درباره افزایش شکایتها از شکنجه در زندانها
درخواست دیده بان حقوق بشر برای ورود ناظران و بررسی اوضاع حقوق بشر
وخامت اوضاع حقوق بشر در عربستان سعودی باعث شد سازمان دیده بان حقوق بشر خواستار اجازه دادن به ناظران بین المللی برای ورود به این کشور و بررسی اوضاع زندانها شود.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم،
وخامت اوضاع حقوق بشر در عربستان سعودی باعث شد سازمان دیده بان حقوق بشر خواستار اجازه دادن به ناظران بین المللی برای ورود به این کشور و بررسی اوضاع زندانها شود.
سازمان دیده بان حقوق بشر از مقامات عربستان سعودی خواست به ناظران بین المللی اجازه دهد برای بازدید از زندانها و انجام تحقیقات بیطرفانه درباره شکایاتی از شکنجه (در زندان ها) وارد این کشور شوند.
این سازمان درباره سلامت فعالان و روحانیون دینی و نیز شاهزادههای بازداشت شده از جمله محمد بن نایف ولیعهد سابق این کشور ابزار نگرانی کرد.
گزارشگر العالم در گزارشی از این موضوع که با پخش تصویری از مصافحه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی همراه بود گفت: هر چند آمریکا به رژیم آل سعود چراغ سبز نشان داده است که تا وقتی برنامههای این کشور را در منطقه اجرا میکند به ظلم و ستم ضد مخالفان خود ادامه دهد، اما حجم تخلفات این رژیم بیشتر از آن است که بتوان با توجیهات واهی بر آن سرپوش گذاشت. به همین سبب سازمان دیده بان حقوق بشر از مقامات این رژیم خواست به ناظران بین المللی اجازه ورود به کشور برای بازدید از زندانهای آن بدهد. این درخواست به سبب نگرانی سازمان از اوضاع فعالان و روحانیون و شاهزادههای بازداشتی، مطرح شده است، زیرا مقامات عربستان ماهها بازداشت شدگان را از ارتباط با خانوادههای خود محروم کرده اند. این در حالیست که محمد بن نایف ولیعهد سابق از زمان بازداشت در مکانی نامعلوم، از دیدار با افراد خانواده محروم شده است. سازمان دیده بان حقوق بشر همچنین خواستار تحقیقات فوری ناظران بین المللی درباره شکایتهای مطرح شده درباره شکنجه (در زندانهای عربستان سعودی) شده است. پیش از درخواست دیده بان حقوق بشر نیز سی سازمان حقوق بشر بین المللی خواستار اعمال فشار بر عربستان سعودی برای آزادی حامیان حقوق بشر و توقف تخلفاتی شدند که باعث وخیمتر شدن اوضاع حقوق بشر در مقایسه با سال گذشته شده است.
گزارشگر ادامه داد: مقامات عربستان صدها نفر را به سبب مسائل مربوط به آزادی بیان و اندیشه به زندان انداخته اند. این اقدامات در چارچوب روند مداومی اتفاق افتاده است که از زمان به قدرت رسیدن محمد بن سلمان به عنوان ولیعهد عربستان سعودی در سال ۲۰۱۷ و با ماجرای بازداشت شاهزادههای رقیب بن سلمان در هتل ریتز کارلتون و مصادره ثروت آنها بر اساس تسویه حسابهای مالی پس از متهم کردن آنها به فساد، آغاز شد. علاوه بر این شماری از شاهزادهها و وزرا و در صدر آنها محمد بن نایف نیز بازداشت شدند. بن سلمان بر اساس همین اتهامات به بازداشت و زندانی کردن همه کسانی که سدی در مقابل به قدرت رسیدن وی در عربستان هستند و سیاستهای بی حساب و کتاب وی را رد میکنند، ادامه میدهد. آخرین آنها شاهزاده فهد بن ترکی فرمانده نیروهای متجاوز به یمن و فرزند معاون امیر منطقه الجوف بود که علاوه بر آن شماری از افسران نیز بازجویی شدند. آنگونه که مجتهد افشاگر اسرار خاندان آل سعود در توئیتی نوشته است، بن سلمان اقدامات بن ترکی را مقدمه کودتا علیه خود دانسته بود. مجتهد تاکید کرده است این آخرین موج بازداشت شاهزادههای خاندان آل سعود و نظامیان این کشور نخواهد بود.