پخش زنده
امروز: -
در حال حاضر مهمترین مشکل اورژانس قزوین نداشتن فضای کافی و مناسب است و هماکنون پایگاههای اورژانس در سطح استان در کانکس و در یک اتاق، انجام وظیفه میکنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، سهیل سلطانی، سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان در جلسه علنی شورای شهر قزوین با اشاره به اینکه شورای شهر نهادی است که میتواند از اورژانس حمایت کند، گفت: زمانی که بیمار با اورژانس تماس میگیرد اگر نیاز به راهنمایی باشد راهنمایی صورت میگیرد و در صورت نیاز واحد عملیات وارد میشود و با توجه به نوع حادثه آمبولانس مناسب اعزام میشود.
وی افزود: در حال حاضر در واحد تریاژ تلفنی ما ۶ نفر مستقر هستند که روزانه بهطور میانگین پاسخگوی ۳۰۰۰ تماس تلفنی هستند، این در حالی است که فضای اختصاص یافته به اورژانس قزوین بسیار کم است و واحد تجهیزات ما در کانکس مستقر است.
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان قزوین اظهار کرد: در حال حاضر ما تنها یک اتوبوس آمبولانس داریم، همچنین ۷ آمبولانس سالم داریم و میتوانیم انتقال دو مریض را همزمان پوشش دهیم، اما فضای نگهداری آمبولانسها مناسب نیست به طوری که قرار گرفتن آمبولانسها زیر آفتاب در طول روز باعث استهلاک خودرو میشود.
وی تأکید کرد: برای انتقال بیماران در مناطق صعبالعبور یک هلیکوپتر اجاره کردیم که ماهی صد میلیون تومان پرداخت میکنیم اگر چه با حمایت اورژانس کشور توانایی خرید را داریم، اما زمین استاندارد هوایی نداریم بنابراین تا زمانی که زمین استاندارد ایجاد شود نمیتوانیم خریداری کنیم، هزینه هر ساعت پرواز ۱۹ میلیون تومان است که این میزان از ماه آینده به ۳۸ میلیون تومان افزایش پیدا میکند.
سلطانی تأکید کرد: در حال حاضر ازنظر پراکندگی پایگاهها ما در مرکز شهر پایگاه اورژانس نداریم و نسبت به برنامه توسعه ۵ پایگاه کمبود داریم، در محله مولوی دو پایگاه داریم تا بتوانیم مناطق اطراف آن را پوشش دهیم، اما با توجه به شرایط ترافیکی در خیابان سپه نیاز به تأسیس پایگاه داریم، ولی زمین مناسبی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: در شمال شهر هم پایگاه نداریم، اما جنوب شهر با توجه به ترافیک و سایر موارد نیاز بیشتری به تأسیس پایگاه دارد، همچنین پایگاه شهرک کوثر نیز تجهیزات و فضای کافی ندارد در واقع میتوان گفت مشکل اصلی ما در حوزه اورژانس، نبود فضای مناسب و کافی است و در حال حاضر ۵ پایگاه ما در کانکس مستقر است که از نظر سازهای مناسب نیست.
سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان قزوین اظهار کرد: با توجه به رایزنیهای صورت گرفته هزینه تأسیس ساختمان را اورژانس کشور تقبل کرده است و در حال حاضر تنها مشکل ما زمین است، امیدواریم با حمایت شورای شهر و شهرداری بتوانیم زمین مناسبی داخل شهر برای پایگاه اورژانس در نظر بگیریم.
وی یادآور شد: اورژانس علاوه بر بخش آمبولانسها و اعزام بیماران، ستاد هدایت را بر عهده دارد که کل اورژانسبیمارستانهای استان را بررسی و بین اورژانس بیمارستانها هماهنگی ایجاد میکند، درصورتیکه اورژانس یک بیمارستان ظرفیت نداشته باشد بیمار را به بیمارستان دیگری منتقل میکنند.
سلطانی بیان کرد: مرکز مدیریت بحران ما نیز در اتاق کوچکی مستقر است، این مرکز آمار مربوط به مسائل مختلف مانند تعداد فوتیهای کرونا، وجود قرص در کیک و هر چیزی مانند این را بهصورت علمی بررسی میکند، در سایر استانها یک ساختمان ویژه به این امر اختصاص دادهشده است.
وی خاطرنشان کرد: بیمارستان صحرایی نیز زیر نظر اورژانس فعالیت میکند و میتوانم بگویم یکی از بزرگترین بیمارستان صحراییهای کل کشور در حال حاضر متعلق به قزوین است و در صورت نیاز ظرف ۴۸ ساعت برپا میشود، بیمارستان صحرایی ما مجهز به اتاق عمل و رادیولوژی است و در حال حاضر برای تأسیس آن آمادهباش هستیم.
حکمت الله داوودی رئیس شورای شهر قزوین نیز در ادامه این جلسه تصریح کرد: با توجه به اینکه مجموعه امامزاده حسین (ع) بازنگری میشود میتوانیم آنجا محلی را به پایگاه اورژانس اختصاص دهیم، در خصوص ساختمان مرکز اورژانس شهرداری، راه و شهرسازی و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین عمرانی استانداری قزوین باید باهم همکاری کنند تا زمینی در اختیار اورژانس قرار بگیرد.