۱۲ سد در کهگیلویه و بویراحمد در دست مطالعه و اجرا قرار دارد
مدیر عامل آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۸ سد در این استان در حال بهره برداری، اجرا و مطالعه است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد،آرش مصلح با اشاره به اینکه سد مخزنی کوثر هم اکنون آب مورد نیاز ۲ میلیون و پانصد هزار نفر از استانهای کشور را تامین می کند، افزود: تامین آب مورد نیاز شهرستانهای بهمئی، کهگیلویه، چرام، لنده گچساران، باشت و شهر سوق و همچنین پتروشیمی و پلیمر گچساران ، ۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دشتهای خیر اباد ، لیشتر و دشت مور از دیگر اهداف این سد مهم هستند.
مصلح با بیان اینکه سد مخزنی شاه قاسم آب هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی پایین دست در یاسوج را تامین می کند، گفت: تقویت منابع آب زیر زمینی پایین دست و ایجاد منطقه ای گردشگری از دیگر مزایای سد شاه قاسم است.
وی با اشاره به اینکه سد مخزنی چم شیر دارای ۵ واحد نیروگاه برق آبی است و در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری رسید، افزود: حجم این سد ۳/۲ دهم میلیارد متر مکعب است و حدود ۱۷۸ مگاوات برق، آب ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی پایین دست و ۶۰ میلیون متر مکب آب صنایع را تامین میکند.
آرش مصلح با بیان اینکه ۳ سد تنگ سرخ، سرپری و سقاوه نیز در استان در حال اجرا است، اضافه کرد: هدف از اجرای این سد تامین آب آشامیدنی جمعیت ۴۰۰ هزار نفر، ۶ هزار هکتار کشاورزی و صنایعی مانند سیمان مارگون، سیمان دشتروم و صنعتهای شهرکی بویراحمد و میدان گازی مختار است.
وی از مطالعات ۱۲ سد از جمله سد و نیروگاه پراشکفت، سرگچینه، شب لیز، قلات، سراسیاب یوسفی و سد آبریز خبر داد و گفت:سد آبریز قرار است حدود ۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی در کهگیلویه، چرام و لنده و پتروشیمی دهدشت را تامین کند.
به گفتهی مصلح کارهای مطالعات سد آبریز انجام شد و باتوجه به جلسۀ استاندار با وزیر نیرو و سازمان برنامه و بودجه و تصمیم نهایی کمسیون ماده ۲۳، اوایل سال ۱۴۰۴ عملیات اجرایی این سد آغاز میشود.