پخش زنده
امروز: -
بی توجهی به صنایع غذایی و تبدیلی در طرحها و برنامههای توسعه ای، گلایه فعالان این عرصه صنعتی و اقتصادی را در پی داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محسن نقاشی، دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی با انتقاد از بی توجهی دستگاهها و مسئولان اقتصادی کشور به اهمیت این صنعت، اظهار داشت: مسئولان به صنایع غذایی در شعار توجه دارند، ولی در عمل این صنعت مظلوم واقع شده است.
وی افزود: این بی توجهیها در حالیست که صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده سبب افزایش امنیت غذایی، ایجاد اشتغال، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، رونق تولید، توسعه صادرات غیر نفتی و بسیاری موارد درمملکت میشود.
نقاشی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۳ درصد محصولات کشاورزی کشور را صنایع غذایی و تبدیلی جذب میکنند، افزود: از کل محصولات زراعی، باغی و دامی کشور، تنها ۴۷ درصد بدون نیاز به صنایع تبدیلی عرضه شده و به مصرف تازه خوری میرسد.
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی با اشاره به حجم بالای اشتغالزایی این صنایع و همچنین نیاز بخش کشاورزی به آن، تصریح کرد: اگر دولت قصد خدمت به حوزه کشاورزی کشور را دارد نخست باید صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی که به این فلاکت افتاده دربیاورد.
نقاشی گفت: با وجود اهمیتی که صنایع غذایی و تبدیلی در سطح جهان دارند، متاسفانه شرایط در کشورمان به گونهای است که واحدهای تولیدی در حوزه صنعت غذا هیچ رغبتی به تولید ندارد و بسیاری این واحد تعطیل یا در حال تعطیل شدن هستند.
وی افزود: صنایع غذایی، تکمیلی و تبدیلی در کشور همچون سایر صنایع از مشکلات زیادی همچون مضاعف شدن سرمایه در گردش واحدها، افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران، مشکل بیمه، تامین مواد اولیه به سختی و با هزینه بالا و بسیاری موارد دیگر رنج میبرد.
نقاشی با انتقاد از نبودن متولی مشخص برای صنایع تبدیلی اظهار داشت: صنایع غذایی در کشور عین شترمرغ شده است نه وزارت صمت صنعت غذا را به عنوان صنعت قبول دارد و از این حوزه حمایت میکند و نه وزارت جهاد کشاورزی متولی صنایع غذایی است.
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی تصریح کرد که از ۶ سال گذشته این صنایع از وزارتخانههای صمت و جهاد کشاورزی بطور کامل ناامید شده اند.