پخش زنده
امروز: -
اراده صنعتگران توانمند کشور، ایران را در فهرست شش کشور تولید کننده شیشه فوق نازک در دنیا قرار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان مرکزی؛ با دستیابی متخصصان ایرانی به فرمول مواد اولیه شیشههای فوق نازک و راهاندازی خط تولید این شیشه در ساوه استان مرکزی، ایران به جمع پنج کشور تولید کننده شیشه فوق نازک جهان پیوست.
ایران در زمره تولید کنندگان شیشه فوق نازک جهان...
متخصصان و صنعتگران گروه صنعتی کاوه در ساوه پس از عبور از مراحل یکساله مطالعاتی، طراحی خطوط تولید و دستیابی به فرمول مواد اولیه، نخستین بار در کشور موفق شدند به فناوری تولید شیشه های فوق نازک دست یابند.
مدیر دپارتمان شیشه جام گروه صنعتی کاوه ساوه می گوید: تا پیش از این، آمریکا، آلمان، هند، ایتالیا و چین تولید کننده انحصاری این محصول بودند که با تولید شیشه فوق نازک در گروه صنعتی کاوه، ایران از وارد کننده به صادر کننده این محصول تبدیل شده است.
این شیشه ها در ضخامت یک، یک و دو دهم و یک و چهار دهم میلیمتر تولید شده که در آینده نزدیک ضخامت تا پنج دهم میلیمتر هم تولید خواهد شد.
عمده مصرف شیشه های فوق نازک در لام آزمایشگاهی است و مصارف دیگر آن در آیینه خودرو، آینه کاری بناها و اماکن تاریخی، فرهنگی و مذهبی و در ماشین آلات صنعتی است.
به گفته رحیمی سالانه 10 هزار تن از این شیشه ها در این کارخانه تولید می شود که چهار برابر نیاز کشور است و صادرات این محصول به هند هم آغاز شده است.
شیشه فوق نازک...
در آغاز کمی با این محصول سودمند و بسیار مفید آشنا می شویم.
شیشه با ضخامت کمتر از 3 میل جز شیشه های نازک طلقی می شود.
این محصول کاربردها و مصارف فقط مختص به خود را دارد که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
از دیگر خصوصیات بارز شیشه فوق نازک ایمنی و سبکی آن است و در هنگام شکستن به ذرات بسیار ریز تبدیل می شود که بسیار هم بی خطر است.
اگرچه به شیشه با ضخامت کمتر از 3 میل، شیشه نازک به معنای آمیانه گفته می شود، اما این ضخامت شیشه، مصارف مختلفی از جمله صنایع دستی و هنری هم دارد.
نحوه ساخت...
فرآیند صنعتی تولید این شیشه با قدرت انعطاف بالا بسیار شبیه فرآیند ساخت کاغذ روزنامه است.
مواد تشکیل دهنده این شیشه در دمایی بیش از 500 درجه سانتی گراد به عمل می آید و نتیجه این فرآیند تولید ورق شیشه ای انعطاف پذیر و مقاوم است.
کاربردهای شیشه فوق نازک در بازار جهانی...
امروزه این محصول بسیار مهم و ارزشمند در جهان از کاربردهای فراوانی برخوردار است که از آن جمله می توان به شیشه های جذب انرژی خورشیدی، لنز دوربین، پنل چاپ، لوازم درمانی و بهداشتی، صنایع دستی و هنر اشاره کرد.
به همین دلیل است که به این نوع شیشه محصول استراتژیک و بسیار کاربردی می گویند و در عین حال که خیلی پر مصرف است، از ظرفیت بسیار مناسبی هم برای کسب بازارهای متعدد جهانی برخوردار است.
شیشه های نازک انواع و مصارف مختلفی دارند و در تولید ابزار و شیشه های دیگر هم استفاده می شوند.
چرخش چرخ های سازندگی بر محور اراده...
تا اینجا از مشخصات شیشه های فوق نازک گفتم اما الآن قصد دارم سری هم به کارخانه تولید این محصول در ساوه بزنم تا از نزدیک شاهد کار بزرگ صنعتگران تلاشگر کشورم باشم.
چرخ های تودرتو که بر محور اراده می چرخند کارخانه عظیمی را می گردانند که در دنیای مدرن صنعتی برای خود سری شده بین سرها.
صنعتگران متعهد ایران زمین بر آن شده اند تا با اعتماد به نفسی از جنس ایرانی چرخش این چرخ ها را چنان به حرکت درآورند که کشور را از شیشه های فوق نازک بی نیاز کنند.
آنان متخصصان و مهندسان کوشایی هستند که برای رسیدن به قله خودکفایی و کسب افتخار برای ملت ایران از کوره سختی ها گذشته اند و اینک مصمم تر از دیروز قدم در مسیر شکوفایی و بالندگی کشور گذاشته اند.
تحقق شعار ما می توانیم...
