پخش زنده
امروز: -
وضعیت شهرستان کوهرنگ سفید است، با آمدن کارگران غیر بومی برای ساخت سدهای بیرگان و کوهرنگ 3 مردم این شهرستان احساس خطر می کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، با ورود حدود دو ماه از کووید 19(ویروس جهانی) به استان چهارمحال و بختیاری از مجموع 10 شهرستان این استان، تنها کوهرنگ همچنان در وضعیت سفید قرار دارد.
18 فروردین بود که مردم شهرستان کوهرنگ با شماره 31162060 مطالبات مردمی در تحریریه خبرصدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری تماس گرفتند و اعتراض کردند؛ کارگران غیربومی برای ساخت سد بیرگان(شرکت سابیر)، تونل کوهرنگ 3 (شرکت تابلیه) و جاده جایگزین در بستر دریاچه(شرکت کیان پاد) به این شهرستان آمده اند.
این بار اعتراض به دلیل احساس خطر از کرونا بود، نه سر مسئله آب و احداث سد و تونل برای انتقال آب. سال هاست که استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری بر سر موضوع آب با هم اختلاف دارند.
متولی ساخت سد و تونل ها در شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری، آب منطقه ای استان اصفهان است.
شهرستان کوهرنگ یک بیمارستان دارد که دارای امکانات و تجهیزات پزشکی نیست و در حال حاضر هم در این شهرستان بیمارستانی برای اهالی در صورت ابتلاء به ویروس کرونا در نظر گرفته نشده است و در اکثر مواقع بیماران برای درمان به بیمارستان شهرستان فارسان منتقل می شوند.
هوشنگ مصطفوی که فرماندار شهرستان کوهرنگ است، خبر می دهد که حدود هزار کارگر بومی و غیر بومی برای ساخت سد بیرگان، تونل سوم کوهرنگ و جاده جایگزین فعالیت می کنند که کارگران بومی اکثراً از استان هایی که بیماری کرونا در آن جا حاد است؛ هستند.
وی می گوید: با شیوع ویروس کرونا جلسه ای با پیمانکاران این شرکت ها برگزار شد و شرکت سابیر پذیرفت که کارها تعطیل شود و در نامه ای از شرکت آب منطقه ای اصفهان خواست تا ماده 43 قانون عمومی پیمان را اعمال کند که جوابی دریافت نکرد؛ اما شرکت تابلیه حاضر به همکاری نشد و با آغاز سال جدید کار را متوقف کرد و در حال حاضر هم نیروهای غیر بومی برای ادامه کار آمده اند.
هوشنگ مصطفوی معتقد است که تنها تعدادی از کارگرهای بومی سد بیرگان آمده اند و کار هم شروع نشده است.
وی می افزاید: احساس خطر کردن مردم شهرستان کوهرنگ به حق است و با توجه به دستورالعمل های شبکه بهداشت و درمان شهرستان کوهرنگ مخصوص شرکت ها و تونل های آب، اگر شرکت آب منطقه ای بتواند این دستورالعمل را اعمال کند، فعالیت خواهند کرد در غیر این صورت شبکه بهداشت اجازه کار به آنها نمی دهد.
موضوع را از آب منطقه ای استان پیگیر شدم؛ آقای عدنانی مدیر روابط عمومی می گوید: متولی این طرح ها، آب منطقه ای استان اصفهان است.
مدیر روابط عمومی آب منطقه ای اصفهان هم در تماس تلفنی گفت: فکر نمی کنم مسئولان مربوطه در این خصوص مصاحبه کنند؛ اگر موفق شدم اطلاع خواهم داد، چون سوالات چالشی است و معمولاً پاسخگو نیستند.
آقای شفایی ادامه داد: موضوع انتقال آب در کل استان ها و استان چهارمحال و بختیاری و اصفهان چالشی بوده و معمولا تبعات اجتماعی دارد و روی این موضوع معمولاً سکوت است و گاهی در شبکه های اجتماعی که کمتر کنترل می شود بحث است.
