پخش زنده
امروز: -
۶ جلد کتاب «احد پیشگر» شاعر و محقق نمینی، طی آئینی به مناسبت هفته ترویج فرهنگ مطالعه، با حضور جمعی از مسئولان، شعرا و ادبای استان اردبیل رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، در محفل شعر و کتاب که عصر شنبه در سالن کتابخانه عمومی بیضا اردبیلی برگزار شد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت: کتابهای ادبی ارزشمندی که امروز رونمایی میشود، به گنجینه آثار مکتوب استان غنا میبخشد و تک تک این کتابها برگ زرینی از تاریخ ادبیات معتبر و قابل تامل استان است.
امیر رجبی افزود: این برنامه پربار در هفته کتاب، فرصتی خوب برای نگاه به اهمیت کتاب و همچنین بهانهای جهت ارج نهادن به زحمات و مقام ادبی استاد پیشگر است و خوشبختانه همه تالیفات و سرودههای این شاعر و نویسنده مجرب، از حیث تاریخی، علمی و ادبی ارزشمند و منبعی برای مراجعه محققان به شمار میرود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل هم در این آئین گفت: شعار هفته کتاب امسال "خواندن برای همدلی" است و دکتر پیشگر در میان مهمانان و مسئولان نهاد مرکزی کتابخانههای عمومی که به استان اردبیل تشریف میآورند، از جایگاه خاصی برخوردار است و ایشان را به عنوان یکی از افراد تاثیرگذار حوزه کتاب و فرهنگ میشناسیم.
پروانه رضاقلیزاده افزود: باید برای افزایش اینگونه جمعها و محفلهای ادبی و فرهنگی در استان اردبیل تلاش بیشتری بکنیم.
وی ادامه داد: هر انسان دلداده به فرهنگ و ادب میهن عزیزمان ایران، از چنین محافلی لذت و ذوق ادبی میبرد و امیدواریم با توسعه محافل ادبی و تلاش اصحاب شعر و قلم، سرانه مطالعه در استان و حتی کشور رشد یابد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل هم در این برنامه گفت: در همه جای دنیا کتاب به منزله طلا و جواهر است و شما متولیان و فعالان فرهنگ و ادب، به آفرینش چنین گوهری دست میزنید.
رضوان باقلاچی افزود: کتابها به تناسب گروههای سنی، متفاوت هستند و بی شک، هر کتابی برای همه اقشار جامعه مفید نیست و از این رو کتابهایی که حسب حال و استعداد افراد انتخاب و مطالعه میشوند، در تربیت و رشد آنها موثر هستند.
وی ادامه داد: استاد پیشگر به عنوان اسوه ادب و فرهنگ در جامعه ما شناخته شده است و کتابهای او هدایای ویژهای برای جامعه علمی و ادبی استان به حساب میآید.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل خاطرنشان کرد: خدمت در حوزه کتاب و فرهنگ در شرایط اقتصادی فعلی، نوعی مجاهدت و فرهنگ دوستی است و بزرگانی، چون پیشگر در این راستا پیشگام هستند.
باقلاچی اضافه کرد: شهرستان فرهنگ دوست نمین به واسطه داشتن چنین نویسندگان و شعرایی، شهره عام و خاص شده است و در این محفل نیز شعرا و ادبایی از نمین حضور دارند.
سید سعید اطهر نیاری شاعر و کارشناس ادبی برنامه نیز گفت: شعرای بزرگ، کتاب کائنات را مطالعه میکنند و طبیعت نیز به منزله کتابی که مولف او خدای حکیم است، از منابع مورد توجه اصحاب معرفت و شعر قرار میگیرد.
وی افزود: نویسنده و محققی همچون احد پیشگر همانند معدن ارزشمندی در دسترس ماست و ارزش این قبیل ذخایر را باید در حین حیات آنها بدانیم و این فرهنگ پاسداشت ادبا و شعرا در حین حیات، بر ما مسلمانان بیشتر از دیگران برازنده است.
سید سعید اطهر نیاری اظهار کرد: نویسنده و شاعری که در مسیر راستین انسانیت و ارزشها قلم میزند، به گواهی تاریخ حتی به مقام شهادت نیز میرسد و امیدواریم روز به روز بر شمار اصحاب قلم و معرفت در این استان افزوده شود.
موسی فتحی شاعر، کارشناس و مجری خوش صدای این آئین از حضور شعرایی از شهرستانهای خلخال، کوثر، نمین، مشگین شهر، گرمی، بیله سوار، پارس آباد، سرعین، اردبیل و نیر و همچنین از مشارکت انجمنهای آل محمد (ص)، کلک خیال، ادواری، بانوان و سایر تشکلهای ادبی در برگزاری این آئین خبر داد و از شعرایی که وقت خود را به علت تنگنای زمان به برنامه اختصاص دادند، قدردانی کرد.
احد پیشگر محقق، استاد زبان و ادبیات فارسی برخی از دانشگاههای استان اردبیل و رئیس انجمن شعر و ادب شهرستان نمین نیز در این برنامه گفت: خلا وجود تذکره شعرای استان را از مدتها قبل دریافته بودم و از سال ۱۳۷۰ که مسئولیت انجمن شعر و ادب نمین را عهده دار شدم، برای احیا و بازشناساندن بیش از یکهزار شاعر این استان در قالب کتابهای متعدد اقدام کردم.
وی افزود: بیش از ۳۰۰ نسخه ادبی و تاریخی ایران و اردبیل نزد من است که خیلی از آنها را خریداری کرده ام و هرچقدر امکان و فرصت چاپ داشته باشم، آنها را منتشر خواهم کرد و بقیه را به اداره کل کتابخانههای عمومی و مرکز اسناد استان تقدیم خواهم نمود.
پیشگر درباره معرفی آثار جدید خود اظهار کرد: کتابهای من که امروز رونمایی میشود شامل «گلشن شهدا» و «رباعیات عامل الدّین اردبیلی» منتشر شده در آبان ۱۴۰۳، «سفینة البحار» منتشر شده در اسفند ۱۴۰۲ و «دیوان اشعار محمدباقر ترک اردبیلی»، «شمس عطار اردبیلی» و «تذکره عیسی ضیایی» هر سه منتشر شده در آذر ۱۴۰۲ است که همه در انتشارات مهرنوشت به زیور طبع آراسته شده است.
شعرخوانی شعرایی از شهرستانها و انجمنهای ادبی مختلف، تجلیل از استاد پیشگر از سوی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانههای عمومی و امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل و رونمایی از ۶ اثر جدید این شاعر و نویسنده از بخشهای دیگر این محفل فرهنگی بود.