سفر محرمانه نتانیاهو به عربستان سعودی
منابع صهیونیستی از سفر محرمانه نخست وزیر رژیم صهیونیستی به ریاض و دیدار او با ولیعهد عربستان و وزیر خارجه آمریکا خبر دادند.
پایگاه صهیونیستی هاآرتص روز دوشنبه نوشت بنیامین نتانیاهو به همراه تعدادی از مقامات موساد روز یکشنبه مخفیانه به ریاض رفتند و با محمدبن سلمان ولیعهد عربستان و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا دیدار و گفتگو کردند.
پمپئو پیش از این در سفر دوره ای خود به منطقه از ابوظبی و دوحه و همچنین سرزمین های اشغالی دیدار کرده بود.
بر اساس گزارش ها آرتص در دیدار نتانیاهو با بن سلمان و پمپئو یوسی کوهن رئیس موساد نیز حضور داشته است.
هر چند درباره جزئیات سفر محرمانه نتانیاهو به عربستان و هم زمانی آن با دیدار پمپئو از این کشور گزارشی منتشر نشده است اما به نظر می رسد در ارتباط با این سفر می توان به دو گمانه اشاره کرد.
نخستین گمانه می تواند در ارتباط با عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و اجرای طرح معامله قرن باشد و در حالیکه تنها دو ماه به پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ باقی مانده است این سفر می تواند در چارچوب آخرین تلاش ها برای عادی سازی ریاض و تل آویو ارزیابی شود.
روز یکشنبه فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان از عادی سازی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی حمایت و تأکید کرد در صورت حل مسئله فلسطین عربستان نیز روابط دیپلماتیک را با اسرائیل برقرار می کند.
اما با توجه به شواهد میدانی تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 1967 غیر ممکن شده و حتی سازمان ملل نیز با اشاره به شهرک سازی های گسترده رژیم صهیونیستی در کرانه باختری اعلام کرده که دیگر تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 1967 ممکن نیست.
اقدامات دولت ترامپ در انتقال سفارت آمریکا به قدس و همچنین تأیید شهرک سازی ها در کرانه باختری و آخرین اقدام پمپئو در دادن فرمان درج محل تولد اسرائیل در شناسنامه اتباع آمریکایی که در قدس به دنیا می آیند همه از این حکایت دارد که در عمل امکان تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای 1967 وجود ندارد.
اما گمانه دومی که در ارتباط با سفر محرمانه نتانیاهو به ریاض می توان مطرح کرد می توان به شکست ترامپ در انتخابات و پیروزی جو بایدن و تاثیر آن در کاهش فشار حداکثری علیه ایران و نگرانی مثلث نتانیاهو، بن سلمان و بن زائد از این شرایط ارتباط داشته باشد.
در این باره می توان این گمانه را مطرح کرد که وزیر خارجه آمریکا با حربه ایران هراسی سعی دارد میان تل آویو و ریاض و امارات ائتلافی تشکیل دهد و با ادعای تهدید ایران برای منطقه احتمالا زیر پای محمد بن سلمان پوست خربزه اندازد. این حربه می تواند با دو هدف دنبال شود نخست منصرف کردن عربستان از اصرار بر تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای 1967 و دیگری تحریک ائتلاف سعودی و اماراتی و اعلام حمایت از این ائتلاف برای شروع یک ماجراجویی علیه ایران در منطقه.
شاید اعزام بمب افکن های بی 52 به منطقه نیز در این ارتباط باشد تا عربستان را به تله اندازند همانگونه که پیش از این آمریکا و رژیم صهیونیستی با انداختن پوست خربزه زیر پای محمد بن سلمان او را برای حمله نظامی به یمن تحریک کردند.
اما در این ارتباط باید گفت که شاید بن سلمان در سال 2015 بر اثر خامی و نپختگی سیاسی در این دام افتاد و اکنون عمق خاک عربستان در تیررس حملات موشکی و پهپادی ارتش و کمیته های مردمی یمن قرار دارد. اما آیا ولیعهد عربستان که در یمن شکست سنگینی را متحمل شده، با کشورهای همسایه مشکل دارد، در داخل هر آن با جنگ قدرت و اعتراضات داخلی روبروست و با سقوط قیمت نفت برای اداره امور دچار مشکل است در این دام خواهد افتاد؟
.....................................
رضا محمدمراد