به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فرانس پرس؛ براساس گزارش شمار بسیاری از نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد که روز چهارشنبه منتشر شد، ترکیب چند عامل که بیماری کووید ۱۹ نیز آنها را تشدید کرد، ممکن است سبب شود ناامنی غذایی حاد در جنوب یمن شدت یابد.
براساس این گزارش که فقط درباره مناطق جنوبی یمن است، شمار افرادی که با «سطح بالای ناامنی غذایی حاد مواجهند» ممکن است از دو میلیون نفر طی ماههای فوریه تا آوریل به سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر طی ماههای ژوئیه تا دسامبر برسد و افزایش ۶۰ درصدی داشته باشد.
این گزارش که به طور مشترک توسط سه آژانس سازمان ملل متحد از جمله برنامه جهانی غذا انجام گرفت، درباره ۱۳۳ منطقه در جنوب یمن است.
برنامه جهانی غذا در ماه ژوئن اعلام کرده بود به رغم کمکهای بشردوستانه، بیش از ۲۰ میلیون یمنی در سراسر کشور در شرایط ناامنی غذایی قرار دارند که ازاین تعداد نزدیک به ۱۰ میلیون نفر در اوضاع ناامنی غذایی حاد هستند.
یمن با جمعیتی نزدیک به ۲۷ میلیون نفر صحنه آن چیزی است که سازمان ملل متحد آن را وخیمترین بحران انسانی جهان میداند.
براساس این گزارش، بحران اقتصادی ناشی از تجاوز ائتلاف سعودي، سیلابها، حمله ملخها و در حال حاضر ویروس جدید کرونا، فضایی تکمیلی را برای افزایش موارد ناامنی غذایی بوجود آورده اند.
علاوه بر برنامه جهانی غذا، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) و دیگر شرکا در این گزارش مشارکت داشتند.
لیز گراند هماهنگ کننده بشردوستانه برای یمن هشدار داد «این گزارش به ما میگوید که یمن بار در آستانه بحران غذایی شدید قرار دارد».
لوران بوکرا مدیر برنامه جهانی غذا در یمن نیز گفت: «یمن از چندین جبهه با بحران مواجه است».
وی هشدار داد: «ما باید هم اکنون وارد عمل شویم. نشانههای هشدار بار دیگر در اینجا هستند و علاوه برآن با شیوع کرونا، چنانچه اقدام بشردوستانه به تعویق بیفتد، اوضاع ممکن است بدتر شود».
بر اثر تجاوز ائتلاف عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی کشته شدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.
یمن به دلیل تحمیل جنگ ۶ ساله از سوی ائتلاف سعودی علیه یمن و در نتیجه آن بسته شدن نیمی از مراکز پزشکی این کشور از وخامت شدید اوضاع در بخش بهداشت خود رنج میبرد و همین امر بسیاری از مردم را در معرض بیماریهای واگیردار و میکروبی قرار داده است.