پخش زنده
امروز: -
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور بر تعیین تکلیف ۳ هزار ۳۰۰ تن کالای متروکه در انبارهای گمرک فرودگاه امام خمینی تاکید کرد.
معاون حقوق عامه دادستانی کل کشور گفت: گمرک فرودگاه امام خمینی باید تا ۱۵ اردیبهشت امسال، تکلیف اموال رسوبی و متروکه موجود در انبارها را مشخص کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما غلامعباس ترکی در راستای صیانت از حقوق عامه و در جهت تعیین تکلیف و ساماندهی انبارهای سازمان اموال تملیکی، از انبارهای گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) بازدید کرد.
در این بازدید ۵ ساعته که مدیرکل سازمان فروش اموال تملیکی، مدیرکل گمرک فرودگاه امام (ره) و برخی از مدیران و مسئولان ذی ربط حضور داشتند ترکی با حضور در انبارهای مختلف و بررسی وضعیت موجود در جریان آخرین اقدامات انجام شده در جهت ساماندهی این انبارها قرار گرفت.
معاون دادستان کل کشور در این بازدید، در جمع مدیران و مسئولان مربوطه اظهار کرد: هدف از این جلسه و بازدید میدانی از انبارهای گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)، بررسی وضعیت انبارهای کالاهای رسوبی و متروکه است.
وی افزود: طبق گزارشات واصله ۳ هزار و ۳۰۰ تن کالای رسوبی در انبارهای گمرک فرودگاه وجود دارد که بخشی از آن، کالاهای قابل اشتعال و خطرناک بوده است که خوشبختانه این کالاهای خطرناک از این محل به مکانهای مطمئن منتقل شده است.
وی گفت: بنا به دستور ریاست معزز قوه قضاییه و دادستان محترم کل کشور ما وظیفهمند داریم نسبت به ساماندهی وضعیت موجود اقدام کرده و در صورت تخلف و قصور مدیران و مسئولان با آنها برخورد قانونی داشته باشیم.
این مقام قضایی بیان کرد: باید دلایل رسوب این کالاها توضیح داده و موانع و مشکلات موجود که مانع از ترخیص این کالاها شده است عنوان شود تا موانع مرتفع شده و وضعیت موجود به وضعیت مطلوب تغییر کند.
معاون حقوق عامه دادستان کل کشور با بیان اینکه هوشمندسازی و اتصال دستگاههای اجرایی به یکدیگر یک ضرورت است گفت: متاسفانه سیستم ورود و خروج و نگهداشت کالا در انبارها، سنتی بوده و این یک ضعف است.
ترکی با بیان اینکه روشهای سنتی پاسخگوی وضعیت کنونی نیست اضافه کرد: باید انبارها به صورت هوشمند مدیریت شود تا دیگر شاهد این میزان رسوب کالا در انبارها نباشیم.
وی ادامه داد: طبیعتا بخشی از مشکلات کنونی به خاطر عدم وجود زیرساخت مناسب و مکانیزه نبودن انبارهاست و البته بخشی از رفع مشکلات هم نیازمند اصلاح قانون است تا رویه موجود برطرف شود.
این مقام قضایی با بیان اینکه کالاهای موجود در انبارها صاحبانی دارد و در اینجا امانت است گفت: باید در ساماندهی این انبارها به گونهای رفتار شود که حقی از مالکان این اموال تضییع نگردد و حقوق عامه رعایت شود. هیچ فردی راغب به این نیست که کالای خود را در گمرکات و انبارها رها کرده و به دنبال ترخیص آن نباشد، اما فرآیند در برخی مواقع موجب میشود که صاحب کالا از ترخیص کالای خود ناامید شده و به دنبال آن نیاید.
معاون دادستان کل کشور عنوان داشت: بنا به گزارشات بخش زیادی از کالاهای رسوبی به دلیل مسافری و پستی بودن آنهاست و، چون در بسیاری از موارد صاحبان کالا به قوانین گمرکی و ترخیص کالا اشراف ندارند به دنبال کالای وارد شده نیستند و موجب رسوب آنها میشود.
وی خاطرنشان کرد: باید در جهت تسریع ترخیص کالاها و کسب مجوزات لازم دستگاههای متولی به صورت متمرکز و تجمیع شده حضور داشته و یا نمایندگان آنها مستقر باشند تا فرآیند ترخیص کالا کوتاه شده و صاحبان اموال هرچه سریعتر به حقوق خود دست یابند.
این مقام قضایی در بخش پایانی سخنان خود بر نظارت و ورود جدی دستگاه قضایی به موضوع ساماندهی انبارها تاکید کرد و گفت: دستگاه قضایی به دنبال این است که انبارهای بنادر، گمرکات، سازمان فروش اموال تملیکی سر و سامان پیدا کرده و حق و حقوقی از مردم عزیزمان تضییع نگردد. ما هم در دادستانی کل کشور ضمن استمرار این بازدیدها و بررسیها و در صورت لزوم صدور احکام قضایی، آماده شنیدن نقطه نظرات و پیشنهادات مدیران و مسئولان متولی امر هستیم تا بتوانیم با هم افزایی و همکاری بین دستگاهی وضعیت انبارهای کشور را ساماندهی کنیم.