پخش زنده
امروز: -
آمریکاییها هرگز فکر نمیکردند در زمانی که لانه جاسوسی آنها توسط دانشجویان تسخیر شد، ۴۲ سال بعد اینگونه مبهوت اقتدار جوانان ایرانی شوند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سیزدهم آبان به عنوان «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی»، یادآور سه واقعه مهم تاریخی یعنی «تبعید حضرت امام خمینی (ره) به ترکیه»، «شهادت شماری از دانشآموزان معترض به رژیم پهلوی» و «تسخیر لانه جاسوسی آمریکا» است.
امسال، اما در آستانه روز مبارزه با استکبار جهانی خبری مخابره شد که لذت این روز را برای مردم ایران دو چندان کرد. دزدی دریایی آمریکاییها با پاسخ مقتدرانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دریای عمان رو به رو شد.
در این نوشتار با بررسی این وقایع مهم، علاوه بر آشنایی با سابقه دشمنی آمریکا، ابعاد مختلف چگونگی پیروزی مردم ایران در میدان مقابله با دشمنیهای بی پایان واشنگتن علیه مردم ایران معرفی میشود.
تبعید حضرت امام خمینی (ره) به ترکیه
سحرگاه سیزدهم آبان ۱۳۴۳ هجری شمسی کماندوهای مسلح، منزل امام خمینی (ره) در قم را محاصره کردند. حضرت امام بازداشت و به همراه نیروهای امنیتی مستقیماً به فرودگاه مهرآباد تهران اعزام و با یک فروند هواپیمای نظامی که از قبل آماده شده بود، به همراه مأموران امنیتی و نظامی به آنکارا پرواز کرد.
عصر آن روز ساواک خبر تبعید امام را به اتهام اقدام علیه امنیت کشور در روزنامهها منتشر کرد. این اقدام، موجی از اعتراضها را به صورت تظاهرات در بازار تهران، تعطیلی طولانی مدت دروس حوزهها و ارسال تومارها و نامهها به سازمانهای بین المللی و مراجع تقلید را به همراه داشت.
دوران تبعید امام خمینی (ره) در ترکیه بسیار سخت و طاقت فرسا بود. حضرت امام حتی از پوشیدن لباس روحانیت در آنجا ممنوع شده بود؛ اما هیچ یک از فشارهای روانی و جسمی نتوانست ایشان را وادار به سازش کند.
شهادت شماری از دانشآموزان معترض به رژیم پهلوی؛ روز دانش آموز
روز شنبه سیزدهم آبان ۱۳۵۷، گروههای دانشآموزی با تعطیلی مدارس به سوی دانشگاه تهران حرکت کردند. هر لحظه بر تعداد تجمعکنندگان افزوده میشد. نیروهای نظامی از ساعت ۱۱ صبح محاصره دانشگاه را آغاز کردند. حدود ساعت ۱۲ ظهر نیروهای ارتش جلوی در جنوبی دانشگاه مستقر شدند و شلیک نارنجک گاز اشکآور را به داخل دانشگاه آغاز کردند.
تظاهرکنندگان با برافروختن آتش به خنثیسازی گازها پرداختند که ناگهان نیروهای نظامی نوک اسلحههای خودکار خود را از میلهها به سوی تجمعکنندگان گرفتند و بر روی آنها آتش گشودند. تعداد زیادی از دانشآموزان در خاک و خون غلطیدند، صدها نفر مجروح شدند که از در شمالی آنان را به بیمارستان منتقل کردند.
این تظاهرات خونین ۶ ساعت ادامه داشت. تلویزیون ملی ایران بدون هیچ سانسوری برای اولین بار در شب، فیلم تظاهرات و کشتار دانشآموزان و دانشجویان را به نمایش گذاشت. در پی این اقدام، مدیرعامل وقت تلویزیون مجبور به استعفا شد؛ ولی انتشار تصاویر خونین از تلویزیون موجی از خشم و نفرت را در سراسر ایران به وجود آورد. بسیاری از خانوادههای طبقه مرفه که صاحب تلویزیون بودند، در قبال این اقدام رژیم به خشم آمدند و از حالت تردید خارج شدند و به مردم پیوستند.
