به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی ان بی سی نیوز در گزارشی با اشاره به همکاری رودی جولیانی، وکیل شخصی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با منافقین که دست شان به خون مردم و غیرنظامیان آلوده است نوشت این همکاری میتواند به گرفتاریهای حقوقی بیشتری (برای جولیانی) ختم شود.
به گفته کارشناسان، اقدام مایکل موکاسی (Michael Mukasey)، دادستان کل پیشین آمریکا و از دوستان نزدیک و هم پیمان جولیانی در ثبت نام به عنوان یکی از لابیها (دلالان) هوادار مجاهدین خلق (منافقین)، گروه مخالف نظام در ایران، وزارت دادگستری را بر آن خواهد داشت برای بازرسی در این رابطه ورود پیدا کند.
موکاسی، دادستان کل پیشین آمریکا در بهار سال ۲۰۱۷ با نمایندگانی از منافقین (امای کی) دیدار کرد؛ سازمان منافقین خلق ایران تا سال ۲۰۱۲ در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی وزارت امور خارجه آمریکا قرار داشت. موکاسی تنها نبود؛ رودی جولیانی، یکی دیگر از چهرههای سیاسی مطرح آمریکا نیز در آن دیدار حضور داشت.
این شرکای حقوقی در نزدیک به یک دههی گذشته در پیشبرد دستور کار منافقین نقش آفرینی کرده اند؛ با دریافت پول در گردهمایی آنان سخن رانده و سرمقالههایی در روزنامهها در پشتیبانی از گروهی نوشته اند که در دهه ۱۹۷۰ میلادی با قتل شش آمریکایی در ارتباط بودند.
اما موکاسی در اواخر ماه گذشته میلادی پذیرفت به عنوان عنصر رسمی خارجی مجانی برای بازوی سیاسی منافقین لابی کند. کارشناسان میگویند جولیانی هنوز چنین نقشی را نپذیرفته، زیرا این احتمال وجود دارد که وزارت دادگستری با آغاز تحقیق و تفحص در لابی گری غیرقانونی او را هدف قرار بدهد.
جاش روزنشتاین یکی از وکلای مستقر در واشنگتن است که به موکلان درباره پایبندی به قوانین لابی گری فدرال مشاوره میدهد. وی گفت: «این همان سناریویی است که معمولا به آغاز بازرسی ختم میشود. اگر جولیانی و موکاسی با هم یا به موازات یکدیگر کار میکردند آنگاه جولیانی به دردسر خیلی بزرگی گرفتار میشد.»
اقدام موکاسی در پذیرش نقش دلالی برای وابسته سیاسی منافقین در شرایطی اتفاق میافتد که جولیانی، شهردار پیشین نیویورک که اکنون وکیل شخصی رئیس جمهور دونالد ترامپ است به علت فعالیتهای بین المللی تجاری با دردسرها و گرفتاریهای حقوقی روزافزونی روبرو میشود.
معاملات جولیانی در خارج از آمریکا، عمدتا در اوکراین، زیر ذره بین نظارت قرار گرفته است. دو تن از دستیارانش هفتهی گذشته در طرح پرداخت پول خارجی (رشوه و...) به سیاستمداران آمریکایی متهم شدند.
نیویورک تایمز گزارش داده است که معاملات تجاری جولیانی در معرض بازرسی فدرال قرار دارد و احتمال دارد قضات، وی را به علت ناکامی در ثبت نام به عنوان عامل کشوری خارجی تحت پیگرد قرار بدهند.
کارشناسان حقوقی میگویند کاری که جولیانی به نیابت از مجاهدین (منافقین) و بازوی سیاسی امای کی، شورای ملی مقاومت ایران (منافقین) انجام میداده نیز پرسش برانگیز است و شاید با قانون ثبت نام عناصر خارجی (فارا) در تناقض قرار بگیرد. بر اساس این قانون، شهروندان آمریکا موظفند هر گونه کار روابط عمومی یا لابی گری به نیابت از نهاد یا کشور خارجی را به آگاهی وزارت دادگستری برسانند بدون توجه به اینکه آیا برای این کار حقوق میگیرند یا مجانی کار میکنند.
