به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، رییس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست مازندران گفت: بر اساس سرشماری کارشناسان زیست محیطی در بیش از ۱۰۰ مکان تجمع پرندگان زمستان گذران (تالابها، آببندانها و منابع طبیعی)، آمار کوچ پرندگان زمستان گذر در فصل سرمای امسال، بیش از ۳۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
کوروس ربیعی افزود: پارسال ۹۰ گونه از پرندگان مهاجر با جمعیت بیش از ۵۰۰ هزار بال به تالابهای میانکاله، سرخرود و اَزباران، آببندانها و مناطق حفاظتی این استان مهاجرت کرده که این میزان امسال بر اساس پیش بینیهای انجام شده، به حدود ۷۰۰ هزار بال خواهد رسید.
رییس اداره حیات وحش حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به سرمای شدید و زودرس در سیبری و ارتباط آن با افزایش مهاجرت پرندگان زمستانگذران امسال به تالابهای استان گفت: بیشترین افزایش جمعیت زمستانگذران مربوط به قوهای فریادکش با ۱۰ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال (از ۵۰۰ به ۵ هزار بال) است.
ربیعی افزود: با افزایش نسبی دمای هوای مناطق سیبری در روزهای آینده، مهاجرت معکوس برخی گونههای پرندگان زمستان گذران از جمله قوهای فریادکش از استان به سیبری آغاز شده و برخی دیگر از گونههای موسوم به بهارگذران به مازندران کوچ خواهند کرد.
رییس اداره حیات وحش مازندران گفت: افزایش مهاجرت زمستان گذران، سرمای شدید و زودرس هوای مازندران و شیوع ویروس آنفلوانزا، موجب در دستور کار قرار گرفتن تامین تغذیه کمکی توسط این اداره کل با هدف جلوگیری از پراکندگی پرندگان و افزایش شکار غیرمجاز شد.
ربیعی افزود: تاکنون حدود ۲۰ تُن تغذیه کمکی برای پرندگان زمستانگذران با مشارکت خیّران، تشکّلهای زیست محیطی و حفاظت محیط زیست استان تامین و به مصرف پرندگان رسیده است.
رییس اداره حیات وحش مازندران تصریح کرد: مازندران به دلیل دارا بودن ۸۰۰ قطعه آببندان، تالاب بینالمللی میانکاله با وسعت حدود ۴۰ هزارهکتار، تالابهای سُرخرود و ارزباران، چند تالاب محلّی و حدود ۵۰۰ هزار هکتار منطقه حفاظتی کانون اصلی یکی از کنونهای اصلی مهاجرت پرندگان در فصول هایمختلف سال محسوب میشود.
ربیعی گفت: سالانه بیش از ۱۳۰ گونه پرنده مهاجر با جمعیت حدود ۱.۵ میلیون بال به این منطقه از شمال کشور کوچ موقّت کرده که یک سوم آنها توسط شکارچیان غیرمجاز شکار میشوند.