پخش زنده
امروز: -
ائتلاف احزاب مخالف نتانیاهو اگرچه به ۱۲ سال جنایت «بی بی» پایان داد، اما بیش از گذشته نماینگر فروپاشی سیاسی در این رژیم بود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ بالاخره۱۳ ژوئن ۲۰۲۱ شصت نماینده کنست به کابینه بنت رای اعتماد داده و ۵۹ نماینده با این کابینه مخالفت کردند تا بدین ترتیب کابینه شکننده جدید این رژیم با حداقل اکثریت پارلمانی با ۲۰ عضو تشکیل و نفتالی بنت، سیزدهمین نخست وزیر رژیم صهیونیستی و رئیس سی و ششمین کابینه این رژیم شد. همچنین در رایگیری انجام شده، «میکی لوی» از حزب یش عتید، ریاست کنست را بدست آورد. این در حالی است که تا پیش از این، «یاریو لوین» از حزب لیکود به ریاست «بنیامین نتانیاهو» ریاست کنست رژیم صهیونیستی را در دست داشت. بدین ترتیب کنست رژیم صهیونیستی به ۱۲ سال نخست وزیری بنیامین نتانیاهو پایان داد و نفتالی بنت، سیاستمداری تندرو جانشین او شد فردی که با حضور او نیز به نظر نمیرسد تغییری در خوی ددمنشی رژیم غاصب صهیونیستی ایجاد شود. بر این اساس بنت ۴۹ ساله به مدت دو سال نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواهد بود و پس از او یائر لاپید جانشین بنت میشود. کنار زدن نتانیاهو از قدرت شايد تنها دستاورد دولت ائتلافی جدید در فلسطین اشغالی است اما کابينه جديد با توجه به تناقضات موجود بین سران و احزاب تشکیل دهنده آن با چالش هاي جدي روبرو است. نشانه آن را مي توان در اين صحبت هاي نتانياهو مشاهده کرد که مي گويد ائتلاف جدیدی که برای کوتاه کردن دست او از قدرت تشکیل شده؛ بزرگترین تقلب انتخاباتی تاریخ دموکراسی است. البته رژیم جعلی صهیونیستی را نمیتوان دموکراسی به حساب آورد حال آنکه این ادعای نتانیاهو به طرز عجیبی یادآور اظهارات دونالد ترامپ بعد از ناکامی در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا است.
>>> تشدید ناامنی در مناطق اشغالی
>>>تداوم جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین
>>>پایان نتانیاهو و آغازی که متفاوت نیست
کابينه جديد و فروپاشی سیاسی
از همان لحظه ابتدایی که کنست به نفتالی بنت رای اعتماد داد و برخی از نمایندگان مجلس رژیم صهیونیستی شروع به اعتراض کردند به طوری که یاریو لوین رئیس کنست رژیم صهیونیستی مجبور شد چند نفر از نمایندگان را اخراج کند کاملا مشخص شد که نفتالی بنت دوره آرامی را پیش رو نخواهد داشت. از سویی دیگر، اما مخالفان بنیامین نتانیاهو در بیرون کنست دست به تظاهرات زدند و خوشحالی خود را از پایان یافتن دوران این وی ابراز داشتند. اوج این تنش میان سران رژیم صهیونیستی را میتوان در صحبتهای نتانیاهو دید او در سخنرانی خود در کنست گفت دولت بنت دولتی ضعیف و سازشکار است که بر اساس یک اتحاد خائنانه تشکیل شده است. مسالهای که برخی آن را به اعلان جنگ نتانیاهو و هم حزبی هایش با طرفداران بنت و حامیان وی تعبیر کرده اند؛ بنابراین به نظر میرسد گستردگی ابعاد بحران سیاسی در سرزمینهای اشغالی تا جایی است که رای اعتماد حداقلی دیروز کنست به کابینه بنت نیز نمیتواند مانع فروپاشی سیاسی این رژیم شود. بحرانی که موجب شده که بسیاری از کارشناسان، سال ۲۰۲۰ را به عنوان یکی از پرچالشترین سالهای سیاسی رژیم صهیونیستی از زمان تاسیس این رژیم در سال ۱۹۴۸ تا کنون یاد میکنند. همچنین با توجه به گرایشهای متضاد میان اعضای کابینه و تضاد بنیادین میان نفتالی بنت راستگرا و لاپید چپگرا و درگیری آنها با حزب لیکود به نظر میرسد تغییری در فروپاشی سیاسی ایجاد شده در رژیم صهیونیستی ایجاد نخواهد شد.
احزاب و شکاف سياسي- مذهبي
در رژیم صهیونیستی احزاب بازیگران اصلی در صحنه سیاسی هستند، این احزابند که تعیینکننده نوع زندگی، جهتگیریهای سیاسی و اجتماعی در این رژیم هستند. مهمترین احزاب فعال در این رژیم به شرح ذیل میباشد.
