در حالی که بالاترین آمار مرگ و میر روزانه ناشی از کرونا در استان اردبیل در دوره موج اول حداکثر 5 نفر بود، این روزها و در آغاز موج دوم شیوع، تعداد تلفات کرونایی استان در برخی روزها به 11 نفر هم رسیده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، در پی وضعیت بحرانی و قرمز شهر اردبیل و افزایش بستری ها و شیب تند آمار فوتی ها ، مسئولان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل پیشنهاد تعطیلی کامل و دو هفته ای شهر اردبیل را به ستاد کرونای استان ارائه داده اند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، با اشاره به وضعیت قرمز کرونایی این استان گفت: متاسفانه آمار ابتلاء، بستریها، بیماران بدحال و افراد فوت شده روز به روز رو به افزایش است و با توجه خستگی و فرسایش نیروهای درمانی، وضعیت بیمارستانهای استان بحرانی است و مردم باید بیش از هر زمان دیگری به سلامتی خود اهمیت دهند.
دکتر حبیب زاده اهالی استان را به استفاده مستمر از ماسک و مواد ضدعفونی کننده، رعایت دقیق فاصله گذاری فردی و اجتماعی و رعایت تمامی دستورات بهداشتی فرا خواند و افزود: در صورت ادامه روند فعلی شیوع، امکان بازگشت محدودیتهای کرونایی در شهرستانهای دارای وضعیت قرمز افزایش می یابد، چرا که مهار این بیماری نیازمند توجه جدی همه مردم و مسئولان است.
هشدار استاندار اردبیل استانداراردبیل گفت: متاسفانه در آغاز پیک دوم کرونا، مرکز استان اردبیل با اعلام وضعیت قرمز به حالت بحرانی در آمده است به گونه ای که تنها در سه روز آخر تیر ماه جاری 24 نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده اند.
اکبر بهنام جو اظهار کرد: مردم و مسئولان باید بیشترین حساسیت و مسئولیت پذیری را برای مقابله با کرونا داشته باشند چرا که از دست رفتن هر عزیزی چندین خانواده را داغدار میکند و تبعات بلند مدت اجتماعی دارد.
وی ادامه داد: وضعیت فعلی استان به حالت قرمز در آمده که در صورت ادامه این روند، تخت خالی در بیمارستانها برای مراقبت سایر بیماران نخواهیم داشت.
استاندار اردبیل با خاطرنشان کردن اینکه تعداد بیماران بستری بر اثر کرونا از پیک اول این بیماری عبور کرده است افزود: متاسفانه در اوایل شروع پیک دوم کرونا ۳۸۲ نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند که این آمار برابر با بالاترین میزان بستری شده های کرونایی در دوران پیک اول کرونا است.
استاندار اردبیل افزود: مردم و مسئولان به فکر کادر پزشکی و کادر پرستاری باشند که با جان و دل بطور شبانه روز سخت تلاش میکنند. متاسفانه به علت طولانی بودن این روند کارکنان مراکز بیمارستانی استان در شرایط فرسایشی قرار گرفته اند و نباید به خاطر ندانم کاری عدهای، همه مردم دچار بحران شوند.
وی با یادآوری اینکه در صورت غفلت مردم و مسئولان، افزایش آمار شیوع کرونا می تواند بسیار خطرناک تر از وضعیت فعلی باشد ادامه داد: مردم باید این مسئله را درک کنند و در صورت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی، با تصمیم ستاد مبارزه با کرونا مجبور به اعمال محدودیتها هستیم که این کار به اقتصاد و توسعه استان ضربه میزند.
بهنام جو با یادآوری اینکه در پیک اول کرونا مردم دستورالعمل های بهداشتی را خیلی خوب رعایت کردند، تصریح کرد: در آن زمان هیچ کس به دید و بازدید عید و مهمانی نرفت و حتی در هیچگونه دورهمی، مراسم عروسی و عزاداری شرکت نکردند که باعث شد تعداد فوتیها به صفر برسد، ولی متاسفانه در حال حاضر تعداد بستری ها نسبت به پیک اول بیماری در اسفندماه آمار بالاتری را نشان میدهد.
وی با اعلام هشدار جدی به افرادی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند گفت: این ویروس خودی و ناخودی نمیشناسد گر چه دانشگاه علوم پزشکی وظیفه درمان را بر عهده دارد، اما این بخش نیز نیازمند حرکت فرابخشی و همکاری عمومی جهت پیشگیری و مقابله با این ویروس است.
وی تصریح کرد: فرمانداران، بخشداران، شوراها و دهیاران در همه اقصی نقاط استان باید بطور جد وارد عمل شوند و با کمک به اقدامات پیشگیرانه و اطلاع رسانی دقیق، به عوامل ستاد مقابله با کرونا کمک کنند.
استاندار اردبیل با تاکید بر اینکه سیستم نظارتی و بازرسی از اصناف و مراکز پرتراکم افزایش می یابد گفت: در صورت لزوم بدون هیچ ملاحظه ای با اصنافی که موارد توصیه شده را رعایت نمی کنند برخورد می شود.
