پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره نظام مهندسی و مقررات ملی و کنترل ساختمان راه و شهرسازی خوزستان از برگزاری آزمونهای ورود به حرفه نظاممهندسی در ۱۷ و ۱۸ آبان امسال در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، پیمان رحمتی گفت: آزمونهای ورود به حرفه در سال ۱۴۰۳ در همه رشتههای مهندسی و کاردانی مندرج در قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، در صلاحیتهای مختلف در استان بهطور هماهنگ و همزمان با سراسر کشور برگزار شد.
وی افزود: به استناد ماده ۴ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اعطای صلاحیت حرفهای در مورد مهندسان از طریق دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی است که هر ساله به منظور احراز صلاحیت، آزمونهای ورود به حرفه، به صورت سراسری در راستای اجرای مواد ۵، ۲۱،۱۱، ۲۶ و ۲۸ آیین نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان نسبت به برگزاری آزمونهای زیر اقدام میشود.
رحمتی با اعلام اینکه قبولی در این آزمونها یکی از شرایط لازم برای دریافت پروانه اشتغال خواهد بود، ادامه داد: در این مرحله آزمونهای ورود به حرفه مهندسان در ۷ رشته مهندسی، رشته معماری صلاحیتهای (نظارت، طراحی و اجرا) عمران صلاحیتهای (نظارت، محاسبات، اجرا) تاسیسات مکانیکی صلاحیتهای (طراحی، نظارت و اجرا)، تاسیسات برقی صلاحیتهای (طراحی، نظارت و اجرا)، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک برای دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی در پایه سه، آزمونهای طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان و ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی برگزار شد.
رئیس اداره نظام مهندسی و مقررات ملی و کنترل ساختمان راه و شهرسازی خوزستان با بیان اینکه این آزمونها در دو نوبت صبح و عصر پنجشنبه و جمعه ۱۷ و ۱۸ آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد، اضافه کرد: این آزمونها در استان در محل سه شهرستان و در چهار دانشگاه موسـسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان و آموزشکده فنی حرفهای دختران اهواز (جهت حوزه اهواز) و دانشـگاه آزاد اسلامی واحد دزفول و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بهبهان برگزار شده است.
وی با بیان اینکه آزمون ورود به حرفه مهندسان بزرگترین آزمون تخصصی کشور است، گفت: در این مرحله ۵ هزار و ۵۷ داوطلب شرکت در آزمونهای حوزههای خوزستان بودند که از این تعداد ۳ هزار و ۴۵۷ نفر در حوزه اهواز و یکهزار و ۱۰۰ نفر در شهرستان دزفول و ۵۰۰ نفر در شهرستان بهبهان در آزمون شرکت کردند.
رحمتی با اشاره به اینکه آزمونهای ورود به حرفه مهندسان رقابتی نیست، تاکید کرد: آزمونهای ورود به حرفه به منظور ارزیابی توان علمی و حرفهای متقاضیان پروانه اشتغال به کار تدوین و اجرایی میشود، بنابراین امید است همه داوطلبان در قالب صلاحیتهای مربوطه با تعهد و تخصص در انجام رسالت خود کوشا و پرتوان باشند.
وی اهداف برگزاری این آزمونها را شناسایی مهندسان متخصص برای واگذاری خدمات به آنان عنوان و تاکید کرد: معتقدیم باید افرادی وارد این عرصه شوند که اطلاعات حرفهای داشته باشند، همچنین لازم است مهندسان، علاوه بر دانش مربوطه بر قانون و مقررات ساختمان و نظام مهندسی نیز اشرافیت داشته باشند و بداند مسئولیتی که به آنان واگذار میشود را چگونه مدیریت کنند.
به منظور تامین نیروهای متخصص و مشارکت مهندسان و صاحبان مهارتهای فنی در سراسر کشور برای پیشبرد اهداف نظام مهندسی در زمینه توسعه و نوسازی فنی، آزمونهای ورود به حرفه، چندین نوبت در طول سال برگزار میشود.