مردم و دامداران مراقب باشند ؛
هشدار شیوع تب کریمه کنگو در برخی از نقاط مازندران
دامپزشکی مازندران درباره شیوع تب کریمه کنگو در برخی از نقاط استان هشدار داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز مازندران، مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه فصل فعالیت کنهها از اوایل بهار تا اواخر تابستان است، گفت: تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو یک بیماری تب دار حاد و خونریزی دهنده مشترک بین انسان و حیوان است که توسط کنه منتقل میشود.
دکتر سیدحسین رضوانی افزود: برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو دامداران استان اقدام به سمپاشی محل نگهداری دام کنند.
رضوانی به مردم توصیه کرد گوشت مورد نیاز خود را حتما" از مراکز بهداشتی تهیه کنند، زیرا لاشههای دام در این مراکز به مدت ۲۴ ساعت بعد از ذبح، در سردخانه نگهداری میشود تا ریسک بیماری از بین برود؛ بعد از این اقدام، مصرف گوشت قرمز مشکلی برای انسان ندارد.
او گفت: افراد وقتی کنهای را در بدن خود مشاهده کردند آن را با دست خود از بین نبرند و با دستکش کنه را بکشند تا از انتقال بیماری جلوگیری شود.
مدیر کل دامپزشکی مازندران افزود: با شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها، شهروندان از مصرف جگر خام دام یا نیم پخته خودداری کنند.
رضوانی گفت: برای جلوگیری از شیوع برخی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، لاشه دام بعد از کشتار باید حداقل به مدت ۲۴ ساعت و آلایشهای خوراکی مانند جگر، دل و قلوه نیز به مدت ۴۸ ساعت در دمای معمولی یخچال نگهداری و سپس مورد استفاده قرار گیرد.
تب مالت، سالک، کیست هیداتیک و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، جنون گاوی، تب دره ریفت و آنفلوآنزای پرندگان از مهمترین بیماری مشترک انسان و دام است.