پورمختار: بیشتر زمینخواریها با حمایت شهرداریها بوده
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی گفت: بیشتر زمینخواریها با حمایت شهرداریها انجام شده است.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، پورمختار از تشکیل کمیته هماهنگی مبارزه با زمینخواری در کمیسیون اصل 90 مجلس خبر داد و گفت: بیشتر زمینخواریها با حمایت شهرداریها انجام شده است.
وی پس از جلسه کمیسیون اصل 90 مجلس برای رسیدگی به پرونده زمینخواری که امشب برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود: ما نزدیک به 7 ماه در خصوص بحث زمینخواری پیگیریها و بررسیهای مختلف میدانی را انجام دادیم که به لحاظ اهمیت موضوع امروز با حضور مسئولان وزارتخانههای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، وزارت کشور و وزارت نیرو و همچنین نمایندگان سازمان های بازرسی کل کشور، اسناد، میراث فرهنگی و محیط زیست جلسهای در محل کمیسیون اصل 90 تشکیل شد.
پورمختار گفت: جلسه امشب بیش از 3 ساعت طول کشید و جمعبندی نهایی در این زمینه صورت گرفت.
وی با بیان اینکه در این جمعبندی عزم و اراده تمام دستگاهها برای مبارزه مستمر با این پدیده اعلام شده است افزود: با توجه به اینکه ضروری است هماهنگی کاملی در این باره وجود داشته باشد مقرر شد کمیتهای اجرایی و حقوقی هم تشکیل شود که مسائل جزئیتر که در حین عمل و پیگیریها که ممکن است اتفاق بیفتد به فوریت بررسی کنند.
پورمختار تصریح کرد: از طرف دیگر وظایف و تکالیف دستگاههای مختلف در این بررسی نهایی مشخص شده است و مقرر شد تا به آنها اعلام شود و آنها هم مراتب را با تشکیل جلسات حضوری با مسئولان خود در استانها و در صورت ضرورت دعوت از کمیسیون تشکیل و به آنها ابلاغ کنند.
رئیس کمیسیون اصل 90 افزود: با عنایت به اینکه تقریبا همه زمینخواریهایی که اتفاق افتاده است با حمایت شهرداریها، دهیاریها و شوراهای شهر و روستای برخی از مناطق صورت گرفته است، ضمن اینکه با آنها برخورد قاطعی بایستی صورت بگیرد وزارت کشور بایستی زمینه ایجاد درآمد پایدار را برای آنها فراهم کند چرا که دلیل زمینخواری آنها ایجاد درآمد بوده است.
وی گفت: از این رو وزارت کشور باید اقدامات مفصلی را انجام دهد و ضمن این که مقررات ما ناکافی است که هر کدام از دستگاهها مقرر شد بخشهای مرتبط با خود را در قالب طرح و یا خود دولت به عنوان لایحه به مجلس بدهند تا بررسی شود.
پورمختار اضافه کرد: مسئله دیگری که مقرر شد، اجرای هماهنگی مبارزه با زمینخواری است و ما از مسئولان خواستیم تا یکی از وزارتخانهها و معاونتهای آن را برای هماهنگی در این باره قرار دهند گرچه پیگیریهای ما در این زمینه نتیجهبخش بوده و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی کمیته ویژهای را در این باره تشکیل داده است.
رئیس کمیسیون اصل 90 گفت: چیزی که ما در دولت نیاز داریم یک واحد هماهنگ کننده شش دستگاه برای مقابله با زمینخواری است تا هماهنگ تر کار را دنبال کنند.
پورمختار افزود: همچنین مقرر شد ساختمان هایی که به این شکل و به صورت غیرمجاز ساخته شده است به هیچ عنوان آب، برق و گاز به آنها تعلق نگیرد و حتی در خصوص برخورد با کسانی که قصد سوءاستفاده دارند و قصد تصرف غیرقانونی دارند به صورت هماهنگ اقدام کنند و نماینده دادستانی کل کشور هم همکاریهای جدی داشته و در این باره برای همکاری اعلام آمادگی کرده اند.
وی گفت: آن چیزی که فعلا در دست اقدام داریم جلوگیری از افزایش بیست درصد زمینخواریها است و بعد برگردیم به دوره قبلی تا اقدامات مقتضی درباره آن صورت بگیرد.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در پاسخ به اینکه چه میزان از مساحت زمینها به صورت غیرقانونی تصرف شده است، گفت: عمدتا این زمینها در مناطق شمالی همچون گلستان، مازندران و گیلان است.
وی همچنین افزود: در استان البرز و در تهران و به خصوص در شرق و غرب تهران هم زمینخواری داشتهایم و مساحت زمینخواریهای صورت گرفته هزاران هکتار را در بر میگیرد و در برخی از استانهای مرکزی و جنوبی نیز چنین مواردی گزارش شده است.
پورمختار در خصوص برخورد با شهرداریها و دهیاریهای متخلف گفت: قطعا با این کار برخورد خواهد شد چرا که آنها زمینه جرم و زمینخواریها را فراهم کردند و لذا مقرر شد تا اسامی اینها استخراج و به وزارت کشور اعلام شود و چون این وزارتخانه متولی این مسئله است باید برخوردهای لازم همچون برخوردهای اداری و یا معرفی به مراجع قضایی را انجام دهد.