بازنگری در پروندههای دولتی منافقین (در آمریکا) نشان میدهد جولیانی از سال ۲۰۱۴ به این سو دست کم یکبار در هر سال به مقامهای منافقین دیدار داشته و بر سر مسائلی همچون «سلاحهای هستهای ایران، تروریسم ایران در منطقه از جمله در عراق و سوریه در سال ۲۰۱۴» درد و رنج مخالفان ایرانی که در سال ۲۰۱۵ در عراق زندگی میکردند و اعتراضها در ایران در سال ۲۰۱۸ بحث و گفتگو میکرده اند.
جولیانی در این دوره زمانی در رویدادهایی که با منافقین در ارتباط بوده در لهستان، آلبانی، پاریس و واشنگتن حضور پیدا کرده و سخنرانی کرده است. کارشناسان فارا میگویند سخنرانی جولیانی در واشنگتن در ماه مه سال ۲۰۱۸ و مطالبی که او در پشتیبانی از گروهک منافقین نوشته به ویژه دردسرساز هستند.
متیو ساندرسون، وکیل مدافعی که در پروندههای لابی گری خارجی تخصص دارد گفته است وضعیت بسیار پیچیدهای است، زیرا جولیانی مشاور رئیس جمهور بوده و در عین حال به شیوهای فعالیت داشته که به نظر میرسد همزمان دارد منافع خارجی مشخصی را نیز نمایندگی میکند.
جولیانی در گفتگو با ان بی سی نیوز گفت هیچ علتی وجود ندارد که او هم به عنوان عاملی خارجی ثبت نام کند، زیرا بر خلاف موکاسی او قصد ندارد با مقامهای دولتی آمریکا درباره منافقین به گفتگو بنشیند.
نه جولیانی؛ نه موکاسی و نه نمایندگان بازوی سیاسی منافقین هیچ کدام به درخواستها برای اظهارنظر درباره این رویدادها پاسخ ندادند.
گروهک منافقین در دهه ۱۹۶۰ به عنوان جنبشی اسلامی - مارکسیستی تشکیل شد؛ این گروه پیشینهای خونین دارد. منافقین متهم هستند شش شهروند آمریکایی را پیش از انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ کشتند و در سالهای متمادی پس از آن، دیپلماتهای ایرانی را ترور کردند.
منافقین که از هم پیمانان دیرپای صدام؛ دیکتاتور (معدوم) عراق به شمار میآمدند در سال ۱۹۹۷ در فهرست سیاه وزارت امور خارجه آمریکا قرار گرفتند. نام این گروه تروریستی در سال ۲۰۱۲ و با عنایت ویژه هیلاری کلینتون، وزیر وقت امور خارجه، از فهرست سیاه وزارتخانه خارج شد.
جولیانی و دیگر سیاستمداران ارشد آمریکا از جمله جان بولتون، مشاور پیشین امنیت ملی ترامپ، جیمز جونز، مشاور پیشین امنیت ملی در دولت اوباما، هووارد دین و بیل ریچاردسون، نامزدهای پیشین ریاست جمهوری و ... همچنان از منافقین حمایت می کنند.
هواداری جولیانی از منافقین دست کم به سال ۲۰۱۰ باز میگردد. در دسامبر آن سال، او و موکاسی در میان گروهی از جمهوریخواهان برجسته قرار داشتند که برای شرکت در گردهمایی منافقین به پاریس رفتند و در آنجا از دولت اوباما خواستند منافقین را از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی آمریکا حذف کند. تماسهای جولیانی با منافقین تا تابستان گذشته ادامه داشت. در ماه ژوئیه، او به آلبانی سفر کرد تا با مریم رجوی، سرکرده گروهک منافقین دیدار کند.