حزب کارگر
حزب کارگر در سال ۱۹۳۰ حزب ماپای با ادغام دو حزب قدیمی کارگری تشکیل شد و در همان دهه به حزب مسلط در عرصه سیاسی این کشور بدل شد و در سال ۱۹۶۵ ماپای با ائتلاف با حزب رافی حزب کارگر را تشکیل داد، حزب ماپای و بعدها کارگر از سال ۱۹۴۸ تا ۱۹۷۷ به صورت ممتد حزب حاکم رژیم صهیونیستی بود و افراد سرشناسی، چون داوید بن گوریون، شیمون پرز، اسحاق رابین از اعضای این حزب بودند. تعلقات ناسیونالیستی در حزب کارگر شدید نیست، این حزب طرفدار جدایی دین از سیاست و حزبی سکولار است.
حزب لیکود
حزب لیکود یکی از احزاب ناسیونالیست افراط گرای رژیم صهیونیستی است، در گذشته با نام هروت (آزادی) فعالیت میکرده و در سالهای ۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰ در روسیه ایجاد گردیده. این حزب در ابتدا طرفدار تشکیل کابینه در دو سوی رود اردن بود و اندک اندک نظریاتش تغییر یافت و امروزه از تشکیل دولت فلسطین فقط در ۵۰ درصد کرانه باختری حمایت میکند. حزب لیکود از احزاب راستگرای سکولار در رژيم صهيونيستي است. این حزب در سال ۱۹۷۳ با هدف ایجاد یک تشکل پارلمانی با جهتگیری راستگرایانه در قبال حزب کارگر و دستیابی به حکومت، توسط مناخم بگین بنیانگذاری شد.این حزب تاکنون چندین نوبت موفق به تشکیل دولت شدهاست اما در دوره اخير در تشکيل کابينه شکست خورد. در انتخابات سال ۱۹۹۹ انتخابات زودرس موجبات شکست نتانیاهو را در قبال ایهود باراک فراهم کرد، ولی در انتخابات سال ۲۰۱۵ با کسب ۳۰ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست در جایگاه نخست قرار گرفت. احزاب ملیگرا و مذهبی بهطور بالقوه متحدان حزب لیکود محسوب میشوند. رئيس اين حزب بنيامين نتانياهو نخست وزير پيشين رژيم صهيونيسيتي است.
حزب کار
حزب کار رژيم صهيونيستي از احزاب میانه و چپگرای اين رژيم است. این حزب دارای باورهای صهیونیستی و سوسیالیستی است. حزب کارگر از احزاب قدیمی و مهم رژيم صهيونيستي محسوب میشود که در سال ۱۹۶۸ تأسیس شده و تا سال ۱۹۷۷ تمام نخستوزیران این کشور با آن در ارتباط بودند. رهبر کنونی این حزب اسحاق هرتزوگ است که در سال ۲۰۱۳ به این مقام انتخاب شدهاست. از چهرههای شاخص تاریخ حزب کارگر اسرائیل میتوان، اسحاق رابین، ایهود باراک و شیمون پرز را نام برد.حزب کار در انتخابات ۲۰۱۳ موفق به کسب ۱۵ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست شد. آنها در انتخابات ۲۰۱۵ تصمیم گرفتند با حزب هاتنوعا به رهبری تسیپی لیونی ائتلاف کرده و اتحاد صهیونیستی را شرکت دهند. این ائتلاف در انتخابات ۲۴ کرسی به دست آورده و پس از حزب لیکود (۳۰ کرسی) در رتبه دوم قرار گرفت که از این تعداد ۱۹ کرسی به اعضای حزب کار اختصاص دارد.
خانه یهودی
خانه یهودی یک حزب سیاسی مذهبی و صهیونیست اسرائیلی است که در سال ۲۰۰۸ به عنوان جایگزین حزب ملی مذهبی تأسیس شد. این حزب مخالف جدی تأسیس کشور فلسطین (چاره دو کشوری) و مهمترین طرفدار گسترش شهرکهای یهودینشین در کرانه باختری است. خانه یهودی یک حزب راستگرا و نماینده یهودیت ارتدوکس مدرن است که گرایش ملیگرایانه بسیار بیشتری نسبت به یهودیان ارتدوکس سنتی دارند. بیت یهودی در سال ۲۰۰۹ در اولین کارزار انتخاباتی خود تنها موفق به کسب سه کرسی در کنست شد. در انتخابات ۲۰۱۳ بهترین نتیجه خود را با کسب ۱۲ کرسی رقم زد و با سه وزیر به دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو پیوست. در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۵ اسرائیل آنها حدود یک سوم آراء خود را از دست داده و موفق به کسب ۸ کرسی شدند
حزب مفدال
حزب مفدال در سال ۱۹۵۵ و از ائتلاف دو حزب میزراهی و اتحادیه کارگران مذهبی حزب مفدال با گرایش ملی-مذهبی ایجاد شد، مفدال دارای گرایشهای مذهبی و ناسیونالیستی است، این حزب در اکثر کابینههای ائتلافی رژیم صهیونیستی حضور داشته و به عنوان یک حزب سیاسی شریک کابینه شناخته میشود.
