پخش زنده
امروز: -
رئیس بنیاد سعدی گفت: ده هزار دانشجوی زبان فارسی در هند در صد دانشکده تحصیل می کنند و این تعداد جدا از حوزههای علمیه هند است که در آنها زبان فارسی تدریس میشود.
غلامعلی حداد عادل در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما و در نشست با استادان زبان فارسی از هند افزود: ۲۰۰ سال قبل که زبان فارسی، زبان مشترک و زبان علمی و فرهنگی بین تمام هندیها بود، هر کسی در هند تحصیل می کرد، به زبان فارسی مسلط بود.
آقای حداد عادل با بیان اینکه در پنج سال اخیر با تصویب سند ملی آموزش هند در مجلس هند، زبان فارسی یکی از ده زبان کلاسیک هند معرفی شده است، گفت: دانش آموزان دبیرستانی در سراسر هند میتوانند زبان فارسی را پس از زبان انگلیسی و هندی، با عنوان زبان دوم خارجی بیاموزند که مورد پذیرش نظام آموزشی هند است.
رئیس بنیاد سعدی با تاکید بر اینکه سرنوشت اسلام و زبان فارسی در هند به هم گره خورده است و این دو از هم جداشدنی نیستند، گفت: بیش از شصت درصد کلمات زبان اردو، فارسی است که در زبان هندی وارد شده است و در قرنهای طولانی شاعران، نویسندگان، سیاستمداران و طبیبان وقتی فضای ایران را برای خود تنگ می دیدند به هند سفر میکردند و زبان فارسی در جهان هیچ میدانی گستردهتر از شبه قاره هند پیدا نکرده است.
غلامعلی حداد عادل با بیان اینکه در کشمیر مقبرت الشعرایی هست که شاعران زبان فارسی در آن آرام گرفته اند، گفت: این منطقه به علت شباهت آب و هوایی، به ایران صغیر معروف است و بیشتر از زبان و فرهنگ فارسی تأثیر گرفته است.
رئیس بنیاد سعدی خطاب به استادان هندی زبان فارسی گفت: چراغ زبان فارسی را در هند روشن نگه دارید و دورههای تربیت معلم بگذارید تا آموزشها ادامه دار باشد و نیاز نباشد برای هر دورهای از ایران آموزگار بفرستیم و ما هم در بنیاد سعدی از شما پشتیبانی می کنیم تا زبان فارسی با هزاران سال سابقه درخشان از بین نرود و دو ملت ایران هند با زبان فارسی با هم گفت و شنود و مراوده فرهنگی داشته باشند.
وی با معرفی کتاب طوطی برای تدریس در مدرسههای هند افزود: ما برای یک دوره چهار ساله تدریس زبان فارسی در هند برنامه ریزی کرده ایم و هر کس چهار جلد کتاب طوطی را بخواند میتواند فارسی صحبت کند.
حداد عادل با اشاره به برگزاری سومین دوره دانش افزایی برای مدرسان هندی گفت: یکی از وظایف بنیاد سعدی بازآموزی فارسی آموزان و برگزاری دورههای تربیت مدرس برای استادان زبان فارسی جهان است.
حداد عادل افزود: ارتباط با دانشگاهها برای اعزام استاد بر عهده وزارت علوم است و ما در تلاشیم که با وزارت علوم برنامههای مشترک و همکاری داشته باشیم تا زبان فارسی را در جهان تقویت کنیم.
استادان زبان آموز هندی در دوره ای بیست روزه و شصت ساعته در بنیاد سعدی، مباحث تکمیلی زبان فارسی و روشهای تدریس را آموزش می بینند و پس از بازگشت به کشورشان، به دانش آموزان و دانشجویان هندی اموزش می دهند.