تولید شیشه فوق نازک حاصل خلاقیت و تلاش شبانه روزی مردان خوش فکری است که شعار ما میتوانیم را چه زیبا معنا کرده اند.
آنان با ابتکارو خلاقیت خود محصول استراتژیک صد درصد وارداتی را تولید کرده اند تا برگی دیگر بر دفتر افتخارات این سرزمین اضافه کنند.
هاشمی مدیر گروه صنعتی شیشه کاوه ساوه می گوید: نخستین بار در صنعت شیشه کشور توانستیم محصولی را تولید کنیم که در دسته شیشه های فوق نازک دنیا قرار دارد البته این موفقیت ارزشمند حاصل تلاش شبانه روزی یک سالِ صدها کارشناس خبره است.
موفقیت بزرگ، حاصل تحقیقات مستمر دانش بنیان...
ادیب پور مدیر تولید گروه صنعتی شیشه کاوه هم می گوید: از یک سال پیش تولید این محصول در دستور کار قرار گرفت و با پژوهش های دانش بنیان و استفاده از تجهیزاتی نظیر مواد اولیه، نصب کوره، برش و نصب تجهیزات مدرن، این اتفاق بی نظیر در صنعت شیشه سازی ایران رقم خورد.
اکنون با تولید این محصول، انحصار پنج کشور صنعتی دنیا شکسته است.
استفاده از این محصول علاوه بر مصرف درصنایع، در تجهیزات پزشکی بسیار کاربرد دارد و جالب است بدانید در کارگاه تولیدی در شهرستان آق قلا در استان گلستان این شیشه های فوق نازک به لام آزمایشگاهی تبدیل و مورد استفاده قرار میگیرند.
گشایش درهای صادرات؛ هند نخستین مقصد شیشه فوق نازک...
اکنون تولید شیشه فوق نازک در گروه صنعتی کاوه ساوه در استان مرکزی چهار برابر نیاز داخل کشور، ظرفیت تولید وجود دارد.
رحیمی مدیر دپارتمان شیشه جام گروه صنعتی کاوه ساوه می گوید: سالانه 10 هزار تن از این نوع شیشه تولید خواهد شد که با توجه به میزان مصرف دو هزار تن در داخل بقیه آن به خارج از کشور صادر می شود.
این یعنی باز شدن درهای صادرات به روی این محصول و ارزآوری بسیار بالا از این صنعت پولساز، اما خبر خوب اینکه نخستین محموله صادراتی هم در زمان تهیه این گزارش در حال ارسال به هند است.
اکنون بیشترین تولید محصول در گروه صنعتی کاوه ساوه در استان مرکزی به ساخت شیشه های رفلکس، مشجر، مات و منقش با ضخامت های یک تا 10 میلیمتر اختصاص دارد.
ارزآوری 40 میلیون دلاری...
اکنون در شش کارخانه شیشه جام گروه صنعتی کاوه ساوه سالانه بیش از 900 هزار تن انواع شیشه با ضخامت های مختلف تولید می شود.
هر سال 40 درصد تولیدات این گروه صنعتی به بیش از 30 کشور جهان صادر میشود که این حجم از صادرات، سالانه 40 میلیون دلار ارزآوری دارد.
اشتغال پایدار ارمغان فن آوری تولید شیشه فوق نازک…
کارخانه تولید شیشه فوق نازک در استان مرکزی توانسته با ایجاد شغل برای جوانان بومی منطقه گام موثری در زمینه کاهش نرخ بیکاری بردارد.
این کارخانه ضمن ایجاد صدها فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم توانسته علاوه بر دستیابی به چشم انداز توسعه این صنعت ارزشمند در زمینه افزایش فرصت های شغلی پایدار هم موفق عمل کند.
این بدان معناست که با نگاه صادرات محور و توسعه همه جانبه این صنعت سود آور می توان افق روشنی برای آن در نظر گرفت.
حرف آخر...
صنعت نوپای شیشه فوق نازک در انتظار حمایت
اکنون که با تلاش و سختکوشی صنعتگران متعهد کشور، ایران در زمره پنج کشور صاحب فناوری تولید شیشه فوق نازک در دنیا قرار گرفته با توجه به نامگذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان حمایت ها، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها ضروری است مدیران ارشد اقتصادی کشورهم بیش از گذشته نسبت به حمایت همه جانبه از این صنعت پولساز و ارزآور، اقدامات موثر را انجام دهند تا ثمره این موفقیت بزرک به کام ملت ایران شیرین شود.
از سوی دیگر با توجه به وجود زمینه تعهد و تخصص در کارکنان گروه صنعتی کاوه ساوه این موفقیت بزرگ گامی بلند برای تحقق اهداف اقتصادی کشور برای مقابله با تحریم های ظالمانه و البته قدم گذاشتن در مسیر صادرات این محصول به سراسر جهان در رقابتی سخت با رقبای قدرتمند در دنیا است.
نویسنده: سید احمد طباطبایی