به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، غلامحسین اسماعیلی با اشاره بر برخورد اداری و انضباطی با برخی ماموران زندان گفت: با دستور ویژه حجت الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس قوه قضائیه و سرعت عمل، دقت و قاطعیت دادگستری استان تهران، پرونده قتل علیرضا شیرمحمدی در حداقل زمان و به عنوان یک پرونده ویژه و مهم در دادگاه کیفری یک استان تهران رسیدگی و حکم پرونده صادر شد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه تاکید کرد: پس از سه روز از اعلام ختم رسیدگی به اتهامات دو متهم پرونده قتل علیرضا شیرمحمدعلی، امروز دادگاه رای خود را صادر و بر این اساس دادگاه متهم ردیف اول را به اتهام مشارکت در قتل عمد به قصاص نفس و پرداخت دیه صدمات غیرموثر در قتل محکوم کرد.
وی افزود: متهم ردیف دوم پرونده نیز به اتهام معاونت در قتل عمد به ۲۵ سال حبس و پرداخت دیه صدمات غیرموثر در قتل محکوم شد.
اسماعیلی تصریح کرد: حکم صادره غیرقطعی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.
این گزارش حاکی است پس از اعلام خبری مبنی بر وقوع قتل در زندان فشافویه، دستگاه قضا به سرعت به موضوع ورود کرد و پس از دو روز از تاریخ حادثه، در ۲۲ خردادماه سال جاری دادستانی تهران از صدور کیفرخواست آن خبر داد و اعلام کرد: کیفرخواست متهم به قتل عمدی و همچنین متهم به معاونت در قتل عمدی مرحوم علیرضا شیرمحمدعلی که در تاریخ ۱۳۹۸/۳/۲۰ در زندان تهران بزرگ با ضربات تیزی مجروح شده و به قتل رسیده بود با تکمیل تحقیقات و تقاضای اولیاء دم مبنی بر قصاص و مجازات قانونی سایر اتهامات مندرج در کیفرخواست صادر و جهت رسیدگی به دادگاه کیفری یک ارسال شد.
۲۷ خردادماه، سخنگوی قوه قضاییه با تشریح جزئیات مضروب و به قتل رسیدن مرحوم علیرضا شیرمحمدعلی، از دستور رئیس قوه قضاییه به سازمان زندانها و دادستانی کل کشور برای بررسی قصور احتمالی ماموران خبرداد.
در همان روز سازمان زندانها اطلاعیهای در خصوص قتل شیرمحمدعلی صادر کرد که در آن عنوان شده بود در روز حادثه، برای رفع ایراد سیستم فاضلاب بهداشتی محل نگهداری دو نفر فوق الذکر، نامبردگان به هواخوری هدایت میشوند که با گشوده شدن درب محل نگهداری زندانیان امنیتی برای توزیع غذا، متهمان به دلیل حضور در هواخوری از فرصت پیش آمده سوء استفاده کردند و به سرعت وارد حریم نگهداری زندانیان امنیتی شدند و در مدت زمانی کمتر از دو دقیقه، علیرضا شیرمحمدعلی را مورد ضرب و جرح قرار دادند و با حضور عوامل زندان و انتقال مصدوم به بیمارستان خارج از زندان، اقدامات پزشکی فاقد نتیجه بوده و نامبرده در بیمارستان فوت کرد.
رئیس قوه قضاییه نیز دوم تیرماه سال جاری در گفت: وگوی تلویزیونی خود در خصوص موضوع قتل شیرمحمد علی اظهار کرد: در این باره که حادثه بدی بود و اتفاق افتاد، بلافاصله هیئتی برای بازرسی حادثه اعزام شد و همچنین از طریق دادستانی تهران که این زندان در تهران واقع شده و متهمان و محکومان آن مربوط به دادسرای تهران هستند و همچنین از طریق دادستانی کل، افرادی را مامور کردیم که موضوع را بررسی کنند.
در ادامه سخنگوی قوه قضاییه در پنجمین نشست خبری خود بیان کرد: در تیرماه به پرونده قتل شیرمحمدعلی که در زندان فشافویه به قتل رسید رسیدگی میشود.
اسماعیلی افزود: سیاست دستگاه قضا در این قبیل موارد بررسی جامع و دقیق، کارشناسی و شناسایی متخلفین احتمالی و نوع تخلف آنها و در نهایت برخورد متناسب است. گاهی اوقات اقتضا میکند که فرد تحت تعقیب قرار گیرد و گاهی اوقات نیز موضوع ضعف مدیریتی است و این ضعف مدیریتی اقتضا دارد که مدیر جا به جا شود و به تناسب نتیجه تحقیقات تصمیمی گرفته شود و در نهایت نیز رئیس زندان فشافویه برکنار و مدیر کل زندانهای تهران توسط خود سازمان زندانها جابجا شده است.
در نهایت چهل روز پس از وقوع این قتل، جلسه محاکمه عاملان این جنایت برگزار شد و سه روز بعد هم حکم دادگاه در این مورد صادر شد.