پخش زنده
امروز: -
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران: بیش از ۵۰۰ مسجد در استان، آماده برگزاری مراسم معنوی اعتکاف میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران گفت: مساجد استان در حال آمادهسازی برای میزبانی از معتکفان هستند.
حجتالاسلام محمدمهدی شریفتبار افزود: سال گذشته بیش از ۵۰۰ مسجد برای مراسم اعتکاف در استان آمادهسازی شد.
وی افزود: باتوجه به استقبال مردم برای حضور در اعتکاف، امسال این آمار بیشتر است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، جریان اعتکاف را یکی از جوششهای معنویت در جامعه دانست و اضافه کرد: اعتکاف، فرصت مغتنمی برای ایجاد نشاط معنوی در جامعه است.
شریفتبار با اعلام اینکه توجه جوانان به بندگی، معنویت و اخلاق از برکات اعتکاف است، تصریح کرد: باتوجه به استقبال جوانان و نوجوانان اعتکافهای تخصصی نیز در حال برنامهریزی است.
وی یادآور شد: این روزها مساجد استان درحال آمادهسازی برای میزبانی از معتکفین هستند.
اعتکاف
اعتکاف، اقامت در مسجد برای مدتی مشخص (دستکم سه روز) همراه با روزه است. اعتکاف زمان مخصوصی ندارد، اما در احادیث، بهترین زمان برای آن دهه سوم ماه رمضان دانسته شده است. در اعتکاف نحوه اقامت و خروج از مسجد، احکام و آدابی دارد. در ایران، مراسم اعتکاف در ایام البیض (روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵) ماه رجب، در مساجد بزرگ بیشترِ شهرها برگزار میشود.
از نظر فقهای شیعه، مدت اعتکاف حداقل سه روز است و پس از پایان روز دوم، اعتکاف روز سوم واجب میشود. زمان اعتکاف، از آغاز طلوع فجر روز اول تا غروب روز سوم است. البته به نظر مالک بن انس و شافعی از پیشوایان مذاهب اربعه اهلسنت، معتکف باید پیش از غروب آفتاب در محل اعتکاف حاضر شود.
بنا بر احادیث، اعتکاف همسنگ حج و عمره و موجب آمرزش گناهان و رهایی از آتش جهنم است.
پیشینهٔ اعتکاف
مسلمانان روش اعتکاف را از سنت پیامبر (ص) فرا گرفتند. بنابر روایتی، پیش از اسلام نیز اعتکاف وجود داشته است.
آنچه درباره اعتکاف پیامبر گزارش شده است مربوط به دوران پس از هجرت، در مدینه و در ماه رمضان است، که برای آن حضرت چادری در مسجد النبی برپا میشد. امروزه در مسجد النبی، سمت شرقی ستون توبه، استوانهای به نام سریر (تخت) قرار دارد که گفته میشود پیامبر (ص) در روزهای اعتکاف، بستر خود را کنار آن جای میداد و معتکف میشد.
پیامبر اسلام در رمضان سال دوم هجری به جهت وقوع جنگ بدر نتوانست اعتکاف کند؛ ازاینرو در سال بعد، بیست روز از ماه رمضان را معتکف شد؛ ده روز برای همان سال و ده روز قضای سال قبل. در منابع روایی از اعتکاف امامان شیعه از جمله امام حسن مجتبی (ع) و امام صادق (ع) نیز گزارشهایی نقل شده است.