پخش زنده
امروز: -
۶۷ درصد از جمعیت حدود پنج میلیون و ۳۷۵ هزار نفری استان اصفهان، خانواده ۱ تا ۳ نفره هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیر کل ثبت احوال استان اصفهان گفت:طبق آخرین آمارها، ۱۴ درصد از جمعیت این استان، خانوادههای تک نفره،۲۵ درصد دو نفره،۲۸ درصد سه نفره،۲۶ درصد چهارنفره و هفت درصد خانوادههای پنج نفری و بیشتر هستند.
مجتبی یکتا منش افزود: پارسال،۳۹درصد از آمار ولادتها در این استان، فرزند اول،۴۳ درصد فرزند دوم، ۱۴ درصد فرزند سوم، دو درصد فرزند چهارم و دو درصد فرزند پنجم و بیشتر بود.
وی اضافه کرد:مشوقهای قانون حمایت ازخانواده و جوانی جمعیت، ۱۰ تا ۲۷ درصد در فرزندآوری بچه سوم و بیشتر تأثیر داشته است.
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان گفت: طبق آمارهای جمعیتی، شاخص باروری در استان اصفهان، یک و ۲۷ صدم درصد است.
به گفته متولیان حوزه جمعیت، برای گذر از سیاه چاله جمعیت (پیری جمعیت) میزان فرزندآوری باید دست کم به دو و نیم درصد (هر خانواده دست کم دو فرزند) برسد.
سیده صفورا روح الامین متخصص زنان، زایمان و ناباروری هم گفت: بسیاری از اوقات روند باردار شدن و شیردهی باعث پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماریهای زنان از جمله تودههای رحمی و تخمدان میشود.
براساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، از ۲۴ مهر سال ۱۴۰۰، به ازای تولد هر فرزند، طبق ماده ۱۰ این قانون، تسهیلات، بیمه رایگان مادران باردار فاقد و فرزندمتولد شده تا پنج سالگی اش تعلق میگیرد
.
همچنین برای تولد فرزند سوم به بعد از این تاریخ، طبق ماده ۴، حداکثر زمین ۲۰۰ مترمربعی رایگان با تسهیلات آماده سازی با دو سال تنفس و پرداخت اقساط هشت ماهه و مطابق ماده ۲۱ بیمه رایگان مادران روستایی و عشایری اختصاص مییابد.