پخش زنده
امروز: -
ایران با تولید ۲۵۰۰ تن کاتالیستهای هیدروکراکینگ و RCD در تولید انواع کاتالیست به خودکفایی صددرصدی رسید
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ قرارداد بومی سازی و تولید صنعتی کاتالیستهای هیدروکراکینگ و RCD بین شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت اکسیرنوین فرآیند آسیا امضاء شد.
جلیل سبحانی مدیرعامل شرکت طراحی مهندسی وتامین قطعات و مواد شیمیایی صنایع پتروشیمی (اسپک) در گفتگو با خبرنگار ما گفت: این تفاهم نامه به منظور تولید ۲۵۰۰ تن کاتالیستهای هیدروکراکینگ و RCD مورد استفاده در پالایشگاههای کشور امضاء شده که با تولید این کاتالیستها، ایران در تولید انواع کاتالیستها به خودکفایی صددرصدی رسید.
جلیل سبحانی افزود: با تولید این کاتالیستها از خروج ۵۰ میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه اولین محموله از این نوع کاتالیست تا سال آینده به میزان ۱۵۰۰ تن به پالایشگاه شازند اراک تحویل داده میشود گفت: بنده اطمینان دارم که با توجه به توانمندیهای کشور ما از واردات بینیاز شده و حتی نمونههایی تولید میشود که بازدهی آن از نمونههای خارجی بالاتر خواهد بود.
بومی سازی کاتالیستهای مورد استفاده درپالایش بنزین و گازوئیل یورو ۵
علیرضا رضایی نایب رئیس هیئت مدیره اکسیر نوین فرآیند آسیا هم در حاشیه این مراسم به خبرنگار ما گفت: این کاتالیستها برای تولید بنزین یورو ۵ و گازوئیل یورو ۵ کاربرد دارد و از راهبردیترین کاتالیستهای صنعت نفت به حساب میآید.
وی با بیان اینکه ایران پس از آمریکا، فرانسه و چین چهارمین کشور تولیدکننده این نوع کاتالیست هاست گفت:: هم اکنون کشورما به جمع کشورهای صادرکننده کاتالیست پیوسته و این دو محصول جدید نیز پس از تامین نیاز داخلی به بازارهای منطقه و جهانی صادر خواهد شد.
کاتالیست یکی از کالاهای راهبردی صنعت نفت است
جعفر توفیقی رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما گفت: کاتالیست یکی از کالاهای راهبردی صنعت نفت است و سالانه مقادیر زیادی ارز صرف واردات این کالا از کشورهای مختلف میشود. با توجه به فناوری بالای ساخت این کالا پژوهشگاه صنعت نفت با حمایت شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نسبت به توسعه دانش فنی انواع کاتالیست که نقش حیاتی در صنعت نفت دارد اهتمام کرده است.
وی افزود: اکنون دانش فنی این صنعت در اختیار پژوهشگاه قرار دارد و بر اساس قراردادی که امروز امضاء شد این دانش به مدت ۱۰ سال به شرکت اکسیر نوین واگذار شد.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه پژوهشگاه سال گذشته دانش فنی و تجاری سازی کاتالیست را توسعه داد، گفت: با توجه به شرایط کشور به لحاظ تحریمها کاتالیست از جمله مواردی است که در معرض محدودیت واردات قرار میگیرد. ساخت آن در داخل کشور بیانگر توانمندی کشور در شرایط کنونی است و نشان میدهد که میتوانیم با استفاده از توانمندیهای داخل با تحریمها مقابله کنیم.