پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: درخت سنجد به دلیل مصرف کم آب، مقاومت بالا در برابر تغییرات اقلیمی و مقاوم در برابر باد و طوفان، گزینه مناسبی برای توسعه کشت در کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از ۱۱۰۰ هکتار سطح زیرکاشت درخت سنجد در کشور خبرداد و گفت: از این میزان ۲۴۰۰ تن سنجد تولید میشود.
سالم پور افزود: از طرفی تولید سنجد که خاصیت درمانی و دارویی دارد، یکی از گونههای قالب در برنامه توسعه دیم در اراضی شیب دار است که به علت استفاده بهینه از آب سبز باران و استفاده از اراضی غیر بازده، از فرسایش خاک و از روان آب جلوگیری میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: موارد فوق از جمله مزیتهای درخت سنجد است و به همین دلیل تقاضای زیادی از کشاورزان برای کشت سنجد در کشور وجود دارد.
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته ۵۶ تن سنجد به کشورهای مختلف صادر شده و هم اکنون به علت تولید در پایداری این محصول، هدف ما صادرات سنجد به کشورهای متقاضی است.
شعبانیان معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری نیز گفت: با توجه به استقبال بهره برداران و کشاورزان در مناطق مختلف از این درخت، به همان میزان تولید نهالستانهای این درخت جزء هدفگذاری ما است.
به گفته کارشناسان: قرنها پیش و قبل از مطرح شدن مباحث علمی آبخیزداری و کشاورزی نوین، ایرانیان از درخت سنجد به عنوان بادشکن در اطراف مزارع شان استفاده میکردند و اکنون مزایایی که باعث شده، این درخت در طرحهای بیابان زدایی و کاشت یک میلیارد درخت هم مورد توجه قرار بگیرد.
خانم مالمیر مدیر نهالستان شهرستان ملایر درباره به کار گیری درخت سنجد به عنوان بادشکن واثرات آن گفت: این درخت در مناطق بیابانی و خاک شوری، بسیار مقاوم است و همچنین تحمل تاب آوری تا دمای منهای ۳۴ درجه را هم دارد و حتی نسبت به سرما نیز سازگار است.
وی در ادامه افزود: در نهالستان قدس ملایر امسال حدود ۹۱ هزار اصله نهال سنجد تولید شده و رشد یکساله درخت به بیشتر از یک متر و بیست سانت هم رسیده.
کارشناس تغذیه نیز معتقدند: تقریبا از همه بخشهای درخت سنجد مثل میوه، هسته، برگ، گل و چوب آن در صنایع بهداشتی، دارویی، آرایشی و صنایع غذایی میتوان استفاده کرد.
به گفته کارشناسان: با اجرای طرح احداث باغات سنجد و ایجاد صنایع تبدیلی مرتبط با آن، علاوه بر بهبود فضای سبز کشور، توسعه کشاورزی در روستاها و بهبود معیشت روستائیان نیز فراهم میشود.