توصیههای فنی برای کاهش خسارت بیماری سرخشکیدگی هلو و شلیل
از اختلاط سم و کود برای کاهش خسارت بیماری سرخشکیدگی هلو و شلیل خودداری شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به باغداران توصیه کرد : از اختلاط سموم مانکوزب و تیوفانات متیل با کودهای ماکرو و میکرو هنگام سمپاشی خودداری کنند.
عبدالرحمن زاغی با اشاره به مشاهده علائم سرخشکیدگی در برخی از باغات درختان میوه هسته دار استان گفت : بررسیهای به عمل آمده نشان میدهد عامل آن ، بیماری "قارچ مونیلیا" است که عدم اجرای بموقع توصیههای مبارزه زمستانه ، هرس بهداشتی برای ایجاد تهویه مناسب و بالابودن رطوبت و عدم زهکشی باغ این عارضه را تشدید میکند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران به باغداران توصیه کرد : برای پیشگیری و کاهش خسارت این بیماری ، مدیریت عوامل خسارتزا را با درنظر گرفتن شرایط جوی و مشاوره با کارشناسان حفظ نباتات و کلینیکهای گیاهپزشکی برابر دستورالعمل و اطلاعیه صادره کمیته پیش آگاهی در زمان توصیه شده مورد توجه قرار دهند.
وی تصریح کرد : برای کاهش عارضه و پیشگیری از گسترش آن پس از فندقه شدن میوه نسبت به محلول پاشی درختان با یکی از قارچ کشهای مانکوزب به نسبت ۱.۵ تا ۲ و یا تیوفانات متیل به نسبت ۰.۵ تا ۰.۷ کیلوگرم در هزار لیتر آب به صورت مه پاشی اقدام کنند.
به گفته وی در صورتیکه عامل بیماری ، باکتری باشد و سرخشکیدگی با ترشح صمغ همراه باشد از ترکیبات مسی برای کنترل بیماری استفاده شود.