پخش زنده
امروز: -
ستون نویس پیشین روزنامه نیویورک تایمز بر این باور است که آمریکا درگیر «جنگ سرد داخلی» شده است و مردم آمریکا در دو کشور زندگی میکنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از سی سی تی وی پلاس؛ شکاف اجتماعی در آمریکا پیوسته تحت تاثیر رویدادهای پی در پی تیراندازی، اعتراضهای سراسری ضد خشونت و نژادپرستی پلیس و حزب گرایی شدید عمیقتر شده و احتمال دارد واشنگتن را به سوی درگیر شدن در دومین جنگ داخلی فرو ببرد.
برخی تحلیلگران آمریکایی از جمله اناند گیریذاراداس، ستون نویس پیشین روزنامه نیویورک تایمز بر این باورند که آمریکا درگیر «جنگ سرد داخلی» شده است. وی به تازگی در مقالهای به اظهار نظر درباره شکاف اجتماعی موجود در جامعه آمریکا پرداخته و نوشته است: «مردم آمریکا دارند در دو کشور زندگی میکنند که در برابر یکدیگر نفوذناپذیرند و هر یک از آنها، دیگری را تهدیدی برای آمریکا میداند. اما مشکل در این است که آمریکا به جامعهای تبدیل شده که در آن تشویق و اقناع تقریبا غیرممکن است؛ جایی که مردم در دژهای خیالی که از واقعیت ساخته اند، زندگی میکنند.»
دو کشوری که مردم آمریکا دارند در آن زندگی میکنند همه جا در روزنامه و تلویزیون دیده میشود. پوشش رویدادهای یکسان خبری از سوی رسانههای چپ و راست اغلب با هدف اقدام تلافی جویانه و مقابله به مثل اتفاق میافتد و اختلافها در نگرش و در واژه سازی حقیقتا جالب است.
در جریان اعتراضهای پیشین، دو رویداد تیراندازی اتفاق افتاد که جامعهی آمریکا را بیش از پیش دچار دودستگی کرد. روز ۲۹ اوت عضو گروه راست افراطی در پورتلند به ضرب گلوله از پا در آمد. دوربینها تصویر زنی را ثبت و ضبط کردند که قربانی تیراندازی را «فاشیست احمق» خطاب میکنند و جمعیت هم برایش هورا میکشند و قه قه میزنند.
در روز ۲۵ اوت، نوجوانی ۱۷ ساله دو نفر را در شهر کنوشا در ایالت ویسکانسین هدف قرار داد؛ حادثه در جریان تظاهرات اعتراض آمیز ضد تیراندازی پلیس سفیدپوست به یاکوب بلیک سیاهپوست اتفاق افتاد. وکیل بلیک در دفاع از او گفت عضو گروه شبه نظامی و مسلح بوده که با هدف محافظت از کسب و کارهای کنوشا در برابر اعتراضهای خشونت آمیز تشکیل شده بود.
واژه «جنگ سرد داخلی» نخستین بار نیست که در آمریکا شنیده میشود. در سال ۲۰۱۸، نظرسنجی گروه راسموسن نشان داد ۳۱ درصد از رای دهندگان آمریکایی نگران آن هستند که حزب گرایی شدید در این کشور در طول پنج سال آینده، دومین جنگ داخلی را براه بیاندازد.
جورج فلوید، شهروند ۴۶ ساله آفریقایی - آمریکایی در ماه مه پس از آن جان سپرد که پلیس سفیدپوست در جریان عملیات دستگیری در مینیاپولیس، مینه سوتا نزدیک به ۹ دقیقه با زانو روی گردنش نشست. مرگ او سبب شد اعتراضهای سراسری و ناآرامی اجتماعی در آمریکا براه بیافتد و بحثها بر سر جنگ داخلی داغتر شود. اعتراضها فرصتی پیش روی مردم قرار داد تا خشم شان را فریاد بزند؛ موضع گیریهای به شدت ستیزه جویانه از سوی مردم آمریکا سبب شده خشونت و تیراندازی هم چاشنی اعتراضها شود.
از این رو، آمریکاییها به سرعت دارد احساس ناامنی میکنند؛ یکی از علتهای آشکار این ناامنی، هجوم دیوانه وار مردم برای خرید سلاح است. بنیاد ملی ورزش تیراندازی آمریکا برآورد کرده است که فروش سلاح گرم در فاصله ماههای مارس تا ژوئیهی سال جاری به ۸.۵ میلیون قبضه سلاح رسیده که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۹۴ درصد افزایش یافته است. گفتنی است بسیاری از مردم امسال برای نخستین بار اقدام به خرید سلاح گرم کرده اند.
اما برخی تحلیلگران نیز بر این باورند که دومین جنگ داخلی به شکل خشونت بروز نخواهد کرد بلکه بیشتر به جنگی نامتقارن و غیرمتعارف شباهت خواهد داشت؛ به شکل درگیریهای ایدئولوژیکی و با استفاده از ابزار و ادوات دیجیتالی.