امام خمینی (ره) به مناسبت فاجعه ۱۳ آبان در پیامی خطاب به ملّت ایران اعلام کردند: «.. دشمنان ما در هر فرصت خصوصاً در این روز از هیچ توطئهای دستبردار نیستند و با هر وسیله ممکن میخواهند آرامش را از ملت عزیز سلب کنند. بر دانشآموزان، دانشگاهیان و محصلین علوم دینیه است که با قدرت تمام حملات خود را علیه آمریکا و اسرائیل گسترش داده و آمریکا را وادار به استرداد این شاه مخلوع جنایتکار نمایند و این توطئه بزرگ را بار دیگر شدیدا محکوم کنند. بر دانش آموزان، دانشگاهیان و محصلین علوم دینیه است که با تمام نیرو وحدت خویش را حفظ و از انقلاب اسلامی خود طرفداری کنند و بر ملت است که از این ۲ جناح عزیز با تمام قدرت پشتیبانی کنند...».
سیزدهم آبان همچنین برای گرامیداشت یاد و خاطره دانش آموزان و دانشجویان شهید، به نام روز دانشآموز نامگذاری شده است.
تسخیر لانه جاسوسی آمریکا؛ انقلاب دوم
پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با وجود سابقه فاجعهبار حضور و دخالت آمریکاییها در ایران، واشنگتن توطئههای خود برای نابودی انقلاب نوپای اسلامی را با شدت تمام دنبال کرد. سفارت آمریکا در تهران به مرکز توطئه برای براندازی انقلاب ملت ایران تبدیل شده بود.
اما در سیزدهم آبان ۱۳۵۸ گروهی از دانشجویان دانشگاههای تهران با عنوان «دانشجویان مسلمان پیرو خط امام»، در اعتراض به اقدامات خصمانه آمریکا، سفارت این کشور را در تهران به کنترل خود درآوردند. در این اقدام، حدود یازده هزار سند در موضوعات مسائل نظامی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و مسائل فرهنگی ایران در سفارت آمریکا کشف شد.
واقعهی تسخیر لانهی جاسوسی آمریکا در سیزدهم آبان ماه ۱۳۵۸ را میتوان یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر ایران دانست. اهمیت و عظمت این حادثه به صورتی بود که حضرت امام خمینی (ره) آن را با عنوان «انقلاب دوم» نامیدند.
تسخیر لانهی جاسوسی در ادامهی خط ضد استعماری و ضد استکباری نهضت امام خمینی (ره) بود که امکان پیشبرد توطئههای دولت آمریکا برای از بین بردن انقلاب اسلامی را منتفی ساخت.
ایران تا آخر شما را تحقیر خواهد کرد
امام خمینی (ره) در یازدهم بهمن ۱۳۶۲ در سخنانی تاکید کردند: «چطور ما میتوانستیم در مقابل این آشوب دنیا و این قدرتهای شیطانی دنیا یک همچو رژیمی را که همه دنبال این بودند که حفظش بکنند، اگر عنایت خدا نبود، شما با کدام قدرت میتوانستید این کار را بکنید؟ اگر عنایات خدا و توفیق خدا نبود شما هم چطور میتوانستید- دست- امریکایی که دنیا را دارد میبلعد از کشورتان بیرونش کنید؟ از قراری که شنیدم رئیس جمهور امریکا گفته است که ایران ما را تحقیر کرد. این اول کار است، ایران تا آخر شما را تحقیر خواهد کرد. اگر عنایات خدا نبود شما چطور میتوانستید یک قدرتی را که امروز آن طور وضعیت را دارد و آن طور جهازات را دارد و در همه دنیا ریشه کرده است چطور میتوانستید او را دستش را کوتاه کنید؟»
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز سه سال قبل، در آستانه روز ملی مبارزه با استکبار جهانی تصریح کردند: «در سیزدهم آبان همینطور که میدانید، سه حادثه اتّفاق افتاده است که هر سه بهنحوی به آمریکا مرتبط است. حادثهی اوّل، تبعید امام است که بهخاطر کاپیتولاسیون بود... حادثهی دوّم مربوط به کشتار دانشآموزان است در سال ۵۷... حادثهی سوّم، حادثهی سفارت است -لانهی جاسوسی آمریکا- که این سیلیِ ایران متقابلاً به آمریکا بود. یعنی انقلاب این قدرت را به ملّت ایران داد که در مقابل حرکات آنها، در مقابل حملات آنها اینجور سیلی بزنند و آمریکا را تحقیر کنند». (بیانات در دیدار دانشآموزان و دانشجویان؛ ۱۳۹۷/۰۸/۱۲)
دستگاههای تبلیغاتی غرب همواره اینگونه وانمود میکنند که پایان رویارویی ملت ایران با استکبار جهانی، بنبست برای ملت ایران و موفقیت برای آمریکا خواهد بود، اما این دروغ محض این روزها بار دیگر مردم ایران و جهانیان به اثبات رسیده است.
