پخش زنده
امروز: -
پیش بینی شده امسال ۴۰ تن چای ترش از زمین های کشاورزی آبادان برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ مدیر اداره جهاد کشاورزی آبادان گفت: امسال برای چهارمین سال متوالی چای ترش در زمینهای کشاورزی آبادان کشت شده است.
حسن دشتی نژاد افزود: کشاورزان آبادانی ۳۶ هکتار از زمینهای کشاورزی را به صورت باغی و میانه کاری امسال به کشت این گیاه اختصاص دادند.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی شده امسال ۴۰ تن محصول از سطح زیر کشت چای ترش برداشت شود افزود: کشت گیاهان دارویی بین نخیلات یکی از راههای افزایش درآمد زایی برای کشاورزان در فصلهای مختلف است.
معاون امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان هم سطح زیر کشت چای ترش در مزارع استان را ۱۳۰ هکتار اعلام کرد و گفت: بیشترین سطح زیرکشت چای ترش در شهرستانهای کارون، شادگان و آبادان است و پیش بینی میشود ۱۰۰ تن چای ترش در پاییز امسال از مزارع استان برداشت شود.
محمد حسنینسب افزود: اگر کشاورزان اصولی مانند تاریخ کشت بهینه، تراکم و آرایش کشت مناسب و تغذیه متعادل را رعایت کنند، میزان تولید، افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
وی میگوید: در حال حاضر با توجه به نیاز بازار داخلی، تمام تولید محصول چای ترش مصرف داخلی دارد.
چای ترش گیاهی یک ساله و شاخه دار است و این گیاه حدود ۶۴ تا ۳۰۰ سانتیمتر ارتفاع دارد که از قسمتهای خشک شده کاسبرگ گیاه که به رنگ قرمز پر رنگ است و طعمی ترش و شیرین دارد به عنوان نوشیدنی سرد و گرم استفاده میشود.
این گیاه از طریق بذر و بهطور مستقیم کشت شده و در طول تابستان رشد خود را طی میکند و بهترین تاریخ کشت آن در خوزستان اواخر فروردین تا اواسط اردیبهشت ماه (بلافاصله پس از برداشت گندم) است که در اوایل مهرماه با کاهش دما وارد مرحله زایشی شده و غنچههای گل ظاهر میشود و پس از شکفته شدن تا زمان برداشت کاسبرگ شروع به حجیم شدن میکند.
کشت و تولید این گیاه علاوه بر داشتن خواص درمانی زیاد و استفاده عمده آن به صورت دمنوش، در صنایع غذایی، کاغذ سازی و… هم کاربرد دارد.
دمنوش این گیاه کاهش دهنده فشار خون، خنک کننده بدن، رقیق و تصفیه کننده خون، کنترل کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفراوی و همچنین آرامش دهنده است.
سال گذشته حدود ۸۰ تن چای ترش از مزارع خوزستان برداشت شد.