یِش عَتید
یِش عَتید به معنای «آینده آنجاست» - یک حزب سیاسی رژيم صهيونيستي است که در سال ۲۰۱۲ به رهبری یائیر لاپید روزنامهنگار سابق تأسیس شد. لپید هدف از تأسیس این حزب را نمایندگی طبقه متوسط سکولار اعلام کرده بود که از نظر او محور جامعه رژيم صهيونيستي را تشکیل میدهند.این حزب تازه تأسیس در انتخابات سال ۲۰۱۳ با تاکید بر میانهروی سیاسی و بهبود وضع اقتصادی توانست بخش قابل توجهی از طبقه متوسط اسرائیل را با خود همراه کند و بیشترین کرسی کنست را به دست آورد و با کسب ۱۹ کرسی در کنست (پارلمان ۱۲۰ نفری رژيم صهيونيستي) بالاتر از تمام احزاب دیگر قرار گیرد که این نتیجه بسیار فراتر از حد انتظار بود. یش عاتید سپس به دولت ائتلافی به ریاست بنیامین نتانیاهو از حزب لیکود پیوست و لیپید به عنوان وزیر دارایی منصوب شد. اختلاف نظر لپید با نخستوزیر بر سر بودجه و برکناری او مهمترین عامل انحلال پارلمان و برگزاری زودهنگام انتخابات ۲۰۱۵ بود.
کلنا
کلنا به معنای «همه ما» - یک حزب سیاسی رژيم صهيونيستي است که در سال ۲۰۱۴ به رهبری موشه کهلون عضو سابق حزب لیکود تأسیس شد. این حزب بیشتر بر مسائل اقتصادی و هزینههای زندگی تأکید دارد. کولانو در اولین کارزارانتخاباتی خود در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۵ اسرائیل موفق به کسب ۱۰ کرسی از ۱۲۰ کرسی کنست شد.
هاتنوعا
هاتنوعا یک حزب سیاسی لیبرال رژيم صهيونيستي است که تسیپی لیونی در نوامبر ۲۰۱۲ تأسیس کرد تا نماینده طرفداران ازسرگیری گفتگوهای صلح با فلسطینیان باشد. هاتنوعا تصمیم گرفت تا در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۵ رژيم صهيونيستي با حزب کار اين رژيم ائتلاف کرده و فهرست مشترکی را با عنوان «کمپ صهیونیستی» ارائه دهند. لیونی به عنوان نفر دوم این فهرست انتخاب شده و رتبههای ۸، ۱۶، ۲۱، ۲۴ و ۲۵ نیز به اعضای هاتنوعا داده شد. کمپ صهیونیستی در این انتخابات با کسب ۲۴ کرسی پس از لیکود با ۳۰ کرسی در رتبه دوم قرار گرفت.
خانه ما
خانه ما یک حزب سیاسی ملیگرا و سکولار دست راستی صهيونيستي است. بیشتر طرفداران این حزب از روسزبانهای این کشور هستند که از شوروی سابق به این کشور مهاجرت کردهاند. رئيس اين حزب اوگيدور ليبرمن است.
حزب شاس
حزب شاس این حزب در ۱۹۸۴ توسط یک خاخام سیاسی به نام آریه دری تأسیس شد و یکی دیگر از احزاب مذهبی رژیم صهیونیستی است، تعلقات ناسیونالیستی خاصی ندارد و بیشتر در پی اجرای قوانین دین یهود در جامعه و گرفتن امتیاز برای مدارس دینی و طلاب است.
حزب مرتص
حزب مرتص از اتحاد ۳ حزب کوچکتر به نامهای راز، ماپام و شینویی به وجود آمد. مرتص طرفدار سرسخت آزادی مذهبی است و بر تکثرگرایی در جامعه صهیونیست تأکید دارد و از این رو در جامعه صهیونیست قطب مخالف شاس محسوب میشود.
حزب کادیما
حزب کادیما این حزب توسط آریل شارون تأسیس شد.
احزاب عرب
در رژیم صهیونیستی ۳ حزب عرب نیز فعالیت میکنند که متناسب با جمعیت هوادار خود، نمایندگانی به کنست میفرستند.