به گزارش
خبرگزاری صداو سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، حضرت خدیجه (س)، از پدری به نام خویلد بن أسد بن عبدالعزی و مادری به نام فاطمه بنت زائده در مکه متولد شد.
خدیجه (س) قبل از بعثت با حضرت محمد (ص) ازدواج کرد و نخستین زنی است که به ایشان ایمان آورد.
در منابع تاریخی در مورد ویژگیهای شخصیتی ایشان آمده است که ایشان دارای جایگاه بالای اجتماعی و حُسن شهرت او در شَرف و نسب بوده است.
ایشان زنی شریف و با درایت بود که خداوند خیر و کرامت برای او در نظر گرفته بود، به لحاظ نسب در طبقه متوسط از انساب عرب جای داشت، اما دارای شرافتی عظیم و ثروتی زیاد بود.
همه منابع تاریخی، خدیجه را نخستین همسر پیامبر اکرم (ص) معرفی کردهاند.
خود حضرت خدیجه (س)، پیشنهاد ازدواج با پیامبر (ص) را مطرح کرده بود.
این پیشنهاد پس از آن روی داد که با درستکاری و درستگفتاری و امانتداری و کرامت اخلاقی حضرت رسول اکرم (ص) آشنا شد، و او را امین بر مالش قرار داد و پس از برگشتن پیامبر اکرم (ص) از سفر تجاری شام، توسط میسره، غلامش، با ویژگیهای ایشان آشنا شد.
خدیجه (س) همه ثروت خود را در راه نشر اسلام به کار گرفت.
پیامبر (ص) به احترام خدیجه، در طول حیات او همسری دیگر برنگزید و پس از درگذشت ایشان همواره از او با نیکی یاد میکرد.
حتی ایشان از کسانی بودند که انتظار قدوم پیامبر اکرم (ص) را میکشیدند و همواره از علماء، به ویژه عموی خود ورقه، علایم نبوّت آن حضرت (ص) را جویا میشد؛ و هنگامی که به خدمت پیامبر (ص) شرفیاب شد، اوّل از مهر نبوّت سؤال کرد و آن را زیارت فرمود.
در مورد فرزندان ایشان هم محققان شیعه قائلند که بعد از ازدواج این دو بزرگوار، خداوند دو پسر به نامهای قاسم و عبدالله که به آنها (طیّب) و (طاهر) هم میگفتند، به ایشان عنایت فرمود که در ایام طفولیت از دنیا رفتند و تنها دخترشان حضرت فاطمه (س) بود؛ و دختران دیگر، دختر خواندههای پیامبر (ص) ودختران خواهر خدیجه (س) بودند، که بعد از فوت پدرشان حضرت خدیجه (س) احتیاجاتشان را بر طرف میکرد، تا اینکه مادرشان (هاله) فوت کرد، که تحت سرپرستی پیامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) در خانه خدیجه (س) قرار گرفتند.
از این رو در بین مردم مشهور شد که آنها دختران رسول اکرم (ص) هستند.