پخش زنده
امروز: -
مالزی به دلیل عدم حذف پستهای نامطلوب توسط متا، علیه این شرکت اقدام قانونی خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز، مالزی اعلام کرد که علیه شرکت متا، مادر فیسبوک به دلیل عدم حذف پستهای نامطلوب که قویترین اقدامی است که تا به امروز در مورد چنین محتوایی انجام داده، اقدام قانونی خواهد کرد.
انتخابات سراسری سال گذشته مالزی منجر به افزایش تنشهای قومی شد و از زمان به قدرت رسیدن انور ابراهیم در ماه نوامبر، دولت او متعهد شد که از پستهای تحریکآمیز درباره نژاد و مذهب جلوگیری کند.
کمیسیون ارتباطات و چند رسانهای مالزی در بیانیهای اعلام کرد فیسبوک اخیرا با حجم قابل توجهی از محتوای نامطلوب مربوط به نژاد، خانواده سلطنتی، مذهب، افترا، جعل هویت، قمار برخط و تبلیغات کلاهبرداری مواجه شده است.
همچنین گفت متا علیرغم درخواستهای مکرر نتوانسته اقدام کافی انجام دهد و اقدامات قانونی برای ارتقای مسئولیتپذیری در مورد امنیت سایبری و حمایت از مصرفکنندگان ضروری است.
متا بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد. کمیسیون همچنین بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر در مورد اقدامات قانونی که ممکن است انجام شود، پاسخ نداد.
نژاد و مذهب در مالزی که اکثریت مالاییهای مسلمان را در کنار اقلیتهای مهم قومی چینی و هندی دارد، مسائلی پیچیده است. اظهار نظر درباره خاندان کشور نیز موضوعی حساس است و اظهارات منفی نسبت به آنان در قوانین قابل رسیدگی است.
این اقدام علیه فیسبوک تنها چند هفته پیش از انتخابات منطقهای در شش ایالت انجام میشود که انتظار میرود ائتلاف چند قومیتی انور در مقابل یک ائتلاف محافظه کار مسلمان مالایی قرار گیرد.
فیسبوک بزرگترین شبکه اجتماعی مالزی است که تخمین زده میشود ۶۰ درصد از جمعیت ۳۳ میلیونی آن دارای حساب کاربری ثبت شده باشند. در سطح جهانی، شرکتهای بزرگ شبکههای اجتماعی که شامل متا، یوتیوب گوگل و تیک تاک میشوند، اغلب در مورد محتوای پست شده در سکوهایشان تحت نظارت قرار دارند. برخی از دولتهای جنوب شرقی آسیا اغلب درخواست کرده اند که محتوا حذف شود.
در سال ۲۰۲۰، ویتنام تهدید کرد که اگر در مقابل فشارهای دولت برای سانسور محتوای سیاسی محلی بیشتر در سکوی خود تسلیم نشود، فیسبوک را در این کشور تعطیل خواهد کرد. سال گذشته میلادی اعلام شد که شبکههای اجتماعی فعال در ویتنام بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ محتوا را در سه ماهه اول سال حذف کردند که حاوی اطلاعات نادرست و ناقض قوانین این کشور بود.
در اندونزی، فیسبوک در سال ۲۰۱۹ صدها حساب، صفحه و گروه محلی مرتبط با یک سندیکای اخبار جعلی را حذف کرد.