پاسخ قاطع سپاه پاسداران به دزدی دریایی آمریکاییها
ماجرا از آنجا آغاز شد که چندی قبل، آمریکا در یک دزدی دریایی، نفتکشی را که حامل نفت صادراتی ایران بود در آبهای دریای عمان مصادره کرد و با انتقال محموله نفت آن به یک نفتکش دیگر آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کرد.
همزمان نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اجرای عملیات هلی برن بر روی عرشه نفتکش، آن را به تصرف خود درآورد و آن را به سوی آبهای سرزمینی ایران هدایت کرد. در ادامه نیروهای تروریست آمریکایی با استفاده از چندین فروند بالگرد و ناو جنگی به تعقیب نفتکش پرداختند، اما با ورود قاطعانه و مقتدرانه نیروهای سپاه پاسداران ناکام ماندند.
تروریستهای آمریکایی مجددا با استعداد بسیار و با استفاده از چند ناو جنگی بیشتر تلاش کردند مسیر حرکت نفتکش را سد کنند که باز هم موفق نشدند. این نفتکش هم اکنون در آبهای سرزمینی ایران است.
یک مقام آمریکایی که روز چهارشنبه به شرط افشا نشدن نام با نیوزویک مصاحبه میکرد، گفت: نیروهای ایرانی هفته گذشته یک نفتکش را در دریای عمان توقیف کردهاند. با این وجود، این مقام آمریکایی مدعی شده نیروهای آمریکایی فقط حادثه را تماشا کردند و با نیروهای سپاه پاسداران مقابله نکردند.
آسوشیتدپرس نیز به نقل از یک مقام آمریکایی دیگر اعلام کرد: نیروهای سپاه پاسداران روز ۲۴ اکتبر نفتکش MV Southys را در اختیار گرفتند. آسوشیتدپرس نوشت، تحلیل دادههای به دست آمده از وبسایت MarineTraffic.com نشان میدهد که این کشتی هنوز در سواحل بندرعباس است.
جمع بندی
آنچه میتوان بر اساس شواهد عینی با قوت گفت، امروز دولت آمریکا دیگر وجهه و آبرویی حتی در میان ملتهای غربی و در داخل آمریکا هم ندارد و امروز همهی شعارهای اساسی آمریکا از قبیل حقوق بشر و دموکراسی در دنیا مفتضح شده است.
جمهوری اسلامی ایران در بیش از ۴۰ سال گذشته اثبات کرده که گزینهی قطعی ملّت ایران، مقاومت در مقابل آمریکا است و در این رویارویی، آمریکا وادار به عقبنشینی خواهد شد.
شکست راهبردها و سیاستهای آمریکا در غرب آسیا و خروج خفتبار نظامیان تروریست این کشور از افغانستان، عراق و سوریه نیز نشانه سرعت گرفتن افول آمریکا و نتیجه قدرت مقاومت و ایستادگی ملتهای منطقه تحت گفتمان مقاومت است.
اقدام مقتدرانه و غرورآفرین نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همزمان با اعلام خبر آغاز مذاکرات وین در روز هشتم آذر بیانگر این واقعیت است که جمهوری اسلامی ایران میز مذاکره را ترک نمیکند، اما در مقابل هر گونه زیادهخواهیها، ایستادگی میکند و به هر گونه تهدیدی پاسخهای هوشمندانه و مقتدرانه خواهد داد.
نویسنده: محسن ایراندوست