معاون علمی، فناوری رئیس جمهور:
مرز و دانش نخبگان، فرصتهایی طلایی برای پیشرفت استان ایلام است
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: موقعیت مرزی ایلام و نزدیکی به بازار عراق فرصتی کلیدی برای پیشرفت این استان با استفاده از ظرفیت علمی نخبگان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز ایلام؛ «حسین افشین» در دیدار با نخبگان و دانشگاهیان استان تأکید کرد: استان ایلام با نخبگان و ظرفیتهای بالقوه خود میتواند نقش مؤثری در توسعه اقتصادی کشور ایفا کند و برای دستیابی به این هدف باید سرمایهگذاران به سمت استان جذب شوند.
وی تشریح کرد: به منظور جلوگیری از مهاجرت نخبگان به خارج از کشور باید شرایطی فراهم شود که همه نخبگان، بدون توجه به پشتوانه سیاسی یا اقتصادی، مورد توجه قرار گیرند و مشکلات اساسی دانشگاهها و پژوهشگاهها مورد توجه قرار گیرد تا به پژوهش و فرهنگ بهطور متوازن توجه شود.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور به مشکلات شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و افزود: بسیاری از این شرکتها با چالشهای جدی رو به رو هستند و باید حمایتهای لازم برای بازگشت آنها به مسیر توسعه انجام شود.
وی با اشاره به موقعیت مرزی ایلام و ارتباط آن با کشور عراق، اذعان کرد: این موقعیت میتواند بستر مناسبی برای توسعه اقتصادی کشور فراهم کند که امروز یکی از طرحهای مهم؛ یعنی طرح فولاد زاگرس ایلام که ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن شمش فولادی در سال دارد و برای ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد میکند، افتتاح شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور به طرحهای دانشبنیان در پالایشگاه ایلام اشاره کرد و گفت: ایجاد زیرساختهای لازم در حوزه آزمایشگاهی و حمایت از هستههای پژوهشی میتواند به افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان در استان کمک کند.
استاندار ایلام نیز در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و نماینده معین استان ایلام در هیأت دولت با جمعی از نخبگان و اساتید دانشگاهی استان ایلام، اظهار کرد: دانشگاهیان و نخبگان نیازمند ابزارهایی مانند حمایتهای مالی هستند و این حمایتها میتواند در قالب تسهیلات و اعتبارات عمرانی برای ایجاد زیرساختها ارائه شود.
«احمد کرمی» با تاکید بر این که باید از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان برای تقویت بخش صنعت و پیشبرد امور اجرایی استفاده شود، افزود: با وجود مشکلات متعدد در استان، شناسایی اولویتها میتواند، روند تکمیل طرحها را سرعت ببخشد.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به استعدادهای مختلف استان ایلام گفت: توسعه اقتصاد دانش بنیان و ایجاد زیست بومهای فناوری در ایلام نیازمند اعتبار است.
سارا فلاحی به ظرفیتهای بالقوه استان ایلام اشاره کرد و افزود: با توجه به ظرفیت بالای نخبگان باید شرکتهای دانش بنیان در استان تقویت شود.
چراغی، دیگر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: باید دغدغههای نخبگان استان را شنید و با استفاده از ظرفیت همین نخبگان، استان را به سمت توسعه همه جانبه پیش برد.
وی افزود: طرح مسائل و مشکلات استان و ارائه راه کارها باید به صورت برنامهای مدون، تهیه و اجرایی شود.
با حضور حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور و کرمی استاندار ایلام از ۵ محصول دانشبنیان استان رونمایی شد.