استاندار اردبیل همچنین گفت: در رابطه با مراسم عزاداری محرم جلسات متعددی با هیئت امنای مساجد، محلات شش گانه و بزرگان شهر برگزار شده و برای نحوه برگزاری این مراسم نیز تصمیم نهایی با نظر نماینده ولی فقیه در استان گرفته میشود.
اوج گیری فعالیت ۲۲ واحد تولید ماسک در استانمعاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل گفت: همزمان با شروع پیک دوم شیوع کرونا در استان، فعالیت 22 واحد تولیدی ماسک در استان تشدید شده است و این واحدها همگی به صورت سه شیفته کار می کنند.
ارژنگ افزود: علاوه بر واحدهای موجود، چند واحد تولید ماسک هم در مرحله بهره برداری است که در صورت تامین پارچه مورد نیاز می توانیم علاوه بر نیاز داخل استان بخشی از نیازهای سایر استان ها را نیز تامین کنیم.
وی تصریح کرد: پارچه مورد نیاز واحدهای تولیدی ماسک سه لایه در کشور تنها توسط دو واحد نساجی بافتینه و بافتسان تامین می گردد که از سامانه جامع تجارت بر فرآیند تولید و توزیع آنها بصورت متمرکز نظارت می شود.
عزیزی اظهار کرد: به منظور دسترسی آسان مردم به ماسک ارزان قیمت و قابل شستشو، تولید ماسک پارچه ای نانو در واحدهای کارگاهی نیز مورد تاکید است که نوع پارچه قابل استفاده برای تولید این نوع ماسک ها قرار است ظرف دو روز آینده از طریق سازمان غذا و داروی کشور اعلام شود.
تمهیدات ویژه برای کمک به مهار کرونامدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل گفت: با هدف کمک به دانشگاه علوم پزشکی و مراکز درمانی دخیل در مقابله با بیماری کرونا ، این بیمه تمامی هزینه های مربوط به بستری و درمان بیماران کرونایی در استان را خارج از روال اداری و به صورت فوری پرداخت کرده است.
دکتر سید وحید خلیلاللهی افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا از اوایل اسفندماه سال گذشته بیمه سلامت استان اردبیل از بابت هزینه بستری مبتلایان به این بیماری ۶۵ میلیارد ریال به دانشگاه علوم پزشکی پرداخت کرده است و هزینه مربوط به دو ماه اخیر هم به صورت علی الحساب به حساب دانشگاه علوم پزشکی واریز شده است.
وی با بیان اینکه با شیوع بیماری کرونا هزینههای بیمه سلامت نیز افزایش یافته است، اظهارداشت: هزینههای بستری در بخش ICU و CCU به مراتب بیشتر از بستری در تختهای معمولی بیمارستانها است.
مدیرکل بیمه سلامت استان اردبیل با تقدیر از حمایتهای دولت و مسئولان از بیمه سلامت بیان کرد: با این وضع اقتصادی دولت امسال حمایت ویژهای از نظام سلامت کرده به طوری که بیمه سلامت در سالهای گذشته چنین پرداختی به طرفهای قرارداد خود نکرده بود.
مدیرکل انتقال خون استان اردبیل هم گفت: با توجه به این که پلاسمادرمانی از راههای کمک به بهبودی بیماران بدحال کرونایی است ، اداره کل انتقال خون با حداکثر سرعت ممکن پلاسمای اهدا شده از طرف بیماران بهبود یافته را فراوری و در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار می دهد.
دکتر شراره دژکام افزود: تاکنون تنها ۹۰ نفر از بهبودیافتگان کرونا پلاسما اهدا کردهاند، این در حالی است که طبق آمار علوم پزشکی اردبیل تعداد بهبودیافتگان کرونا در استان تاکنون بیش از سه هزار و ۷۰۰ نفر بوده است.
مدیرکل انتقال خون استان اردبیل با اشاره به اینکه خانوادههای بیماران نیازمند به پلاسمای گروههای خونی مختلف ، برای یافتن افراد مناسب هیچ منبع اطلاعاتی ندارند و در فضای مجازی اعلام نیاز میکنند تصریح کرد: برای حل این مشکل در حال تهیه بانک اطلاعاتی بهبودیافتگان از کرونا هستیم تا فرایند دعوت برای اهدای پلاسما تسریع شود.
تمدید مهلت ثبت نام تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونامدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل از تمدید مهلت ثبت نام کسب و کارهای دارای بیمه و فاقد بیمه در سامانه کارا جهت دریافت تسهیلات کرونا تا پنجم مردادماه امسال خبر داد.
قاسم رحیمی افزود: صاحبان کسب و کار در رسته های ۱۴ گانه مشمول تسهیلات کرونا می توانند برای ثبت نام و درخواست تسهیلات از طریق سامانه کارا یا مراکز مشاوره شغلی و کاریابی های سراسر استان مراجعه کنند.
