پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حملونقل جادهای قم، از ورود ۷۰ میلیون و ۷۹۳ هزار دستگاه خودرو به استان از ابتدای امسال تا پایان دی ماه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، محسن محمدی اطهر، رئیس مرکز مدیریت راههای اداره کل راهداری و حملونقل جادهای قم با اشاره به ورود ۷۰ میلیون و ۷۹۳ هزار خودرو به استان قم طی ۱۰ ماهه اول سال جاری، گفت: این میزان تردد در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که ۶۹ میلیون و ۱۵۲ هزار دستگاه خودرو به قم وارد شده بود، رشد ۲ درصدی را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه از مجموع خودروهای وارد شده به استان قم، بیش از ۱۷ درصد را وسایل نقلیه سنگین تشکیل میدهند، در تشریح دلایل افزایش تردد خودروها به قم گفت: جایگاه زیارتی شهر و توابع آن، حضور مراکز علوم دینی، پایگاه مرجعیت و همچنین موقعیت کریدوری راههای قم از جمله عوامل اصلی افزایش تردد خودروها به این استان است.
محمدی اطهر با اشاره به آمار تردد در محورهای مختلف قم اظهار کرد: بیشترین میزان ورود خودروها مربوط به آزادراه تهران-قم بوده است که طی ۱۰ ماهه گذشته، ۱۷ میلیون و ۴۷۸ هزار دستگاه خودرو از این محور تردد کردهاند.
وی ادامه داد: در مقابل، کمترین میزان تردد ثبت شده مربوط به محور دستجرد-سلفچگان است که در این بازه زمانی، تنها ۶۹۸ هزار و ۶۳۵ دستگاه خودرو از این مسیر وارد استان شدهاند.
رئیس مرکز مدیریت راههای قم در بخش دیگری از سخنان خود به سرعت متوسط خودروها در جادههای استان اشاره کرد و گفت: سرعت متوسط خودروها در جادههای قم طی مدت مذکور حدود ۸۵ کیلومتر بر ساعت بودهاست.
وی افزود: بیشترین تعداد خودروهای وارد شده به قم در دی ماه امسال، متعلق به پلاکهای استان تهران (۴۲ درصد)بودهاست. پس از آن، خودروهای با پلاک استانهای اصفهان و مرکزی به ترتیب با سهم ۱۵ درصد و ۸ درصد از کل ترددها، در رتبههای دوم و سوم قرار دارند.
محمدی اطهر در ادامه به سامانههای هوشمند مدیریت ترافیک درقم اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، ۴۱۹ دستگاه سامانه هوشمند در مرکز مدیریت راههای استان فعال است که شامل ۸۶ دستگاه سامانه ترددشمار جادهای، ۷۵ دستگاه دوربین ثبت تخلف، ۳۱ دستگاه دوربین نظارت تصویری، چهار دستگاه سامانه عکسبرداری ثابت، چهار دستگاه تابلوی پیام متغیر، یک دستگاه دوربین ترددشمار و یک دستگاه سامانه توزین در حال حرکت میشود.
وی افزود: علاوه بر این، یک سامانه پلاکخوان در ورودی و خروجی پایانه مسافری کوثر شهرستان قم، ۷۹ دستگاه بیسیم (دستی و خودرویی) و ۱۳۷ دستگاه سامانه ردیاب خودرویی نیز در این مرکز فعال هستند.
رئیس مرکز مدیریت راههای استان قم در پایان بر اهمیت نقش سامانههای هوشمند در کنترل، هدایت و پایش ترافیک جادهای تأکید کرد و گفت: ارتقای کمی و کیفی این سامانهها همواره در دستور کار این مرکز قرار دارد و هر ساله متناسب با نیازهای جدید، اقدامات لازم در این زمینه انجام میشود.
در حوزه راهداری استان قم ۲ هزار کیلومتر راه شامل ۲۱۳ کیلومتر آزادراه، ۲۳۲ کیلومتر بزرگراه، ۱۵۴ کیلومتر راه اصلی، ۱۵۰ کیلومتر راه فرعی و یکهزار کیلومتر راه روستایی وجود دارد.
استان قم دارای هشت راه مواصلاتی اصلی و چهارراه فرعی است که از جمله آنان میتوان به آزادراه قم - تهران به طول ۱۳۰ کیلومتر، جاده قدیم قم - تهران، بزرگراه قم - ساوه به طول ۸۷ کیلومتر، جاده قدیم قم - کاشان، آزادراه قم - کاشان به طول ۱۰۴ کیلومتر، آزادراه قم - گرمسار به طول ۱۷۳ کیلومتر و بزرگراه قم - سلفچگان - اراک به طول ۱۳۶ کیلومتر اشاره کرد.