به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از بیروت، مراسم سی و هشتمین سالگرد ربوده شدن ۴ دیپلمات ایرانی، با حضور تعدادی از وزرا و نمایندگان مجلس لبنان، شخصیتهای فلسطینی و لبنانی و دیپلماتهای کشورهای دیگر در محل سفارت جمهوری اسلامی در بیروت برگزار شد.
«محمد جلال فیروزنیا» سفیر کشورمان در لبنان، ربودن ۴ دیپلمات ایرانی در سال ۱۹۸۲ میلادی را جنایتی بزرگ و بر خلاف همه ارزش و عرفهای انسانی و دیپلماتیک و معاهدات بین المللی دانست و گفت: از آنجا که دیپلماتهای ایرانی، در لبنان مورد ربایش قرار گرفته اند و بر اساس معاهدات بین المللی میبایست مورد حمایت قرار میگرفتند، بنابراین از همه مسئولان مربوطه میخواهیم که این پرونده را با جدیت پیگیری کنند و ابعاد آن را مورد پیگرد قرار دهند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همچنان از سازمان ملل و دیگر نهادهای بین المللی مسئول میخواهد که در راستای عمل به وظایف حقوقی و انسانی، تلاش خود را برای روشن شدن ابعاد مختلف این قضیه به کار گیرند. جمهوری اسلامی ایران نیز در این خصوص از هیچ اقدامی برای بازگرداندن این عزیزان به کشور دریغ نخواهد کرد و پیگیریهای لازم را در این مسیر به عمل خواهد آورد.
فیروزنیا همچنین سیاستهای آمریکا را عامل مشکلات منطقه برشمرد و با محکوم کردن آن تصریح کرد: دخالت در امور داخلی کشورها، ممانعت از برقراری ارتباطات و همکاریهای اقتصادی و تجاری میان آن ها، تشدید تحریمها و روی آوردن به تهدید و باج گیری از سیاستها و ابزارهای مورد استفاده آمریکا در منطقه در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی و معامله قرن است.
۱۴ تیرماه سال ۱۳۶۱، زمانی که از اشغال بخشهای وسیعی از لبنان توسط رژیم صهیونیستی یک ماهی میگذشت، ۴ دیپلمات ایرانی با همراهی پلیس لبنان از دمشق به سمت بیروت میرفتند، اما در ایست و بازرسی شبه نظامیان تندروی وابسته به اسرائیلیها در منطقه برباره در شمال لبنان متوقف و بازداشت شدند و تاکنون از سرنوشت شان خبر دقیقی در دست نیست.
در میانه جنگ داخلی لبنان و هجوم وحشیانه اسرائیلیها به این کشور «سید محسن موسوی» کاردار سفارت جمهوری اسلامی، «حاج احمد متوسلیان» وابسته نظامی ایران، «تقی رستگار مقدم» کارمند سفارت و «کاظم اخوان» خبرنگار با اینکه از مصونیت دیپلماتیک برخوردار بودند، ربوده شدند.
دو فرضیه اصلی پیرامون سرنوشت ۴ دیپلمات ایرانی مطرح است، نخست روایت شبه نظامیان قوات و سرکرده آنها سمیر جعجع در به شهادت رسیدن این دیپلماتها و دوم تسلیم کردن آنها به افسران اسرائیلی.