اصلی شعر معاصر فارسی وامدار این انقلاب و تحولی هستند که نیما نوآور آن بود. بسیاری از شاعران و منتقدان معاصر، اشعار نیما را نمادین میدانند و او را همپایه شاعران سمبولیست بنام جهان میدانند. نیما همچنین اشعاری به زبان مازندرانی دارد که با نام «روجا» چاپ شدهاست.
شایان ذکر است در مراسم اختتامیه هفته مازندران، عدهای از شاعران و سخنوران عرصه ادب و هنر استان به شعرخوانی و هنرنمایی پرداختند.
در این مراسم علاوه بر اجرای موسیقی و شعرخوانی و برنامههای آیینی، نمایشگاه آثار هنری و صنایع دستی نیز برگزار شد که با استقبال ویژهای از سوی مردم و هنرمندان مواجه شد.