آمریکا و سناریو دخالت خارجی در انتخابات
در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بحث درباره امکان دخالت سایبری ایران، روسیه و چین در این رویداد بالا گرفته است.
خبرگزاری رویترز امروز به نقل از افراد مطلع اعلام کرد: یک گروه از هکرهای روس که متهم به دخالت در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 در آمریکا هستند اوایل سال جاری میلادی به حسابهای ایمیلی احزاب دمکرات ایالتی در ایالتهای کالیفرنیا و ایندیانا و اندیشکده های بانفوذ در واشنگتن و نیویورک حمله کرده اند.
بر اساس این گزارش بررسی فعالیت این هکرها اطلاعاتی را درباره روش روسیه در هدف گرفتن آمریکا در انتخابات سوم نوامبر در این کشور فراهم می کند. برخی اهداف مورد حمله این هکرها که رویترز شناسایی کرده است شامل مرکز آمریکن پروگرس، شورای روابط خارجی و اندیشکده کارنگی در واشنگتن می باشند.
با این حال این مراکز گفتند هیچ گونه شواهدی مبنی بر موفقیت هکرها در نفوذ به این مراکز در دست نیست.
گروه فنسی بیر در کنترل اداره اطلاعات نظامی روسیه است و حسابهای ایمیلی کارکنان ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون را در سال 2016 هک کرد.
در انتخابات 2016 آمریکا رقبای ترامپ چه در میان دموکراتها و چه در میان جمهوری خواهان با مطرح کردن دخالت روسیه در انتخابات سعی میکردند خودسریهای وی را در کاخ سفید کنترل کنند. اکنون نیز ظاهرا این ادعاها به حربهای انتخاباتی برای رقبای ترامپ تبدیل شده است.
البته نهادهای امنیتی و اطلاعاتی دولت ترامپ نیز بیکار ننشسته و با متهم کردن ایران و چین به دخالت سایبری در انتخابات آمریکا سعی میکنند حربه انتخاباتی رقبای خود در این زمینه را بی تاثیر کنند.
رویترز در گزارش دیگری به نقل از مقامات آمریکا در روز جمعه خبر داد: هکرهای ایرانی که در ارسال ایمیل های تهدیدآمیز به هزاران آمریکایی در اوایل ماه جاری میلادی دست داشتند با موفقیت به داده های رای دهندگان دست یافته اند. اف بی آی و وزارت امنیت داخلی آمریکا در بیانیه مشترکی تایید کردند; عامل این ارسال با موفقیت به داده های ثبت نام رای دهندگان در دست کم یک ایالت دست یافته است.
روزنامه واشنگتن پست نیز به نقل از وزارت امنیت داخلی آمریکا از چین - در کنار روسیه و ایران - به عنوان سومین کشور مداخله کننده سایبری در انتخابات پیش روی آمریکا نام برد.
متهم کردن تهران و پکن به دست داشتن در این دخالتهای سایبری - انتخاباتی نیز مبتنی بر این پیش فرض است که این دو کشور بیش از همه از پیروزی انتخاباتی جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سود میبرند. زیرا ترامپ با خروج از برجام و تشدید تحریمها بر تهران و اعمال محدودیتهای تجاری برای پکن بیشترین خسارت را بر اقتصاد این دو کشور وارد کرده است.
با این حال وزارت امنیت داخلی آمریکا سعی کرده نگرانیها درباره دخالت خارجی در انتخابات آمریکا را از بین ببرد؛ بنابراین گزارش داده است: وزارت امنیت داخلی آمریکا بزرگترین عملیات خود را برای حفظ امنیت انتخابات ریاست جمهوری این کشور شروع می کند تا از تکرار مداخله روسیه در انتخابات 2016 جلوگیری و همچنین تهدیدات جدید از سوی ایران و چین را نیز مهار کند. به گزارش واشنگتن پست واحد سایبری وزارت امنیت داخلی آمریکا در نظر دارد یک اتاق جنگ مجازی برای روز انتخابات ایجاد کند که مقامات انتخاباتی از سراسر کشور می توانند در هر زمانی تماس برقرار کنند و اطلاعات خود را درباره هرگونه فعالیت مشکوک به اشتراک بگذارند و برای پاسخگویی به اجماع برسند.
------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی