مشهد؛
همدلی در شورای شهر به قوت خود باقی است
اعضای پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد در مبانی، اصول و برنامههای اساسی هیچ اختلاف نظری ندارند و انسجام و همدلی در این نهاد همچنان به قوت خود باقی است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مرکز خراسان رضوی، رییس شورای اسلامی شهر مشهد
در نودمین نشست شورای اسلامی شهر مشهد، تحقق، پویایی و اختلاف نظر را امری طبیعی در نظام شورایی توصیف و بیان کرد: شورای پنجم برخاسته از یک جریان فکری ریشهدار مردمی در شهر مشهد است و بطور طبیعی درون شورا در مسائل مختلف رویکردهایی مختلف وجود دارد.
محمدرضا حیدری به نیمهکاره ماندن نشست هفته پیش شورای شهر مشهد بخاطر اختلاف در خصوص رایگیری پیرامون یک موضوع شهری اشاره و بیان کرد: آنچه هفته پیش در نشست علنی شورای شهر مشهد اتفاق افتاد جزو ذات نظام پارلمانی شورایی است.
رییس شورای شهر مشهد افزود: اختلاف نظر در شورا امری طبیعی است که با تعامل و پیگیری مرتفع میشود لذا برخی جریانها دلشان را خوش نکنند که درون شورا تفرقه افتاده زیرا فضای شورا فضای همدلی و انسجام است و آنچه در این فضا وجود دارد بحث تضارب آرا است.
وی ادامه داد: موضوع گفتگو و تضارب آرا را امری اجتنابناپذیر در فضای مدیریتی خود میدنیم و انسجام ادامه دارد.
رییس شورای شهر مشهد افزود: با توجه به پیچیدگی کلانشهرها، تکالیف قانونی همچنان بر عهده مدیریت شهری است اما اختیارات لازم متناسب با این ماموریتها در اختیار آنها قرار ندارد و ظرفیت قانونی برای تامین منابع پایدار نیز فراهم نشده است.
وی ادامه داد: البته تلاشهایی در این زمنیه صورت گرفته و اواخر پارسال لایحه تامین منابع پایدار در مجلس شورای اسلامی تصویب شد ولی بنا بر اذعان کارشناسان، این لایحه نتوانست خواسته مدیریت شهری را تامین کند لذا هنوز موضوع تامین منابع پایدار اداره شهرها از چالشهای جدی کلانشهرها به عنوان خطر جدی است.
حیدری گفت: اگر در این خصوص چارهاندیشی نشود، شهرها همچنان مقروضتر و بدهکارتر میشوند و مجبور خواهند بود به روشهای ناصواب برای اداره شهرها روی آورند.
وی در ادامه به گذشت ۳۲ ماه از آغاز فعالیت شورای پنجم مشهد با رویکرد اصلاحطلبی اشاره و بیان کرد: همچنان به رویکرد و شعارهای انتخاباتی خود پایبند هستیم.
وی ادامه داد: شورای پنجم شهر مشهد فضای کاری فعالی داشته بطوری که در طول فعالیت خود تاکنون ۶۶۴ مصوبه داشته در حالی که شمار مصوبات شورای چهارم در همین مدت ۵۶۶ مورد بود.
حیدری گفت: در حوزه نظارتی نیز لوایح خوب و منحصر به فردی تصویب شدهاند و بخش نظارتی بر مدیریت شهری بیشتر اعمال شده گرچه هنوز تا رسیدن به سازوکارهای مطلوب فاصله داریم.
وی افزود: شورای پنجم شهر مشهد در حوزه نظارت عالیه فعالیتها و تلاشهای خوبی داشته است. در کمیتههای نظارتی با ۱۶۵ جلسه حدود هزار و ۷۰۰ پرونده مشکلدار که شهرداری نتوانسته بود در خصوص آنها تصمیم بگیرد، توسط شورای شهر حل و فصل شد که همه آنها در چارچوب مصوبات شورا بوده است.
حیدری در ادامه به تبعات عالمگیر بیماری ویروسی همهگیر کرونا اشاره و بیان کرد: با شیوع این ویروس در مشهد شهرداری و شورای شهر از همان روز نخست در این عرصه حضور داشتند و تلاشهای موثری صورت گرفته است.
وی افزود: در حوزه حمل و نقل با اولویت سلامت شهروندان تصمیم سختی گرفته و هزینه سنگینی نیز متوجه شهر شد بطوریکه در بخش اتوبوسرانی تاکنون ۱۵۰ میلیارد ریال و در بخش قطارشهری نیز ۱۰۰ میلیارد ریال کاهش درآمد و خسارت داشتهایم.
رییس شورای شهر مشهد ادامه داد: در مجموع شهرداری مشهد بابت موضوع کرونا ۱۰ هزار میلیارد ریال خسارت دیده که ۶.۵ میلیارد ریال آن مربوط به کاهش منابع و بقیه مربوط به هزینههای تحمیلی است.