وی افزود: هیچوقت در زمینه کارکردن و نکردن، تعطیلی و پیشرفت این طرح خبری کار نمی شود، اگر به سایت آب منطقه ای اصفهان هم مراجعه کنید خبری از کوهرنگ کار نمی شود.الان دولت اعلام کرده با دو سوم نیروها کار شود .
خبری از آقای شفایی نشد؛ چه کسی پاسخگو است، شهروندی از بیرگان می گوید: در شرایط قرنطینه چرا کارگرهای غیر بومی شرکت آب به اینجا آمده اند؟
فرد دیگری از کوهرنگ می گوید: حدود 300 نفر نیروی غیر بومی دو یا سه روزه که فعالیت خود را در سد بیرگان و تونل کوهرنگ شروع کردند؛ مسئولین پیگیری کنند. دستور وزارت بهداشت بدین صورت است که فقط کارگاه های تولیدی فعالیت کنند؟
نبود تجهیزات در بیمارستان کوهرنگ و تجربه سیل عید پارسال زنگ خطری برای اهالی این شهرستان است. علی خیری ساکن بازفت 20 سالیست در حرفه زنبورداری مشغول است، هرسال با شروع سرما تمام کندوهای زنبور را به استان های گرمسیری منتقل می کند و حالا فقط به خاطر کرونا و حفظ سلامتی شهرستان همچنان در گرمسیر مانده است.
همت بدری خبرنگار شهرستان کوهرنگ می گوید: بیشتر اهالی این شهرستان عشایر هستند و مردم به لحاظ اقتصادی فشار بر آنهاست.
فرماندار شهرستان کوهرنگ گفت: با همدلی و همفکری همه نیروهای ستاد مقابله با کرونا از جمله هلال احمر، نیروی انتظامی، اداره راهداری جاده ای، بهداشت و درمان، دهیاران، شوراها، معتمدان، بزرگان و ریش سفیدان شهرستان زودتر طرح فاصله اجتماعی اجرا کردیم. در مرحله اول طرح غربالگری را صد در صد اجرا کردیم و مرحله دوم این طرح از هفته پیش آغاز شده است و تا زمانیکه بیماری به شیب برسد و علوم پزشکی در استان اعلام کند بیماری مهار شده این روند ادامه دارد.
تمام هتل ها، مهمانپذیرها، مهمانسراها تعطیل شد و آبشار شیخ علیخان، چشمه دیمه، آبشار تونل اول کوهرنگ، پیست اسکی چلگرد، غار یخی چما، آبشار شیخ علیخان، سد کوهرنگ، رودخانه بازفت و پل خداآفرین هم مسافر و گردشگری به خود ندیدند.
هوشنگ مصطفوی ادامه داد: هفت ورودی شامل مسیر شهرستان الیگودرز استان لرستان به سردشت دهستان موگویی، درهه رزگر از شهرستان فریدن شهر اصفهان، مسیر چشمه دیمه به شهرکرد و چادگان اصفهان، بخش مرکزی به باباحیدر، مسیر میهه به فارسان، صمصامی به دشتک اردل و گردنه تاراز به خوزستان مسدود شد و تنها ورودی شهرستان کوهرنگ با امکان بازسنجی 24 ساعته برای تردد وسایل حامل مواد غذایی و انتقال بیماران باز بود.
مردم شهرستان کوهرنگ هم می دانند که ویروس کرونا در مناطق سرد رشد می کند، مدیرکل هواشناسی استان گفت: در 179 روز پاییز و زمستان سال زراعی جاری شهرستان کوهرنگ در مجموع 92 روز سردترین نقطه کشور اعلام شد.
آقای چراغپور افزود: دمای هوای شهرستان کوهرنگ در 24 ساعت گذشته 10 درجه بالای صفر بود و امروز به دو درجه زیر صفر رسیده است.
شهرستان کوهرنگ با حدود 8هزارخانوار در 85 کیلومتری شهرکرد شامل بخش های مرکزی، بازفت و دوآب صمصامی است.
مردم کوهرنگ که از ایل بختیاری هستند و با گویش لری بختیاری تکلم می کنند حالا نگرانند که پس از حدود دو ماه تحمل شرایط قرنظینه حالا کرونا به شهرستان راه باز کند.