وی تصریح کرد: براین اساس ثبت نام کارگاه های دارای کد کارگاهی تامین اجتماعی و خویش فرمایان و کارگاه های بدون بیمه قابل انجام بوده و رسته فعالیت های مشمول و شرایط پرداخت تسهیلات در سامانه قابل مشاهده است. چنانچه درخواست خویش فرمایان و کارگاه های بدون بیمه در سامانه تایید نشود، متقاضیان موضوع را از طریق دستگاه صادر کننده مجوز خود پیگیری کنند.
اعطای تسهیلات به آسیب دیدگان از کرونا در بخش حمل ونقل عمومیمعاون حمل ونقل اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان اردبیل از تخصیص وام 6 و12 میلیونی به آسیب دیدگان از کرونا در بخش حمل ونقل استان خبر داد.
رضا شیرین زاده با بیان اینکه از آغاز شیوع ویروس کرونا تا به امروز شاغلان بخش حمل و نقل اعم از رانندگان بخش مسافری و همچنین شرکت های فعال حمل و نقل بیشترین آسیب را به خود دیده اند گفت: ثبت نام برای دریافت این تسهیلات از هفته گذشته شروع شده است و رانندگانی که تا امروز ثبت نام نکرده اند تا پنجم مرداد ماه فرصت دارند.
وی فعالیت بیش از دو هزار و 600 راننده دارای کارت هوشمند را در بخش حمل و نقل مسافری در استان یاد آور شد و اظهار کرد: این تسهیلات شامل رانندگانی می شود که دارای کارت هوشمند فعال بوده، بیمه بهمن ماه خود را واریز کرده و همچنین استراحت پزشکی در بهمن ماه نداشته اند.
معاون حمل ونقل اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان اردبیل با اشاره به اینکه از 2600 راننده فعال مسافری 480 نفراز آنها دارای بیمه روستایی هستند تصریح کرد: در فاز اول اولویت ثبت نام با رانندگانی است که دارای بیمه تامین اجتماعی هستند اما رانندگان بیمه روستایی هم می توانند در حین ثبت نام گزینه فاقد بیمه را انتخاب کنند.
شیرین زاده داشتن مدرک شغلی راننده اعم از گواهینامه،کارت هوشمند معتبر، کارت ملی و شناسنامه را از الزامات ثبت نام در این طرح عنوان کرد و گفت: رانندگان می توانند با مراجعه به سایت کارا ثبت نام خود را انجام داده و در صورت تایید، بانک مورد نظر را نیز انتخاب کنند.
وی خاطر نشان کرد: درخواست رانندگان فاقد مشکل به سایت بانک عامل ارجاع داده می شود و جهت دریافت تسهیلات به شعبات مورد نظر معرفی خواهند شد.
معاون حمل ونقل اداره کل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان اردبیل با بیان اینکه رانندگان برای دریافت این تسهیلات نیاز به هیچ ضامنی ندارند و فقط ارائه چک راننده یا سفته کافی است ادامه داد: این وام با سود بانکی 12 درصد ،با اقساط 24 ماهه وبا 4 ماه دوره تنفس به رانندگان بخش مسافری ارائه می شود.
شیرین زاده همچنین از اعطای تسهیلات 12 میلیون تومانی به شرکت های حمل و نقل مسافری و مجتمع های خدماتی ، رفاهی و بین راهی آسیب دیده از کرونا در استان اردبیل خبر داد و بیان کرد: هریک از شرکت ها و یا مجتمع هایی که در این مدت کسب و کارشان مختل شده اما کارگر فعال دارند و بیکار نشده اند می توانند با ثبت نام در سایت مذکورباهمان شرایط اشاره شده نسبت به اخذ وام خود اقدام کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان اردبیل در تشریح آسیبهای بیماری کرونا به صنعت گردشگری و اقتصاد استان گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده ، در چهار ماهه نخست امسال شیوع کرونا بیش از 105 میلیارد تومان خسارت به بخش گردشگری استان اردبیل وارد کرده است.
نادر فلاحی با اشاره به معرفی واحدهای اقامتی و مراکز گردشگری آسیب دیده از کرونا برای دریافت تسهیلات کمکی افزود: فرایند پرداخت این تسهیلات آغاز شده است که امیدواریم در جبران بخشی از ضررهای سرمایه گذاران بخش گردشگری استان موثر باشد.
سرهنگ حقی معاون وظیفه عمومی استان اردبیل هم از تمدید مهلت اعزام مشمولان سربازی دارای بیماری های زمینه ای و داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد رشته های غیر پزشکی تا اواخر شهریور خبر داد.
آغاز موج دوم شیوع کرونا و افزایش آمار بیماران بستری و فوت شده در استان اردبیل موجب حساس تر شدن مردم و مسئولان نسبت به اجرای دستورالعمل های بهداشتی شده است. بررسی های میدانی در شهرهای مختلف استان نشان می دهد که استفاده عمومی از ماسک در روزهای اخیر افزایش معناداری داشته است. بدون شک با افزایش رعایت فاصله گذاری اجتماعی و اعمال برخی محدودیت ها ، موج دوم کرونا نیز در استان فروکش خواهد کرد اما سئوال اصلی این است که آیا باز هم غفلت های مرگبار زمینه جولان دوباره کرونا در موج سوم را فراهم خواهند کرد یا خیر؟