به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز سمنان، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: سی امین پارک ملی کشور که گونه های ارزشمند جانوری نظیر پلنگ، خرس، آهو، کل و بز، قوچ و میش، انواع سگ سانان و گربه سانان، خزندگان و پرندگان مناطق حاشیه جنوبی البرز در آن زیست می کنند، بعلت تردد محدود انسانی به منطقه و طبیعت خاص دشت ها با جانمایی مناسب آبشخورها در سالهای اخیر به یکی از شاخص ترین محدوده های مشاهده و پایش و ثبت عکس و فیلم از حیات وحش تبدیل شده است.
امیر عبدوس فعالیت محیط بانان آموزش دیده و بهره گیری از تجهیزات و دوربین های کیفیت بالا را یکی از اقدامات فنی محیط زیست استان سمنان برای ثبت دوره ای و فصلی این مشاهدات و انتشار آن برای عموم مردم ذکر کرد.
وی افزود : برای ایجاد انگیزه و تداوم این برنامه فرهنگی محیط زیستی، محیط بانانی که از نحوه زندگی طبیعی و تردد و جمعیت حیاط وحش بخصوص گونه های کمیاب و کمتر دیده شده تصاویر مناسب پخش از رسانه ها ثبت و ضبط کنند تشویق می شوند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان از اجرای مسابقه ویژه شکارچیان مجاز و طبیعت دوستان در بخش ثبت تصاویر حیاط وحش بعنوان یک طرح ابتکاری استانی خبر داد و گفت: از امسال در قالب یک مسابقه عکاسی و فیلمبرداری همراه با صدور مجوز شکار پرندگان، به شکارچیان پیشنهاد می شود همراه با اسلحه، دوربین عکاسی و فیلمبرداری همراه خود داشته باشند تا با ثبت تصاویر منحصربفرد به 10 نفر از برگزیدگان جوایز نفیسی اعطاء خواهد شد.
عبدوس افزود: علاقمندان به طبیعت که در پارک ها، مناطق حفاظت شده و محدوده های امن استان سمنان به گردشگری می پردازند در صورت ثبت تصاویر بکر در این رقابت فرهنگی و هنری شرکت داده می شوند و آثار برگزیده علاوه بر انعکاس در رسانه ها، بصورت آلبوم و تابلو عکس با ذکر نام خود فرد منتشر خواهد شد.
وی با بیان اینکه این طرح با شعار فرهنگی " دوربین به جای اسلحه " اجرا می شود تا با فرهنگ سازی مطلوب در سالهای آینده در سراسر استان و کشور گسترش یابد، اظهار امیدواری کرد : حافظان طبیعت از شکارچیان می خواهند تا با شرکت در این مسابقه به جای لذت بردن از شکار حیوانات ، از ثبت بهترین و بکرترین لحظات زندگی آن و به اشتراک گذاشتن با همه مردم شاد و خرسند شوند.
منطقه 7 هزار و 300 هکتاری صیدوا که جزء محدوده منطقه حفاظت شده پرور در شمال شهرستان مهدیشهر بوده است از اسفند سال 1394 با تصویب شورای عالی محیط زیست کشور به سومین پارک ملی استان سمنان و سی امین پارک کشور ارتقاء سطح یافته است.
" صِیدوا " از دو کلمه "صید" به معنای شکار و " وا " که در زبان محلی به باد گفته می شود تشکیل شده است و علت این نامگذاری وجود گونه های جانوری متنوع در این منطقه و وزش باد دائمی و پرسرعت در دشت های وسیع آن است.