فولاد استان و چالش تامین برق
رئیس انجمن فولاد استان: ۲ واحد صنعتی فولاد استان که نیازمند برق پرقدرت هستند در شهرکهای صنعتی با چالشهای زیرساختی روبرو شده اند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, نصراللهی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه قزوین به چالش ها و تهدیدهای بخش فولاد در استان اشاره کرد و گفت: به دلیل تأمین نکردن برق مورد نیاز در استان زمینه فعالیت شرکت های تولید فولاد در استان وجود ندارد و 2 واحد صنعتی که نیازمند برق پرقدرت هستند در شهرک های صنعتی با چالش های زیرساختی روبرو شده اند.
وی افزود: برای تأمین برق صنعت فولاد کارفرما باید به استان زنجان مراجعه کند و اگر بخواهد در قزوین سرمایه گذاری کند باید هزینه های احداث پست 230 کیلو ولت را از جیبش پرداخت کند.
نصراللهی خاطرنشان کرد: از صفر تا صد موضوع راه اندازی صنعت فولاد در استان را باید خود سرمایه گذار پرداخت کند و خبری از حمایت های دولتی نیست.
رئیس انجمن فولاد استان با بیان اینکه 90 درصد گردش مالی یک واحد صنعتی فولادی مربوط به مواد اولیه است، گفت: قیمت مواد اولیه فولاد در کشور ما از نرخ جهانی هم بالاتر است.
وی افزود: میلگرد صادراتی ایران 420 دلار معامله شده است این در حالی است که مواد اولیه تأمینی قیمت بالاتری دارد و سودی نصیب کارفرما نمی شود.
نصراللهی با اشاره به اینکه هر 300 تن سنگ آهن 150 تن آهن کنسانتره می دهد، گفت: تا 10 سال بیشتر سنگ آهن در کشور نداریم و در استان قزوین هم معدن سنگ آهن مرغوب نداریم و اصل معادن ما در سیستان و بلوچستان، یزد و کرمان مستقر هستند.
رئیس انجمن فولاد استان گفت: فقط تا 10 سال دیگر ذخیره سنگ آهن داریم و تهدید اصلی ما اتمام معادن سنگ آهن در کشور است.
وی افزود: علیرغم اینکه صنعت فولاد به شدت ارزآور است اما به زودی بازار صادرات را از دست خواهیم داد چرا که قیمت فولاد صادراتی با مواد اولیه برابری می کند و توان رقابت با کشورهای همسایه را نخواهیم داشت.
به گفته رئیس انجمن فولاد استان، به دست آوردن دوباره بازار فولاد ایران در کشورهای همسایه و شرق آسیا، بسیار سخت و طاقت فرساست.
نصراللهی خاطرنشان کرد: دولت باید عرضه مواد اولیه در بورس را تقویت کند.
وی افزود: خرید خرداد ماه شرکت های فولادی استان از طریق بورس، تنها در دو روز گذشته به دست شرکت ها رسیده است که با فاصله بسیار زیاد و آن هم با مقدار بسیار کمتر از آن چیزی که سفارش داده شده، به واحدها تحویل شده است.
رئیس انجمن فولاد استان گفت: موجودی 5 هزار تن در کارخانه های فولاد قانونی است که معادل حداقل تولید 10 روز آنهاست و شامل قانون احتکار در انبارها نمی شود.
وی افزود: میلگرد برخلاف دلار و طلا چیزی نیست که احتکار شود و ما آماده همکاری با دستگاه قضا در این زمینه هستیم.
نصراللهی خاطرنشان کرد: ما برای اینکه نیاز بازار و مشتری را تأمین کنیم ناچاریم روزانه هزار تن محصولات مختلف فولادی تولید و روانه بازار کنیم و به لحاظ اقتصادی قابل قبول و به صرفه نیست که فولاد تولیدی را احتکار کنیم.
رئیس انجمن فولاد استان تصریح کرد: 50 درصد فولاد تولیدی باید صادرات و 50 درصد دیگر نیز به تولید داخل اختصاص پیدا کند که متاسفانه خام فروشی، ضربه سنگینی به صنعت فولاد زده است و ادامه این مسیر مخاطرات جدی برای صنعت فولاد خواهد داشت.
وی افزود: استان قزوین استان فقیری به لحاظ منابع آبی است و نباید صنایع ذوب که آب بر هستند در استان دایر شود و برای این کار باید از ظرفیت تصفیه خانه ها برای استفاده در صنایع فولاد استفاده کرد و هفته گذشته قرداد 25 ساله ای میان یک شرکت فولادی با تصفیه خانه فاضلاب بوئین زهرا منعقد شده است.
عباسپور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز در گفت وگوی تلفنی با برنامه گفت وگوی ویژه خبری گفت: با افزایش تورم در حوزه فولاد مواجه هستیم و کمیته صنعت این کمیسیون چهارمین جلسه ساماندهی صنعت فولاد را برگزار کرده و مجلس به صورت جدی اقدامات و برنامه های مناسبی برای کاهش نرخ فولاد را در دستور کار قرار داده است.
وی افزود: تحریم های صنعت فولاد تولید صنعت فولاد کشور را کاهش داده است که حداقل میزان تولید مقاطع فولادی به بازار داخل اختصاص پیدا می کند.
به گفته عباسپور، شمش فولاد در خارج 380 دلار به فروش می رسد که بازار داخلی آن 500 دلار است و این موضوع باعث تعطیلی برخی از کارخانه های فولاد و کاهش اشتغال در کشور شده است.