پخش زنده
امروز: -
حجاب و عفاف نه تنها مانع از حضور زن در عرصههای مختلف نیست، بلکه زن میتواند با پوشش کامل در پیچیدهترین حوداث سیاسی ورود پیدا کند.
حجت الاسلام حسینی در خطبه های نماز جمعه شهرستان پردیس گفت: خطبه حضرت زهرا (علیها السلام) که به نام «خطبه فدکیه» در منابع معتبر ذکر شده است، از خطبههای مشهوری است که علمای بزرگ شیعه و اهل سنّت با سلسله سندهای بسیار آن را نقل کردهاند.
وی افزود: جناب عبدالله محض، نحوه حرکت و ورود حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) را به محل ایراد خطبه شرح میدهد، و اینگونه میفرماید:. مقنعه را برسرکرد و چادر برخود پوشید، و با گروهى از زنان فامیل و خدمتکارانِ خود، بسوى مسجد روانه شد، در حالیکه چادرش به زمین کشیده میشد (منظور بلندی لباس است)، و راه رفتن او همانند راه رفتن پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) بود.
حجت الاسلام حسینی گفت: در این عبارت کوتاه چند پیام و درس عملی وجود دارد: پیام اول این است که؛ حجاب و عفاف نه تنها مانع از حضور زن در عرصههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی نیست، بلکه زن میتواند با پوشش کامل و حجاب برتر در تمام عرصهها از جمله در پیچیدهترین حوداث سیاسی ورود پیدا کرده و از ارزشهای دینی خود دفاع نماید، چرا که میبینیم حضرت فاطمه (سلام الله علیها) با حفظ حجاب و عفاف در پیچیدهترین حادثه سیاسی حضور پیدا کردند.
پیام دوم این است که؛ شأن و منزلت سیاسی داشتن، منافاتی با تواضع و مردمی بودن ندارد، همانگونه که مردمی بودن منافات با شأن و منزلت اجتماعی ندارد.
پیام سوم این است که؛ عفاف و حجاب برای حضرت (سلام الله علیها) آنچنان مهم بوده است نه تنها از حجاب برتر «چادر» استفاده مینمودند بلکه چادرشان آنقدر بلند بود که روی پایش را میپوشاند و هنگام راه رفتن، روی زمین کشیده میشد.
پیام چهارم این است که؛ حضرت (سلام الله علیها) نه تنها رسول الله (صلی الله علیه و آله) را از نظر فکری، معنوی و سیاسی الگوی خود قرار داده بودند، بلکه از نظر رفتاری نیز آنچنان پیامبر (صلی الله علیه و آله) الگویشان بود که راه رفتن و گام برداشتنشان نیز همانند رسولالله (صلی الله علیه و آله) بوده است.